• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak kilograma

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih polodva bogatih hranljivih materija pomaže u smanjenju apetita

  • 0
orašasti plodovi, badem, indijski orah, pistaći Foto: Pixabay

Svakodnevno grickanje određenih orašastih plodova može da smanji apetit i pomogne vam da smršate, kaže najnovija studija.

Konzumiranje badema moglo bi da pomogne ljudima da težinu drže pod kontrolom, otkriva nova studija, a prenosi "The Sun".

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih polodva bogatih hranljivim materijama pomaže u smanjenju apetita.

U studiji, oni koji su jeli badem umesto užine sa ugljenim hidratima smanjili su unos energije za 72 kalorije pri sledećem obroku.

- Prekomerna težina ili gojaznost su glavni problem javnog zdravlja, a održavanje težine kroz bolji hormonski odgovor može da bude ključno za promovisanje upravljanja težinom - kazao je dr Šarajah Karter sa Univerziteta Južne Australije.

bademi, badem Foto: Pixabay

- Naše istraživanje je ispitalo hormone koji regulišu apetit i kako orasi, a posebno bademi, mogu da doprinesu kontorli apetita.

- Otkrili smo da ljudi koji jedu badem imaju promene u hormonima koji regulišu apetit i da su verovatno oni doprineli smanjenom unosu hrane - objasnio je doktor.

Video: Zdravi rafaelo i snikers za samo 5 minuta? Moguće je!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje