• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glumica Hilari Daf priznala da prati dijetu Gvinet Paltrou: Ozloglašena ishrana svedena na gladovanje?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svakodnevna velnes rutina Gvinet Paltrou izazvala je značajne kritike kako od obožavalaca tako i od poznatih ličnosti i od medicinskih stručnjaka

  • 0
Hilary Duff, Hilari Daf Hilari Daf; Foto: Shutterstock

Hilari Daf, poznata glumica i pevačica, nedavno je otkrila da se često pridržava naširoko kritikovanog zdravstvenog plana Gvinet Paltrou, koji je okarakterisan kao "dijeta za gladovanje". Tokom gostovanja u jednom ​​podkastu glumica je priznala da povremeno pokušava da obuzda glad tako što će samo ispijati kafu ujutru, uprkos negativnim posledicama s kojima se Paltrou suočila zbog zagovaranja ovog pristupa, piše "Today".

Daf je podelila svoje lične favorite iz ove ishrane, opisujući ih kao "superčiste" i izrazivši svoju naklonost prema prženju na vazduhu kako bi se postigla hrskava tekstura. Pored toga, ona je napomenula da uživa u salati od jaja, prženim jajima, avokadu ili veganskoj kobasici.

Daf je naglasila da njen izbor u ishrani nije ograničen na ove restriktivne obroke. Njena ishrana takođe podrazumeva zobene pahuljice koje ostavlja da odstoje preko noći. Kada priprema obroke za decu, trudi se da im obezbedi neophodan broj kalorija.

Svakodnevna velnes rutina Gvinet Paltrou izazvala je značajne kritike kako od obožavalaca, tako i od poznatih ličnosti i od medicinskih stručnjaka. Njen režim uključuje započinjanje dana kafom, zatim čorbom od kostiju za ručak. U to uključuje i sat vremena vežbanja i večeru bogatu povrćem. Paltrou takođe praktikuje povremeni post, uzdržavajući se od hrane do podneva.

@dearmedia #gwynethpaltrow shares her daily wellness routine on The Art Of Being Well, listen now 🎧 #wellnessroutine #healthandwellness #healthylifestyle #routines #goop #podcastclips ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Paltrouino otkrivanje njene rutine ranije ove godine izazvalo je pometnju, a mnogi su izrazili zabrinutost jer tvrde da ona praktično gladuje. Korisnici društvenih mreža su je osudili zbog toga što javno promoviše nezdrave navike u ishrani. Neki su dovodili u pitanje svrhu njene povremene detoksikacije s obzirom na to da konzumira tako ograničene količine hrane. Drugi su je označili kao zagovornicu poremećenog ponašanja u ishrani.

Uprkos reakciji, Paltrou je ostala odlučna u svojoj posvećenosti svom izabranom načinu života. Objasnila je da je njena dijeta imala za cilj da se pozabavi efektima produženog kovida i visokim nivoima upale koje je iskusila. Paltrou je pojasnila da njen plan ishrane uključuje raznovrsno kuvano povrće, proteine iz različitih izvora i zdrave ugljene hidrate za borbu protiv upale. Međutim, ona je naglasila da njena iskrena rasprava o njenoj ishrani nije bila zamišljena kao savet za druge.

Priznanje Hilari Daf da sledi kontroverzni zdravstveni plan Gvinet Paltrou dodaje još jednu perspektivu tekućoj debati oko ekstremnih dijeta i njihovih potencijalnih posledica. Iako neki pojedinci mogu postići uspeh sa takvim režimima, ključno je da im pristupite sa oprezom i uzmete u obzir individualne potrebe i profesionalne smernice. Ova diskusija služi kao podsetnik da prioritet u ishrani treba da bude na opštem zdravlju i blagostanju, umesto da se slepo prate trendovi koje postavljaju poznate ličnosti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje