• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

3 zdrave užine koje vas drže sitim do sledećeg obroka: Najbolje opcije za prevazilaženje gladi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pored glavnih, sadržaj ovih obroka je podjednako važan!

  • 0
Orašasti plodovi, lešnik, badem, crna čokolada Foto: Pixabay

Najbolja užina je ona koja sadrži proteine, vlakna i zdrave masti. Ovo vam može pomoći da ostanete siti tokom dana i da napravite zdrav izbor za sledeći obrok.

Dok su istraživanja o tome da li užina pomaže u gubitku težine pomešana, neki dokazi sugerišu da povećanje učestalosti obroka kroz užinanje može pomoći u upravljanju glađu i poboljšanju regulacije šećera u krvi.

Pored toga, "grickanje" vam može pomoći da povećate unos hrane bogate hranljivim materijama poput voća i povrća. Planiranjem unapred i fokusiranjem na hranu bogatu hranljivim materijama, užine mogu da podrže vaše ciljeve upravljanja težinom tako što će upravljati glađu i održavati vas sitim između obroka.

Iako nijedna užina neće dovesti do gubitka težine, određeni obroci mogu pomoći u promovisanju gubitka težine kao deo opšteg obrasca zdrave ishrane.

Evo nekih zdravih varijanti užina pogodnih za gubitak težine koje možete dodati svojoj ishrani.

1. Miks orašastih plodova

Orašasti plodovi su idealna hranljiva užina, koja obezbeđuje savršenu ravnotežu zdravih masti, proteina i vlakana.

Osim što su ukusni, oni su povezani sa brojnim zdravstvenim prednostima i veoma su zasitni. Studije takođe sugerišu da uprkos njihovom većem sadržaju kalorija i masti, umereno jedenje orašastih plodova može pomoći da izgubite težinu.

kikiriki, orašasti plodovi Foto: Pixabay

Postoji mnogo orašastih plodova koje možete izabrati, uključujući orahe, bademe, brazilske orahe, lešnike, pinjole, makadamije, indijske orahe i pistacije.

Pošto im nije potrebno hlađenje, odličan su izbor za grickanje u pokretu. Vodite računa o veličini svoje porcije i pokušajte da se držite oko 1/4 šolje.

2. Grčki jogurt i bobičasto voće

Običan grčki jogurt i bobice čine ukusnu užinu bogatu hranljivim sastojcima.

Grčki jogurt ima visok sadržaj proteina, a bobice su jedan od najboljih izvora antioksidanata. Dodajte mešavinu različito obojenog bobičastog voća u svoj jogurt da biste dobili niz hranljivih materija - i mešavinu njihovih slatkih i kiselih ukusa.

Grčki jogurt Foto: Pixabay/schaferle

3. Proteinski smuti

Proteinski smuti može biti zasitna užina kada vam treba nešto značajno do sledećeg obroka.

Oni su lak i zgodan način da povećate unos proteina. Možete dodati bilo koji drugi sastojak u mešavinu, od voća i povrća do zdravih masti kao što su avokado, puter od orašastih plodova ili čia semenke, za užinu bogatu hranljivim sastojcima.

Iako možete birati između širokog spektra proteinskih prahova da biste pronašli onaj koji vam najviše odgovara, možete probati i grčki jogurt ili tofu da biste povećali sadržaj proteina u vašem smutiju, piše "Health".

Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje