• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Smršala ukupno 23 kg, a prvih 7 izgubila je bez vežbanja: Njen princip je jednostavan

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ema je objasnila da ključ za poboljšanje vaše ishrane počinje tako što ćete pogledati šta vam je na tanjiru

  • 0

Unošenje manje kalorija nego što sagorevate je ključ za gubitak težine, ali može da bude jako teško da ostanete na pravom putu svakog dana tokom nedelje.

Žena koja je izgubila 23 kg podelila je svoju laku "teoriju boja" koja joj je pomogla da smrša bez pridržavanja stroge dijete ili režima vežbanja, prenosi "Express".

Ema Džonson je zvezda društvenih mreža, a na svoj put mršavljenja krenula je pre pet godina i uspela je da izgubi impresivna 23 kilograma. U nedavnom video-snimku na svom "TikTok" profilu otkrila je da je prvih sedam kilograma skinula isključivo korigovanom ishranom - bez vežbanja.

Da bi pomogla drugima da urade isto, Ema je podelila svoj "jednostavan“ savet koji može da olakša praćenje zdrave dijete.

- Vežbanje je neverovatno za vaše mentalno zdravlje i fizičko blagostanje i ja vam 100 odsto preporučujem da to radite, ali ako vaša ishrana nije pod kontrolom, nećete videti rezultate koje želite. Dakle, ako tek počinjete, preopterećeni ste - ima toliko saveta i ne znate odakle da počnete - ovo je jednostavno pravilo koje sam primenila i kojeg se još uvek pridržavam - kaže ona.

Ema je objasnila da ključ za poboljšanje vaše ishrane počinje tako što ćete pogledati šta vam je na tanjiru.


Iako bi trebalo da gledate i sastojke koje jedete, Ema je primetila da je prvi korak preispitivanje boja u vašem tanjiru.

- Ja sam kraljica ugljenih hidrata. Ugljeni hidrati su neverovatni, nikada ih ne bih izbacila, ali moj tanjir bi u suštini bio bež.

@emmasrectangle Keep it simple! Small changes lead to big results over time ☺️ this was the first thing that I changed in my own fat loss journey and I think it’s a great place to start if you’re feeling completely overwhelmed! Just remember, white to brown, 50% brown to green! 🫶🏼 #fatlosstips #weightlossfood #weightlosstips #fatlosshelp #fatlosshelp #fatlossjourney #weightlosstransformation #advice #fitnesstiktok ♬ original sound - Emma’s Rectangle 🔥

- Ako ste poput mene i bež tanjir vam je srećan tanjir, onda vas pozivam da isprobate ovaj savet.

Zvezda "TikTok-a" je objasnila da je prvi korak da vaše obroke učinite zdravijim da uzmete bilo šta na tanjiru što je belo i pretvorite ga u braon.

Kada napravite neke zdravije zamene za bele sastojke, trebalo bi da uzmete polovinu bilo čega smeđeg i pretvorite ga u zeleno.

Prema Emi, primer za to bi mogla biti činija bele testenine i sosa.

- Ako tu belu testeninu pretvorite u braon testeninu, a zatim uzmete polovinu količine hrane koja bi bila testenina i promenite to u nešto zeleno – na primer, brokoli - objašnjava ona.

- To je jedan od mojih omiljenih saveta. Pola tanjira brokolija, pola tanjira testenine. To je ogromna količina hrane, ali je mnogo manje gustine. To znači da i dalje možete uživati u punom obroku sa svojom omiljenom hranom, i to u istoj veličini porcije.

Ovde, kako ona kaže, nije reč samo o kombinaciji testenine i brokolija. Bilo koja kombinacija ugljenih hidrata i zelenog povrća učiniće vašu dijetu delotvornom - poručila je ona.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje