• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Astrološka dešavanja za 2. nedelju januara: U utorak konfuzija i nejasnoće, subota dan lepih reči i harmonije

M. M.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Astrolog Jasmina Mitrović predviđa šta nas očekuje do kraja nedelje

  • 0
Horoskop zima Foto: Shutterstock/ju_see

Astrološki aspekti ove nedelje biće puni izazova.

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Strelca koji treba da donese više optimizma i lakoće, ali i aktivaciju vizije, velikih planova i projekata. Posebno je dobro ukoliko su projekti povezani sa strancima, inostranstvom i plasiranjem na strano tržište.

Međutim, rano ujutro Mesec gradi kvadrat ka Saturnu koji može osujetiti vaš početni optimizam i entuzijazam. Nakon velikih snova sledi spuštanje na zemlju u vidu nekih ograničavajućih okolnosti i prepreka koje se pojavljuju. Ovo mogu biti i neke stvari koje nisu do vas već su povezane sa zakonom. Neki vaši planovi se mogu odlagati, ali postoji mogućnost nekih neplanskih situacija koje će tražiti vaše angažovanje. Ukoliko ste planirali odmor lako se može dogoditi da iskrsnu obaveze na koje niste računali.

U popodnevnim i večernjim časovima Mesec se spaja sa Venerom, što je idealan trenutak za planiranje susreta sa voljenom osobom, razmene nežnosti i udvaranja. Sam po sebi ovaj aspekt nije dovoljan ali može doneti aktivaciju zaljubljenosti, planiranje nekog daljeg koraka u emotivnim odnosima. Možete nekome otkriti svoja osećanja.

horoskop, zodijak, astrologija, klizanje, ljubavni par, sneg, zima Foto: Pexels/Pavel Danilyuk

U utorak vas očekuje dosta konfuzije i nejasnoća. Planovi se lako menjaju i situacije izmiču kontroli, posebno usled nedovoljno jasnog planiranja obaveza, ali i nesporazuma. Mesec i Merkur grade kvadrat ka Neptunu što je plodno tlo za sve vrste nejasnoća i nepotpunih informacija. Sve što ima veze sa komunikacijom, transportom i papirologijom može vam zadavati glavobolju. Taman ste mislili da ste rešili neku situaciju kad će ponovo isplivati neke greške.

Ne postavljajte sebi suviše visoke ciljeve, a posebno ne zadatke koji zahtevaju veliku preciznost i tačnost. Ovo je sve najaktuelnije u prvoj polovini dana. Predveče može doći do značajnih razgovora i prenosa informacija ali i razjašnjavanja svega što je ostalo da visi u vazduhu. Idealno je da razvijate svoje umetničke sklonosti, aktivaciju inspiracije i kreativnosti. Ovo je dan kada je mnogo važnije delovati a ne pričati puno niti pametovati.

Sreda je veoma energičan dan. Mesec ulazi u znak Jarca što će doneti ozbiljnost, fokus i doslednost. Idealno je da se pozabavite sa dugoročnim ciljevima i planovima, da se uhvatite u koštac sa najzahtevnijim zadacima i ne odlažete za kasnije. Imaćete potrebnu volju, istrajnost i posvwćenost da ono što započnete ovih dana i sprovedete u delo. Ukoliko trebate nešto da odradite u nekoj zvaničnoj instituciji onda je ovo idealan dan za to.

Sunce u dobrom aspektu sa Uranom, i Mars sa Saturnom daće vam fantastičnu podršku za sve što se tiče vaše budućnosti. Bilo kakvu promenu na duže staze želite da napravite ovo je najbolji dan. Imaćete dosta energije, potrebu za slobodom i oslobođenjem. Dobro je da istaknete svoju ličnost i zadobijete odgovarajuću poziciju i moć, posebno ukoliko pokažete svoju autentičnost i po čemu ss izdvajate od drugih. Ovo nije dan kada trebate da se smanjujete i uklapate u šablon i ono što drugi očekuju od vas.

U četvrtak nas dočekuje mlad Mesec u znaku Jarca, na dvadesetom stepenu. Ovo je prvi mlad Mesec u ovoj godini i idealan je za postavljanje svojih dugoročnih ciljeva. Kako će biti u dobrim aspektima prema Uranu i Neptunu, ali i Plutonu najavljuje mesec velikih promena na ličnom i kolektivnom nivou, pa se dobro zapitajte šta želite da pokrenete u narednih mesec dana, kako bi napravili strategiju i videli koji su koraci potrebni da biste sve to sproveli u delo.

Sada nije vreme za maštarenje i priču već za konkretizaciju. Osobe bez vizije i snova neće možda ni osetiti u kom smeru da se pokrenu. Ali bi bila velika šteta da ne iskoristite ovako redak momenat. Za realizaciju je samo važno šta u praktičnom smislu činite ili ne činite. Prisutna je trezvenost, emotivna distanca, povlačenje i ozbiljnost. Posebno će ovo osetiti osobe sa znakom ili podznakom Jarca i Vodolije.

horoskop, zodijak, astrologija, sneg, planina, hladnoća Foto: Unsplash/Jason Blackeye

Petak može obilovati iznenađenjima i nepredvidivim situacijam. Mesec će preći u znak Vodolije što će doneti veću potrebu za slobodom, druženjem i buntovništvo. Mogući su pozivi za druženja, izlaske ali i okupljanje grupe istomišljenika i boraca za izvesna prava. U tome se može dogoditi i da preterate ili prenaglite sa izlivima emocija ili svojih stavova. Možete se naći u nekoj verbalnih debati gde se možete nadmudrivati sa suprotnom stranom.

Ovo je dan odličan za udruživanje, unapređenje svojih poslova putem interneta i narednih sistema. Mars u trigonu sa Jupiterom daje jasno zalaganje za svoje stavove i uverenja, ali i pokretanju u smeru svojih želja, snova i planova. Pokušajte da osobe sa kojima budete dolazili u kontakt inspirišete svojom pojavom, vedrim dosetkama i osmehom.

Subota je dan sa sličnom energijom, međutim sa mnogo više izazovnih situacija i odnosa. Ovog dana je jako važno biti odgovoran i disciplinovan, ali i odmoran, jer usled nedostatka odmora možete reagovati veoma nepovoljno u određenim situacijama koje će se pojaviti sasvim neočekivano. U ranim jutarnjim časovima Mesec će imati lep aspekt sa Venerom, što može obećavati lep provod, emotivne susrete, lepu razmenu informacija.

Malo kasnije kvadrat prema Uranu donosi dosta promena kojima ćete se morati prilagođavati. Merkur na poslednjem stepenu znaka Strelca donosi nesporazume u komunikaciji kao i situacije u kojima ste već bili i mislili ste da ste ih razrešilo. Najbolje će biti ukoliko uspete da savladate nervozu i stres biranjem lepih reči i stvaranje harmonije u odnosima. Budite fleksibilni i otvoreni za promenu svojih planova ovog dana.

Nedelju završavamo prelaskom Meseca u znak Ribe što može rezultirati upečatljivim snovima i težim razbuđivanjem. Ukoliko vam nije radni dan onda vam to može baš i prijati da se konačno naspavate i ostanete duže u krevetu. Merkur će se tokom noći ponovo vratiti u znak Jarca i napraviti lep aspekt sa Mesecom na nultim stepenovima, što može rezultirati nekim konačnim odlukama i novim počecima.

Jutro može biti obeleženo stizanjem važnih informacija do vas kao i značajnim razgovorima i odlukama. Ne zaboravite da se setite ovoga u nedelju pre podne. Ovo je dan kada razum i osećanja rade zajedno, pa intuitivno osetite šta vaše srce želi i pratite osećaj u stomaku. Sada aktivirate svoje više ciljeve koji će doneti dobrobit i onima oko vas, posebno kada pogledate širu sliku svega. Ne trebate osećati krivicu, već preuzeti odgovornost za kreiranje svog svesnog života koji priželjkujete. Sada se snovi ostvaruju. Ovo može biti divan dan.

Autor: Jasmina Mitrović

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Astrološke prognoze Aleksandre Bjeljac za januar 2024. godine: Iskoristite drugu polovinu meseca

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop