• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Šargarepa dijeta" će vam postepeno davati izgled koji želite: Dodajte jednu svakom obroku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Privikavanje na ovu vrstu ishrane, ubrzo će postati zdrava navika

  • 0
Šargarepa Foto:Pixaby

Šargarepe su definitivno jedno od najpraktičnijih povrća, pogotovo jer mogu ukrasiti mnoga jela, salate, pa čak i sokove.

One obezbeđuju telu neophodne hranljive materije i nesmetano varenje. Pored toga, sadrže velike količine beta-karotena, koji može poboljšati ljudski vid.

Neki ljudi veruju da šargarepa takođe može pomoći u gubitku težine. Ipak, da li je to potpuno tačno, i da li vam dijeta koja se u velikoj meri zasniva na tom narandžastom povrću može pomoći da se oslobodite viška kilograma i poboljšate vaš izgled?

Znamo da je preporučena u mnogim ishranama i da je ne treba zaobilaziti, pa tako je i osmišljena dijeta baziana na njoj.

Šta je "dijeta šargarepa"?

Postoji nekoliko varijanti ove dijete. Najpopularnija je sigurno dijeta po principu "dodaj šargarepu".

Nije mnogo restriktivna i vrlo je jednostavna. Sve što je potrebno jeste da pojedete jednu šargarepu pre svakog obroka. Šargarepa je niskokalorična, ali izuzetno zasitano povrće, koje predstavlja u stvari bazu ovog plana ishrane.

Ako pojedete šargarepu pre nego što počnete sa jelom, ona će vam praktično zameniti jedan deo obroka. Možete čak izabrati i zamene kao što su krastavci ili tikvice.

Nepotrebno je reći da napitke punjene šećerom, masno meso i testo treba isključiti iz vašeg menija. Umesto da konzumirate ovu hranu, u svoje obroke dodajte neko drugo povrće dok pratite ovu dijetu.

Šargarepa Foto:Pixaby

Postoji i drugi oblik dijete na bazi šargarepe, ali se ona praktikuje tako što se prave obroci isključivo od ovog povrća, što konzumirate jednu nedelju. No, ovo nije preporučljivo iz dva razloga.

Tačno je da je odlična za detoks i jači gubitak kilograma, ali momenta kada se vratite na drugi režim ishrane, mnogo brže ćete povratiti kilograme. Druga stvar jeste da kada se praktikuje dijeta unošenjem samo jedne namirnice, postoji šansa da vaše telo to prihvati lošije nego što očekujete, tako dolazi do gubljenja kose, ali i energije, jer ipak ne može nadoknaditi celu paletu odličnih namirnica, kako navodi betterme.world

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje