• 0

Vreme čitanja: oko 6 min.

Izračunajte broj životnog puta: Da li nosite sve na leđima, da li isprobavate nove stvari ili vas zanima novac

B. P.

Vreme čitanja: oko 6 min.

Nije svejedno koja je krajnja cifra sabiranja vašeg datuma rođenja

  • 0
Numerologija Foto: Shutterstock

Numerologija je kao i astrologija jako bitna kada se određuje "put" osobe. Može nam dosta toga otkriti o nekome pa je ne treba zanemarivati.

Već hiljadama godina pomaže u određivanju značenja i kao što svako slovo vašeg imena označava nešto, isto tako je i sa brojevima odnosno sa datumom rođenja.

Šta datum rođenja može da otkrije o vama?

U numerološkom smislu, broj životnog puta je možda i najvažniji u određivanju najispunjenijeg životnog pravca.

Taj broj se izračunava na osnovu naravno vašeg datuma rođenja i identifikuje vaše veštine i sposobnosti, negativne osobine koje bi trebalo da uravnotežite, pa čak može da vam pomogne da pronađete motivaciju u životu kao i njegovu svrhu.

Izračunajte broj životnog puta

Zapišite svoj datum rođenja, pa pretvorite dan, mesec i godinu u jednocifren broj. Na primer, ako ste rođeni 20. juna 1973. godine, to bi izgledalo ovako: 2+0+6+1+9+7+3, dakle sabirate sve cifre vašeg datuma rođenja. Zbir ovih brojeva je 28, kada se razluče bude 2+8 znači 10, pa 1+0 dobijemo naravno 1.

Važno je napomenuti da ukoliko dođete do brojeva 11 ili 22, nikako ne treba dalje razdvajati i sabirati, jer su i oni glavni brojevi. Dakle, brojevi koji dolaze u obzir kada je reč o životnom putu su 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 i 22.

Broj 1: Otac

Broj jedan je duhovna i iskonska sila i to je koren iz kojeg potiču svi brojevi, piše "Better if you know". Ovo je možda razlog zašto oni kojima je životni put broj jedan imaju tendenciju da budu činioci. Ako ste ovaj broj, onda ste agresivni i energični. Gledate da postignete rezultate i nećete biti ograničeni nikome ili ničim. Vaša urođena želja da budete zaštitnik, kao i posvećenost i strast ka postizanju ciljeva čine vas prirodnim rođenim vođom i pokazuju zašto je ovaj broj povezan sa očinskom ulogom. Ovaj broj je vrh koplja, uvek na čelu i često snažan. Stoji uspravno, nepokolebljivo u svom ponosu i svrsi. Vi ste hrabri i voljni da isprobate bilo šta novo.

Broj 2: Majka

Smatra se da je broj dva ženski broj, a njegova moć i snaga se stalno potcenjuju. Dvojka ima tendenciju da bude svojevrsni umetnik, uvek nežna, razumljiva i diplomatski nastrojena. Ako je vaš životni put predodređen ovim brojem, vi ste rođeni mirotvorac, čija je urođena želja da reši situacije umesto da se bori protiv njih. Izuzetno ste otporni i često ste okosnica porodice, smatra se da oblik ovog broja podseća na osobu sa pognutom glavom i savijenim kolenima, što je prirodan znak ropstva. Dvojke su u stanju da se savijaju da bi nosile težak teret.

Broj 3: Talentovano dete

Trojke su rođeni prodavci, sa prirodnim darom za brbljanje i dozom harizme. Ako ste trojka, vi ste zvezda zabave i oživljavate bilo koju prostoriju, a da to i ne pokušavate. Imate prirodan dar za kreativnost i dobro ste svesni svog talenta. Međutim, broj tri je takođe pomalo i kao razmaženi tinejdžer. Trojke su neorganizovane, potrebno im je stalno vođstvo i nezahvalni su za napore kroz koje drugi prolaze da ih zaštite. Prirodni ste optimista i ljude privlači vaša pozitivna energija. Međutim, za Trojke je najveća prednost ono što i najveća slabost. Potreba za izražavanjem i kreativnost uzrokuju da vam često nedostaje fokus i da odugovlačite.

Ormar, orman, garderoba, fioke Foto: Pixabay

Broj 4: Organizator

Četvorke su sređene i metodične i zasnivaju svoje živote na logici. Ako ste četvorka, vi ste oličenje stabilnosti. Koristite naporan rad i razum da uspostavite čvrstu osnovu i verujete da se svaki problem može prevazići odgovarajućim planom. Četvorke su ljudi od poverenja i strpljenja i iako su uvek pouzdani, njihova poslušnost i posvećenost disciplini mogu učiniti da izgledaju dosadno. Četvorke su često i duhoviti i imaju smisao za humor. Oni su skromni i ne vole pažnju javnosti i prilično su srećni što nastavljaju da rade ono što vole.

Broj 5: Slobodni duh

Petice su vrtlog energije kojima je stalno potrebna promena i stimulacija. Ako ste broj pet, porodica i prijatelji vas verovatno vide kao nezavisne i nepredvidive. Uvek ste spremni za avanturu i niste skloni riziku. Iako ste lojalni, možete biti i sebični, nepromišljeni i neodgovorni, ostavljajući drugima da počiste za vama. Za ove osobe promena je neophodna. Imaju potrebu za slobodom i ne dopuštaju da im se govori šta treba da rade. Najbolje se snalaze u okruženju koja odgovaraju potrebom za promenom. Kada se jednom posvete nekom poslu, okolina ostane impresionirana njihovim fokusom.

Broj 6: Nega

Ovaj broj je nadimak broj "majčinstva", dakle broja dva. Prirodno ste brižni i zaštitnički nastrojeni i život posvećujete rešavanju problema onih oko vas. Šestice su lepak koji drži porodice i zajednice na okupu i oni će zaštititi najmilije po svaku cenu. Imaju jak osećaj za moralnu pravdu i sebi dodeljuju ulogu savetnika. Zbog prizemne mudrosti okolina ih voli i poštuje. Interesantno, ovaj broj se smatra najskladnijim brojem jer su dobro izbalansirani i opremljeni da se odupru raznim iskušenjima. Međutim, loše procenjuju ljude pa se može desiti da se žrtvuje za pogrešne ljude.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mesečni horoskop za februar 2024.

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop