• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kućna biljka po Zodijaku: Kome pristaje jasmin, a kome biljka zmija

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pročitajte koja biljka je najbolja po vašem horoskopskom znaku

  • 0
biljke, dom, zdrav vazduh, devojka u cveću Foto: Shutterstock/franz12

Krenulo je proleće, sve se rađa, a posebno cveće i biljke. Pravo je vreme da svoj dom oplemenite ukrasnim biljkama koje će mu dati poseban šmek. Kao što za svaki horoskopski znak postoji cvet koji mu je namenjen, isto je i sa kućnim biljkama.

Koja biljka vama najviše odgovara?

Ovan - biljka zebra

zebra, biljka zebra, biljka Foto: Unsplash/Kara Eads

Kako je Ovan poznat po nezavisnoj prirodi, tako mu je potrebna i biljka koja ne zahteva veliko održavanje, piše "Bhg.com". U pitanju je smeli sukulent sa belim prugama na tamnozelenim listovima i ono što je sigurno privući će pažnju vaših gostiju.

Bik - filodendron

Foto: Pixabay

Kao romantični znak Zodijaka kojim vlada Venera, filodendron sa srcolikim listovima je prava biljka za Bikove. Lako ga je uzgajati ,samo mu pronađite mesto sa slabim sunčevim zracima i zalijte ga kada vidite da je zemlja skroz suva.

Blizanci - engleski bršljan

Engleski bršljan, bršljan Foto: Unsplash/natary t

Ovo je jako popularna kućna biljka koja izgleda sjajno u visećim saksijama. Blizanci su vazdušni horoskopski znak koji vole vazduh i prohladno vreme, pa je ovo pravi odabir za njih.

Rak - bambus

Bambus, biljka, cvet, saksija Foto: Shutterstock

Biljka koja raste u vodi je idealna za ovaj vodeni znak. Ono što će možda da obraduje Rakove jeste da se savetuje da je imate u domu jer je i feng šui preporučuje - privlači sreću, zdravlje i ljubav.

Lav - amarilis

amarilis, cveće, sobno cveće Foto: Pixabay

Lavu kao kraljevskom znaku potrebna je biljka koja će mu odgovarati u tom pogledu. Iako ga najčešće viđamo za vreme praznika, nije naodmet da mu posadite lukovicu i tako je uzgajate tokom cele godine.

Devica - banana

banana, biljka, biljka banana, drvo banane Foto: Unsplash/Linh Le

Da, dobro ste pročitali. Iako nije laka za održavanje, to je i čini pogodnom za ovaj horoskopski znak. Devicama je i potrebna biljka koja zahteva detaljno održavanje, pa je zato patuljasto drvo banane pravi odabir za njih.

Vaga - biseri

biljka biseri, biseri, biljka, saksija Foto: Unsplash/Kara Eads

Ova biljka koja liči na niz bisera uneće harmoniju i ravnotežu u dom. Okačite dva ova niza jedan do drugog i izgledaće baš kao balans vage, ono što i karakteriše ovaj znak Zodijaka.

Škorpija - biljka zmija

Biljka zmija, svekrvin jezik, biljka Foto: Unsplash/Kelly Sikkema

Ove biljke su praktično neuništive i imaju jake, uspravne listove. Kada ih pogledate, videćete i malo mističnosti u njima. Iako mogu tolerisati širok spektar uslova, one ne vole da se previše zalivaju.

Strelac - biljka bejzbol

biljka bejzbol, biljka Foto: Shutterstock/kikpokemon

Liči na veliki i okrugli kaktus ali bez bodlji. Možete je ostaviti samu što odiše avanturističkoj prirodi Strelca. Istina, možete je malo zanemariti sve dok ima indirektnog svetla ka njoj i možete je zalivati i kad se potpuno osuši.

Jarac - biljka žada

biljka žada, žad Foto: Unsplash/Susan Wilkinson

Možda sporo raste, ali strpljenje u njenoj nezi je baš ono što je potrebno Jarcu. Kada dostigne neku određenu visinu, ovaj sukulent će izgledati baš kao drvo. Potrebna joj je jaka svetlost i zalivanje kad je zemlja sasvim suva.

Vodolija - ZZ biljka (Zamioculcas zamiifolia)

zz biljka, biljka, sto Foto: Unsplash/Pino Nguyen

Za znak koji voli inovacije, ovo je idealna vrsta biljke. Ona je otporna na sušu, super je laka za negovanje, a njeni listovi ulepšaće svaki prostor. Možete ih držati i tamo gde nema mnogo svetla, neće biti neka šteta.

Ribe - jasmin

jasmin, biljka jasmin, biljka, saksija Foto: Shutterstock/Jurjanephoto

Ribe su pravi sanjar Zodijaka, a spadaju i u najosetljivije, empatične i saosećajne, zato je potrebna biljka koja će da ih smiruje. Prelepog izgleda ali i mirisa, vašem domu će pružiti opuštajuće mesto. Stavite jasmin na sunčano mesto u domu i videćete razliku.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Lek za dušu, odmor za oči: Pogledajte kako izgleda proces cvetanja jednog kaktusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop