• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zrno koje donosi zdravlje na vaš sto: Evo zašto je važno da se redovno jede ovas

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako u užurbanom danu van kuće obezbediti sebi obrok koji će zadovoljiti naše nutritivne potrebe, koji će nas zasitit, koji je prirodan i bez dodatog šećera?

  • 2
Boom Box Ino Zeljak

Znamo koliko vam je teško u užurbanom načinu života da pripremite i imate uvek zdrav, uravnotežen i hranljiv obrok.  A sad zamislite jednu namirnicu koja ispunjava sva tri uslova i pritom se veoma brzo i lako sprema.

Ako je već ne konzumirate svakodnevno, žitarica ovas bi morala da se nađe na vašoj trpezi, i to što češće, zbog svojih energetskih i nutritivnih svojstava. Ovas ne samo da je bogat proteinima i esencijalnim aminokiselinama, već ima visok procenat masti i nezasićenih kiselina, bogat je vitaminima, posebno onima B grupe i mineralima kao što su magnezijum, kalcijum, natrijum, gvožđe, cink, bakar. Takođe je fantastičan izvor dijetetskih vlaknana i antioksidanata, posebno selena.

Ova sjajna žitarica reguliše lučenje želudačne kiseline, rad creva i stolicu, pruža veliku količinu energije, poboljšava kvalitet zuba i kostiju. Veoma je pogodna za osobe koje imaju dijabetes jer stabilizuje nivo šećera u krvi.

Nažalost, činjenica je da su mnogima od nas dani vrlo dinamični i da nam je zbog toga jako teško da obezbedimo organizmu zdrav, prirodan i ukusan obrok stalno, zbog čega su nam često potrebne prečice. Često nismo u prilici da hranu pripremimo kod kuće, pa smo primorani da kupimo nešto od gotovih proizvoda koji često nisu zdravi, imaju mnogo šećera, ali i kalorija.

Pa šta onda izabrati? Kako u užurbanom danu van kuće obezbediti sebi obrok koji će zadovoljiti naše nutritivne potrebe, koji će nas zasititi, obrok koji je prirodan i bez dodatog šećera?

Srećom, tu su Boom Box proizvodi koji nude baš sve ovo u jednom obroku. Reč je o posnim ovsenim kašama koje su razvijene sa nutricionistima i 100 odsto su biljnog porekla.

Boom Box AGENCY 404

Mnoge studije do sada dokazale su da je ovas kao žitarica odličan izvor vlakana, beta-glukana, vitamina, minerala i antioksidanata.

Ovas dopriosi snižavanju nivo šećera u krvi i holesterola, pa kao takav stoji visoko na lestvici zdrave hrane.

Ono što Boom Box ovsene kaše izdvaja od drugih zdravih obroka je to što nemaju dodatog šećera - u 100 grama ovasa prisutno je prosečno pet grama prirodnog šećera iz voća i ovasa.

Ovaj ukusan obrok će vam dokazati da zdrava hrana ne mora da bude bezukusna, pa će biti odličan pokretač za sve one koji još uvek nisu odlučili da se hrane zdravo jer im obroci bez šećera nisu prihvatljivi.

Boom Box Foto: Boom Box

Ukusne su i kremaste, bez šećera i umetnutih aroma i dolaze u devet kombinacija ukusa koje će zadovoljiti i one najizbirljivije, bilo da vas privlači ukus čokolade ili voća.

Boom Box ovsene kaše razlog su da više nikada ne preskočite nijedan obrok, što bi svaki nutricionista označio kao nepoželjno. Izostavljanje nekog od obroka može da dovede do izgladnjivanja organizma i kasnijeg prejedanja, što nije dobro po naš sistem za varenje, ali i kilažu.

Ovsene kaše se brzo spremaju, potrebno vam je svega dva minuta. Možete ih pripremiti sa toplom vodomo ili još bolje sa Boom Box ovsenim napicima koji kaši dodaju još bolji ukus.

Boom Box Foto: Boom Box

Ovseno mleko je bogat izvor hranljivih materija i sadrži čak četiri puta više vlakana u odnosu na druga mleka. Takođe sadži beta-glukan koji značajno pomaže u snižavanju holesterola.

Ovas, pored gore navedenih činjenica, pružiće vašem telu neophodnu energiju i sitost, pa ćete se osećati zadovoljnim duže vreme i nećete osećati potrebu za drugom hranom. Na ovaj način ćete izbeći rizik od prekomernog unosa kalorija i uspostavićete dobru probavu.

Zbog svih ovih prednosti ovasa Boom Box kaše su idealan, brz i ukusan način za konzumaciju ove namirnice.

Boom Box ovsene kaše u prodavnicama možete kupiti u praktičnom pakovanju za jedan obrok, pa ih tako možete isprobati sve dok ne dođete do svog omiljenog ukusa.

(PR/Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari