• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Da li je vaš horoskopski znak kardinalni, fiksni ili promenljivi?

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Astrologija ima mnogo više od znakova, Sunca i Meseca

  • 0
Horoskop Foto: Shutterstock

Ako ste makar i malo zaintrigirani astrologijom, znate da u njoj ima mnogo više od samih Sunčevih znakova, retrogradnog Merkura i punog meseca.

Osnovnih 12 znakova Zodijaka mogu da se podele na bezbroj različitih načina.

Sunčev znak je "glavni" horoskopski znak, koji je određen mesecom i datumom rođenja. Upućeniji  znaju i da natalna karta takođe sadrži Mesečev znak (izračunat na osnovu položaja Meseca u vreme rođenja i predstavlja emocionalni unutrašnji svet i znak rasta), kao i ascedent (ovo se odnosi na horoskopski znak koji je bio na istočnom horizontu kada ste rođeni i predstavlja vašu društvenu ličnost).

Astrologija Foto: Shutterstock

Svaki znak, takođe, pripada jednom od četiri elementa - vatri, vodi, zemlji i vazduhu. Poznavanje ovoga elementa može da vam pomogne da razumete svoju prirodu i da imate uvid u to sa kim se najbolje slažete. Na primer, Škorpija i Ribe mogu imati svoje razlike, ali su oboje inherentno vodeni znaci, tako da mogu da budu izuzetni romantični partneri i prijatelji jer su sposobni da tolerišu njihove emocionalne prirode.

Koja su tri modaliteta u astrologiji?

Drugi manje poznat način razlaganja znakova je modalitet (takođe poznat kao četvorostrukost jer u svakoj grupi postoje četiri horoskopska znaka). U astrologiji postoje tri modaliteta - kardinalni, fiksni i promenljivi. Oni predstavljaju jedinstvene načine na koje svaka grupa znakova izražava svoju energiju, reaguje na okolnosti i kreće se kroz život.

Ako biste, na primer, organizovali večeru, to bi funkcionisalo ovako: kardinalni znaci bi bili oni koji određuju datum, šalju pozivnice, organizuju listu gostiju i biraju meni. Fiksni znakovi bi bili radni konji koji kupuju i kuvaju hranu i postavljaju sto. Promenljivi znaci bi bili oni koji sve to spajaju na kraju, praveći finalne izmene i obezbeđujući da je sve na stolu postavljeno kako treba.

Evo šta, kako prenosi "Bed Treats", šta modalitet znači za znakove koji mu pripadaju.

Kardinalni znaci: Ovan, Rak, Vaga i Jarac

Kardinalni znaci su "zvezdvodilje" svake sezone. Dakle, za one na severnoj hemisferi Zemlje Ovan označava početak proleća, Rak - leta, Vaga - početak jeseni, a Jarac početak zime. Zbog toga se i nazivaju liderima, trendseterima i "ljudima od ideja" Zodijaka.

Oni su vizionari - u stanju su da tolerišu nove početke i promene i u stanju su da stvore nova dešavanja iz ničega. Iako im možda i nije najlakše da završe svaki poduhvat, možete uvek da računate na njih da će pokrenuti nove ideje i postaviti čvrste temelje za njih.

Fiksni znaci: Bik, Lav, Škorpija i Vodolija

Ako su kardinalni znaci ti koji sve pokreću, fiksni znaci prate ove planove do kraja sa svojim okom uprtim u nagradu. Poznati kao "izvršioci" Zodijaka, oni su vredni i odlični su u sprovođenju planova koje manifestuju kardinalni znaci.

Oni vole da prave liste obaveza, verni su kada su u pitanju akcioni planovi, napreduju i fokusirani su na posvećenost. Pošto su oni stabilizatori modaliteta, nije iznenađenje da fiksni znaci "padaju" usred svake sezone.

Promenljivi znaci: Blizanci, Devica, Strelac i Ribe

Kao što ste možda pretpostavili, promenljivi znaci predstavljaju kraj svake sezone. Plan kreira kardinalni znako, gradi fiksni znak, ali je potom usavršen pažljivim okom promenljivog znaka. Stariji i mudriji, znaju da svemu mora da dođe kraj. Njihova uloga je da sve pripreme za smenu godišnjih doba.

Promenljivi znaci imaju moć da ih nametnu inteligentno i da pozitivno preokrenu bilo koju situaciju i da je dovedu do dobrog završetka. Često se nazivaju i "kameleonima" modaliteta, jer su najfleksibilniji i najprilagodljiviji od svih znakova Zodijaka.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Astrološke prognoze za decembar 2023.

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop