• 0

Vreme čitanja: oko 20 min.

GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2024: Blizancima prilika za ljubav na početku godine, Lavovi mogu pokrenuti svoj posao

B. P.

Vreme čitanja: oko 20 min.

Pročitajte kako će vam zvezde biti naklonjene!

  • 0
horoskop, zodijak, astrologija Foto: Unsplash/Amy Shamblen

Ako bismo 2023. godinu nazvali godinom magle i razgradnje, godinom otežanih finansijskih okolnosti i velikih problema, pada standarda, godinom kada smo se u mentalnom smislu vrlo često osećali "na ivici" bilo da taj "prelazak preko ivice" označava skretanje u bes ili skretanje u depresiju, onda bismo nastupajuću 2024. godinu mogli nazvati godinom raspleta.

Da li to znači da će u ovoj novoj sve doći na svoje mesto i posložiti se? Naravno da ne, sa Saturnom i Neptunom u znaku Riba još moramo da kopamo po mulju, ali još uvek moramo da radimo i na sebi, na mentalnoj ali i duhovnoj stabilnosti i rastu. Očekuju nas i pomračenja: 25. marta pomračenje Meseca u znaku Vage, 8. aprila totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, 2. oktobra pomračenje Sunca u znaku Vage i 17. oktobra pomračenje Meseca u znaku Ovna. Imaćemo i delimično pomračenje Meseca 18. septembra u znaku Riba.

Na ispitu će tokom sledeće godine biti emotivne i poslovne konekcije, a generalno ćemo biti skloni impulsivnim potezima, bilo na ličnom, bilo na globalnom planu. Težićemo da se oslobodimo svega onoga što doživljavamo kao ograničenje, sputavanje, kočenje.

Pluton će iz znaka Jarca preći u znak Vodolije 21. januara ukazujući na to da promene koje želimo definitivno dolaze, ali da će im trebati vremena da zažive. Iako ćemo te promene pokušavati da aktiviramo u početnim mesecima, izvesno je da ćemo se suočiti sa velikim, možda i nepremostivim preprekama. Međutim, ulaskom Jupitera u znak Blizanaca 26. maja, energija će se promeniti i ono što želimo da izmenimo krenuće neuporedivo bržim tempom.

Očekuje nas bunt na globalnom nivou jer Pluton u Vodoliji koja predstavlja kolektivno, okupljanja i revoluciju, govori o suštinskoj promeni koja ne može proći bez kolektivnog udruživanja i ultimativne pobune.

Pa, neka nam je sa srećom!

OVAN

horoskop, zodijak, astrologija, ovan Foto: Pixabay

Ljubav

Sve do proleća odnos sa voljenom osobom može imati veće uspone i padove, a neke od tih "padova" bi mogla doneti i velika ljubavna iskušenja koja će vam se pojaviti. Neće svi parovi izgurati 2024. zajedno, momenti kada bi moglo doći do pucanja nekih veza i brakova su na proleće, ali i od jeseni do kraja godine. No, baš ti prolećni meseci kao i jesen će veliki broj parova uvesti u zajednički život ili brak, a očekujemo i mnogobrojne prinove (neki ulasci u brak će biti baš iz tog razloga). Planirali ili ne, 2024. vam donosi odrastanje po pitanju ljubavi, zrelosti i da ste spremni za promene.

Slobodni Ovnovi - iako 2024. donosi pojačane ljubavne prilike, biće potrebno dosta mudrosti da se odabere ono što je istinski za vas. Jer u igri su i ljubavne avanture, tajne veze, ali i one koje nose teške lekcije. Period maj - avgust je najstabilniji ukoliko tražite ozbiljnost i trajnost.

Posao

Vaš prioritet u 2024. jeste ostvarivanje i proširivanje i poslovnih saradnji, ali i ličnog uticaja i ambicija. Ne možemo reći da vas očekuje lagan put, jer ćete često imati problematičnu komunikaciju sa saradnicima i klijentima i odlaganje dogovora. Velike aktivnosti koje su okrenute drugim tržištima i ka inostranstvu. Do ulaska u proleće nećete moći da se pohvalite spektakularnim rezultatima, ali će zato prolećni i letnji meseci doneti veliki prodor i znatno povećanje finansija. Jesenji period može doneti stagnaciju i problematiku u saradničkim i partnerskim odnosima, ali će vas decembar oporaviti.

Zdravlje

Tokom cele godine bićete više podložni virusima, bakterijama, infekcijama, povredama (naročito do ulaska u proleće i tokom kasnog jesenjeg perioda). Potrebno je više opreza u saobraćaju.

BIK

foto Pixabay foto Pixabay

Ljubav

Od vas će u velikoj meri tokom 2024. zavisiti tok partnerskog odnosa u kojem ste. U ovoj ste godini jači "faktor", nećete biti neodlučni i umećete i da napravite "rezove" ali i da podignete odnos na viši nivo. Ukoliko niste zadovoljni ili smatrate da je vašoj vezi/braku prošao "rok trajanja", period od proleća vam donosi jasnu odluku koju ćete doneti hladne glave - ili je vreme da se nešto ozbiljno i suštinski menja ili da se razilazimo. Period od aprila do juna je rezervisan za velike promene u odnosima i kao što ćemo tada imati seriju prekida i odvajanja, isto tako ćemo imati i seriju veridbi, zajedničkog života ili ulaska u brak. Letnja sezona i prvi deo jeseni nekim Bikovima donose odmor, a nekima vesti o prinovama.

Slobodni Bikovi - prošlost i noviteti su u jednakoj meri zastupljeni tokom 2024. Bivši partneri će pokazivati nameru da vam se vrate, ali će njihovo ponovno puštanje u vaš život zavisiti isključivo od vas. Možete biti spremni da date šansu, ali isto tako voljni i da je "oduzmete" ukoliko partner ne pokaže ozbiljnost. Za glanc nove ljubavi najlepši je prolećni period, kao i novembar.

Posao

Ulazak Plutona u polje statusa, karijere i budućnosti nagoveštaj je velikih promena u poslovnom sektoru. Mnogi od vas će promeniti posao, firmu ili se čak otisnuti u vode privatnog biznisa. Gro promena će se dogoditi u prvoj polovini godine kada vam sledi i više novca i veća stabilnost po pitanju finansija. Iako ste pripadnici znaka koji ne voli da menja ni okolnosti, ali ni sebe, ova godina će vas naučiti da se postavite drugačije, da prihvatite novitete, možda prođete i kroz neku formu obuke ili usavršavanja. Drugi deo godine je dosta stabilan i doneće vam lagodnije finansijske okolnosti.

Zdravlje

Period do proleća, kao i jesen 2024. godine vam donose nešto slabiji imunitet i osetljivost respiratornog sistema. Takođe, nešto naglašeniji stres pa je potrebno opuštanje i rekreacija.

BLIZANCI

foto Pixabay foto Pixabay

Ljubav

Za Blizance u vezama, a posebno za one u brakovima ovo nije nimalo jednostavna godina. Od marta 2023. Saturn u polju statusa ukazuje da su vaše emotivne relacije na testu vremena i odgovornosti, a sada će se ovaj uticaj dodatno produbiti ulaskom Jupitera u vaš znak tokom maja. Nepovoljni periodi su od početka proleća do kraja leta i onda ponovo tokom decembra 2024. Ukoliko vam je želja da očuvate partnerski odnos u kojem ste, ono što vi možete uraditi jeste pokazati strpljenje, upornost i odgovornost. Jedan od glavnih razloga za turbulencije, pa i prekide biće neverstvo, ali i komunikacijski problemi i teme oko kojih ne uspevate da postignete dogovor.

Slobodni Blizanci - vaš ljubavni život će tokom 2024. biti čudan, uzbudljiv i sa naglim preokretima. Iako će prilika biti od samog početka godine, kasno proleće je jedan od boljih perioda za ljubav, a solidni su i jul i avgust. Ukoliko pokušate da obnovite odnos iz prošlosti (a povremeno ćete biti skloni tome), računajte da bi ta ljubavna "reanimacija" bila na kratko i da vam ne bi donela ništa posebno.

Posao

Ni u poslovnom smislu nije jednostavan period pred vama; ovo je godina u kojoj možete ostati bez posla, dati otkaz ili pak imati trzavice sa saradnicima i poslovnim partnerima. Čuvajte bitne poslovne relacije. Potrudite se da ne budete nestrpljivi i brzopleti, ni na rečima, ali ni na delima. Da, Jupiter ulazi u vaš znak tokom maja i imaćete povoljnosti u smislu samopromocije i ambicija, ali kroz timski rad i saradnju, ne kao solo igrač, pa shvatite da su vam saradnici neophodni, koliko god vas povremeno iritirali. Ukoliko "odigrate pametno", ova godina bi vam mogla doneti napredovanje i bolje finansije.

Zdravlje

Hronični bolesnici će češće osećati tegobe kroz 2024. Ostali: nivo stresa je povećan, što slabi imunitet, a bićete skloni i povredama. Drugi deo godine - stomačne tegobe. Menjajte ishranu.

RAK

horoskop, zodijak, astrologija, rak Foto: Pixabay

Ljubav

Ukoliko ste u vezi ili u braku, ne mogu da kažem da je 2024. jednostavna za vas; biće tu povremenih preispitivanja odnosa, zahlađenja, često će se dešavati da nemate dovoljno vremena jedno za drugo (za ovo ćete oboje biti krivi jer je i partneru i vama 2024. godina prikazana kao zahtevna po pitanju posla i kao vreme kada ćete mnogo morati da se usredsredite na ovaj sektor), ali kao par ćete istrajati, jer ono što vas spaja je jače od bilo kakve problematike. Ulazak Jupitera u znak Blizanaca (vama iza leđa) može od kraja maja doneti da se češće osećate teskobno i nesigurno (posebno izraženo tokom avgusta i decembra pa je u ovim periodima važno da se više povežete sa voljenom osobom i više verujete jedno drugom). Duže veze tokom proleća i početkom jeseni mogu preći na viši nivo.

Slobodni Rakovi - neki odnosi se tokom ove godine mogu obnoviti, ali će opstati samo ako oboje pokažete veliki trud i posvećenost. Period za nove ljubavi je najaktivniji tokom proleća i leta, sa posebnim osvrtom na drugi deo juna i ceo jul mesec kada se mogu pokrenuti zaista ozbiljne i trajne ljubavne priče.

Posao

Poslovna tematika će vas jako zaokupljati tokom cele 2024. a najplodonosniji periodi (misli se i na finansije) su prvi i poslednji kvartal godine (sem januara koji je dosta nestabilan). Da, i te kako vam se tokom 2024. može učiniti da vaš trud i angažovanje nisu dovoljno cenjeni (u smislu radnog mesta koje želite ili pozicije) ili da ste nekako "skrajnuti", ali celu ovu godinu shvatite kao pripremu za 2025. koja će vam doneti neuporedivo više. Komunikacija i strpljenje sa saradnicima su ključ za 2024. Pred kraj godine možete vrlo ozbiljno krenuti u razmišljanja (ili čak u pripreme) za ulazak u privatni biznis.

Zdravlje

Bavite se hroničnim zdravstvenim problemima, ne zapostavljajte ih. Ovo je godina u kojoj je potrebno menjati navike i više voditi računa i o svom fizičkom, ali i o mentalnom zdravlju.

LAV

foto Pixabay foto Pixabay

Ljubav

Pluton ulazi u znak Vodolije i vaše polje partnerstava već u drugom delu januara ukazujući na to da je u postojećim emotivnim relacijama došlo vreme za dublje, korenitije i intenzivnije promene. Da li ovo može destabilizovati veze/brakove? Pa, samo i isključivo ukoliko partner i vi niste spremni ili da radite na odnosu ili da napravite novi korak u vezi. Ukoliko postoji neka problematika u odnosu, a partner i vi ne želite da se bavite rešenjima onda obratite pažnju na period februar: april, jun - jul, kao i na novembar 2024. koji su posebno izazovni za odnos. Inače, stabilne veze od maja ulaze u fazu koja donosi veridbe, zajednički život ili brak. Generalno, drugi deo godine vam je znatno bolji po pitanjima partnerstava.

Slobodni Lavovi - prave ljubavne prilike se za vas otvaraju već od februara meseca, mada je period kasno proleće i celo leto baš onaj pravi za ljubav. Ovo je godina kada vam je društvenost pojačana do maksimuma pa će ljubav ići preko prijatelja, društvenih konekcija ili mreža. Možete do kasnog proleća imati i zov prošlosti, pa čak i obnoviti vezu sa bivšim partnerom.

Posao

Poslovno više nego dobra, ali finansijski ne baš sjajna godina je pred vama. Ovo potonje ne znači da ćete manje zaraditi, već da će vam troškovi i dugovanja pojesti dobar deo novčanog kolača. Finansijski će biti zahtevniji januar, avgust, kao i poslednja dva meseca 2024. Što se posla tiče promene koje dugo očekujete startovaće od sredine proleća i koliko god da im se nadate i sami ćete biti iznenađeni brzinom dešavanja. Lavovi od proleća mogu promeniti radno mesto, firmu ili pokrenuti privatni posao, ali uz udruživanje sa nekim. Ulazite u ciklus velikih promena, koje će biti još izraženije tokom 2025. godine.

Zdravlje

Sve do proleća imunitet je nešto slabiji i postoji sklonost ka virusnim prehladama, infekcijama, upalama. Posle toga popravljanje zdravstvenog stanja, poslednjih par meseci mogu doneti tegobe sa kičmom.

DEVICA

Devica, horoskop Foto: Pixabay

Ljubav

Još od marta 2023. i ulaska Saturna u polje partnerstava Device su ušle u period koji ukazuje na velika iskušenja u partnerskim odnosima, posebno kod onih u braku (mada su i duže veze "na tapetu" i "učesnici" se moraju odlučiti da li će dizati odnos na viši nivo ili ići svako na svoju stranu). Ni ova godina nije po tom pitanju drugačija pa će oni odnosi u kojima između partnera postoji sve veća distanca u svim sektorima ući u "crvenu zonu" pogotovo od kraja proleća 2024. Ukoliko ste voljni da radite na odnosu i "spasavate što se spasti da" biće potrebno da se oboje menjate, ali i da vaša komunikacija i otvorenost budu mnogo naglašenije nego do sada. Oni parovi koji se odluče da dignu odnos na viši nivo najbolji period za to je proleće, kao i septembar - oktobar.

Slobodne Device - pogled u prošlost će biti dosta aktuelan tokom 2024. Mogući su pokušaji obnove koji ne moraju biti automatski neuspešne, ali će biti potrebno dosta truda sa obe strane. Što se novih osoba tiče može postojati razlika u godinama, faktor tajnosti ili udaljenost. Dobri periodi za ljubav - februar, maj, jul, avgust, oktobar.

Posao

Možda se po pitanjima emocija spotičete tokom 2024, ali zato po pitanjima posla imate više nego dobru situaciju. Pluton u drugom delu januara ulazi u polje odgovornosti i obaveza, ukazujući na ogromnu količinu energije koju ćete ulagati u posao što će se više nego isplatiti već od proleća 2024. a u periodu maj - jun možete očekivati promocije, napredovanja ili snažni "proboj" kroz posao. Leto ne donosi spektakularne pomake, ali ste od ulaska u jesen ponovo u punoj brzini. Ovo je godina pozitivnih promena i boljih finansija. Mogući su pojačani troškovi ili štete koje se vezuju za dom i porodicu.

Zdravlje

Potrebno je da poradite na svojim navikama i da se odgovornije postavite prema stanju svog organizma. Moguća je pojačana stomačna problematika, kao i velika osetljivost na stres.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Idealan provod za svaki horoskopski znak

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop