• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ključni astrološki aspekti tokom ovog meseca: Obratite pažnju na 23. maj

M. M.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Neki od glavnih planetarnih tranzita, retrogradni periodi i faze u lunarnom ciklus, kao i šta sve to znači za vas

  • 0
zodijak, žena, proleće, horoskop Foto: Pixabay/Jupilu

Ako vam je potrebna pomoć kako da isplanirate poteze za ovaj mesec, imate nekoliko ključnih datuma u astrološkom kalendaru za maj 2024. godine, koji mogu da vam budu smernice kako da se organizujete.

Prema pisanju "astrologyanswres.com" ovo su neki od glavnih planetarnih tranzita, retrogradni periodi i faze u lunarnom ciklusu, uključujući mlade mesece, pune mesece i četvrtine meseca, promene horoskopskih znakova, kao i šta sve to znači za vas ovog meseca.

2. maj - Retrogradni Pluton počinje u Vodoliji

Retrogradni Pluton u Vodoliji voli da usporava intenzivne transformacije i preokrete po kojima je ova planeta poznata. Ovo vam daje priliku u narednim mesecima da se prilagodite onome što se već dogodilo i da se naviknete na velike promene koje ste doživeli.

Danas i Mesec ulazi u Ribe, tako da mašta može da bude jaka, a ovo možete da iskoristite u kreativnim projektima i hobijima. A ujedno ćete imati i više  razumevanja.

7. maj - Bik u Mladom mesecu 

Ovog dana je sekstilni Saturn u Ribama, što znači da vaša disciplina može da bude jaka i možete da se fokusirate na svoje dugoročne ciljeve. Idealan dan da budete uporni i da zauzmete praktičan pristup.

cveće priroda devojka zodijak horoskop Foto: Pexels/jasmin chew

Ali 7. maj će više da obeleži mlad Mesec u znaku Bika, dan kada možete ad započnete nove projekte i da tražite mogućnosti koje će da vam pomognu da poboljšate stabilnost i sigurnost u svom životu. Možete da budete samopouzdaniji i da se posvetite onome što započnete.

15. maj - Merkur ulazi u Bika

Merkur u Biku može da uspori vašu mentalnu energiju, ali je od pomoći da se držite svojih odluka i planova kada ih donesete. Možete uzeti vremena da razmislite o stvarima i želite da budete sigurni u svoje izbore.

Istog dana je i prva četvrt Meseca u Lavu, tako da možete da provedete sledeću nedelju praveći prilagođavanja na kreativne načine. Idealno vreme da se adaptirate i budete kreativniji sa svojim projektima i hobijima. Uživaćete u unošenju malih, ali neophodnih promena.

20. maj - Sunce ulazi u Blizance

Sa Suncem u Blizancima, počinje sezona Blizanaca i kreće mesec aktivnijeg uma. Ovo je period za razvrstavanje ideja, sastavljanje kratkoročnih planova i opšte zauzetosti. Možete da budete aktivni, angažovani i radoznali.

Istog dana i Mesec ulazi u Škorpiju, pa tako istražite nešto o čemu je potrebno da znate više. Usredsredite se na dobijanje što više informacija da biste bili u toku.

23. maj - Venera ulazi u Blizance

Ovaj dan ima više aspekata, kao što je Venera u Biku u konjunkciji sa Jupiterom u Biku, što znači da ćete osećati sreću i društvenost. Ove pozitivne emocije mogu da vam pomognu da uvidite neke nove mogućnosti.

Sekstil sa Neptunom u Ribama, će vas staviti pod reflektor, jer će vaša harizma da bude jaka i dobro ćete se slagati sa drugima. Lično ćete biti saosećajniji i korisniji.

Drugi sajajni aspekti ovog dana mogu da vas dovedu do porasta mašte i intuicije. Možete se baviti duhovnim poduhvatima, ojačati svoje suštinsko ja i možete biti velikodušni prema drugima.

Ključni aspekt je da Venera koja prelazi u Blizance jer se otvara mogućnost da se mentalno povežete sa drugima i uspostavite nove linije komunikacije, jasno izrazite i uživate koristeći svoj um.

Takođe, sa Strelčevim punim mesecom ovog dana, možda ćete biti strastveniji u vezi sa svojim uverenjima koja ćete da branite, takođe je povoljno i da završite neki kurs ili planove za putovanje. Svakako će vam se otovoriti pozitivan pogledan na širu sliku o vašem životu, zbog čega ćete biti dobro rapoloženi.

25. maj - Jupiter ulazi u Blizance

Sa Venerom u Blizancima i Trigon Plutona u Vodoliji, strasti ovog dana mogu da budu visoke. Ipak, lako ćete da upravljate sa odnosima, što će vam pomoći da se zbližite. Ojačajte emocionalne veze.

Ono što je bitno 25. maja Jupiter prelazi u vazdušne Blizance, i narednu godinu provodi u ovom znaku. Ovaj novi Jupiterov ciklus znači da možete da imate koristi od svog uma, ideja i planova, i možete da apsorbujete novo znanje, da se otvoreno izražavate i poboljšate komunikaciju.

Takođe i Mesec ulazi u Jarca, što vas upozorava da se fokusirate se dugoročne ciljeve, i da radite na njihovom planiranju, poboljšanju ili započinjanju.

30. maj - Mesec u Ribama pravi kvadrat sa Venerom u Blizancima

Ovaj aspekt vas upozorava da odvojite vreme da se opustite i prepustite, čak i ako je to samo na trenutak. To može da vam pomogne da, kada dođe trenutak, budete fokusiraniji.

Sa poslednjom četvrtinom Meseca u Ribama, možete da provedete tu i narednu nedelju najbolje da provedete raščišćavajući i završavajući mnoge male projekte i zadatke. A možete da se posvetite i dubinskom duhovnom čišćenje bilo kog karmičkog prtljaga koji vas sputava.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Horoskop za maj

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop