• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Astrološka dešavanja za ovu nedelju: Počinjemo uz brige i strahove, završavamo aktivacijom dugoročnih planova

M. M.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Astrolog Jasmina Mitrović predviđa šta nas očekuje do kraja nedelje

  • 0
horoskop, zodijak, astrologija, zima, dekor Foto: Pexels/Leeloo Thefirst

Astrološki aspekti ove nedelje biće puni izazova.

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Ribe koji će odmah iza ponoći napraviti konjukciju sa Saturnom što može doneti teskobe, brige, strahove, posebno ako budete bili budni u to vreme, dok zapravo možete imati i poteškoće da zaspite zbog pritiska određenih problema i sutuacija u vašem životu. Samim tim može se dogoditi da se ujutro teže probudite posebno ukoliko ste imali neke intenzivne snove.

Zapišite šta se sanjali ukoliko se setite. Rano jutro vas može dočekati nekim povoljnim vestima u vezi posla, nekog projekta, razgovora i ideje, posebno ako ima veze sa inostranstvom, sportom ili obrazovanjem. Moguće je da dobijete poziv na kraći put, seminar, edukaciju, ali i poziv osobe sa kojom ste ranije bili u kontaktu ili se dogovarali u vezi nekih planova. Sada možete imati razrešenje nekih pravnih pitanja, ili u vezi nekih finansija ili kredita, papira na koje čekate izvesno vreme.

Retrogradni Merkur u povoljnom aspektu prema retro Jupiteru daje podršku svim projektima započetim u prethodnih par meseci, realizaciji istih, pokretanju na sledeći nivo, polaganju ispita koje do sada niste uspeli da polozite, dobijanje nekih sertifikata, licenci i zvaničnih dokumenata, kao i povratku na usavršavanje. Tokom dana možete osećati inspiraciju i kreativnost, ali i izvesnu dozu povlačenja.

Horoskop, zodijak, astrologija, žena, zima, sneg Foto: Pixabay

Tokom utorka nas očekuje mnoštvo aspekata koji će menjati energiju iz časa u čas. Postoji velika tendencija ka hipersenzitivnosti, pa lako možete skliznuti u ranjivost i identitet žrtve. Osvestite ove obrasce kako bi što bolje iskoristili dan za kreativno delovanje, a ne da provedete dan uvređeni i ucveljeni. Postoje dva izazovna aspekta prema planetama energije i možete primetiti nedostatak snage i fokusa, ali i mehanizma da se branite i postavite jasne granice.

Ovo nije dan u kojem nešto treba forsirati ili započinjati jer možete nailaziti na otpor okoline ili okolnosti kao i nedostatak lične koncentracije. Ukoliko je moguće dan je bolje provesti u opuštenom ambijentu gde imate najmanju meru izazovnih situacija. Više vam se može spavati pa je bolje da poslove koji zahtevaju jasnu komunikaciju i akcenat na detaljima ostavite za drugi deo nedelje.

U sredu će najdominantnije biti polje komunikacije koje će biti veoma izazovno. Mesec u Ovnu ume da donose ljutnju, nestrpljenje, nedostatak takta, a u aspektu sa retro Merkurom će vam ili ponovo doneti iste informacije i poteškoće sa kojima ste se već susretali u prethodnom periodu i mislili ste da ste ih prevazišli i ostavili u prošlosti. Međutim, ovaj dan će vam pokazati da se situacije još uvek nisu razrešile, kao i da neke razgovore, dokumente ili zadatke morate da ponovite. Ovo je dan kada ćete biti na udaru različitih informacija i vesti i upravo će one dovoditi do nesporazuma i nerazumevanja.

Četvrtak je dan koji će biti u znaku odnosa i finansija. Venera u opoziciji sa Uranom donosi turbulentne situacije u emotivnim odnosima, potpuno neocekivane i dramatične koje mogu rezultirati naglim prekidom odnosa ili razvodom. Potreba za slobodom je naglašena, međutim, prisutna je i jaka vezanost za istu tu osobu ili situaciju, u vidu finansijske zavisnosti ili nečega sličnog.

Sa jedne strane jako ćete želeti da se nečega oslobodite posebno ukoliko vas taj odnos ne ispunjava ili je površan, dok sa druge strane su prisutne neke fiksne okolnosti koje vas još uvek drže u okovima. Ono što je potrebno jeste ići putem promena uz prisutnost tolerancije na frustraciju koju takav iskorak donosi. Shvatite da vam neće i ne može biti lako ali da je to najbolji put.

U vezi novčane situacije nemojte ulaziti u neke rizike i sumnjive poslove. Ne oslanjajte se na sreću i srećne okolnosti. Budite drugačiji ovog dana, izađite iz obrazaca navike i uradite nešto smelo i autentično. Iznenadite nekoga. Merkur u aspektu sa Saturnom donosi ozbiljnost i donošenje važnih odluka. Sagledajte situaciju iz dugoročne perspektive i znaćete šta vam je činiti. Ovog dana Sunce je na poslednjem stepenu Strelca što donosi situacije i događaje koji uključuju neki važan autoritet u vašem životu, kao i promenu neke čelne osobe.

Horoskop, astrologija, zodijak, devojka, zima, mistika, žena, Foto: Pixabay

Od petka Sunce ulazi u znak Jarca na mesec dana. Svest će biti usmerena na karijeru, kako vas drugi ljudi vide i vašu reputaciju i status u društvu i na poslu. Možete postati ozbiljniji i odgovorniji. Planiranje je okrenuto na duže staze. Ne interesuju vas kratkotrajna zadovoljstva već trajne vrednosti i konstantan napredak. Sunce u konjukciji sa retro Merkurom na nultom stepenu Jarca donosi jedan ili više važnih poziva, informacija i susreta koji menjaju tok vaše sudbine.

Ovaj dan je najplodniji u ovoj nedelji pa ga iskoristite za aktivaciju dugoročnih planova i projekata. Mesec iz znaka Bika donosi usmerenje na novac, investicije i ekspanziju. Pokušajte ovog dana ostati samo optimistični i održavajte pozitivu u razgovoru. Stvarajte pozitivnu atmosferu i bliskost u komunikaciji.

U subotu očekujte velike i neočekivane promene vaših planova jer Mesec ulazi u opoziciju sa Uranom. Nije povoljno da ulazite u rizične poslove i finansijske transakcije. Možete platiti više od očekivanog ili biti oštećeni ukoliko nešto kupujete. Suzdržite se od kupovine, posebno nekih većih investicija.

Merkur se ovog jutra ponovo vraća u znak Strelca što će samo pojačati konfuziju i zavrzlame u polju komunikacije, kao i na putovanjima, sporazumevanju, posebno ovog dana. Ovog dana je aktuelan jedan emotivni odnos ili situacija iz prošlosti koja je ostala nerazrešena pa je važno pogledati ovaj odnos ili situaciju novim očima i zaceliti ranu i bol. Lako dolazi do razočarenja i nezadovoljstva.

Nedelju završavamo lepim aspektom između Sunca i Saturna što je veoma povoljno za aktivaciju dugoročnih planova, stabilnost i potreban fokus i disciplinu koja vam je potrebna da se posvetite svojim ciljevima. Mesec će tokom noći napraviti lep aspekt sa Neptunom što može doneti čarobnu noć posebno ako ste na nekoj proslavi, ili barem živopisne snove.

Rano ujutro možete se probuditi sa potrebom da uradite nešto što bi doprinelo vašem osećaju sigurnosti, moći i bolje finansijske situacije. Imate snagu da se pokrenete. U popodnevnim časovima možete biti opterećeni sa previše ideja i razmišljanja ali i komunikacije i razgovora. Koliko god težili nekoj lakoći i zabavi upravo se koze dogoditi suprotno, i da vam neki problemi, brige ili vesti o preprekama poremete osećaj zadovoljstva. Ne trošite vreme olako, pažljivo birajte čemu ćete posvetiti pažnju. Budite hrabri ovog dana.

Autor: Jasmina Mitrović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Astrološke prognoze za decembar 2023.

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop