• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Retrogradni Merkur kreće 2. aprila: Na 3 znaka će najviše uticati ovaj tranzit koji traje 3 nedelje

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Gotovo celog meseca ćemo biti pod uticajem ovog astrološkog dešavanja

  • 0
Merkur, horoskop, zodijak, astrologija Foto:Pixabay

Planeta Merkur kreće retrogradni hod 2. aprila kroz znak Ovna i biće tu do 25. aprila. Ova prva planeta u sunčevom sistemu označava komunikaciju, reči, pisanje i slično, a njen hod unazad može umnogome uticati na nas. Ovo je prvi retrogradni Merkur u ovoj godini. Najviše će uticati na Ovna (jer se retrogradnost dešava u ovom znaku), na Blizanca i Devicu jer Merkur vlada ovim znakovima. Iako traje tri nedelje, do 25. aprila, njegovu senku ćemo osećati sve do 13. maja.

Šta uopšte znači retrogradnost?

Znak je da moramo da pogledamo unazad, da spoznamo neke naše odluke i zamislii ali i da razumemo neka naša iskustva iz prošlosti, piše "Yoga journal".

Kretanje Merkura unazad kroz vatreni horoskopski znak Ovna možemo povezati sa našom ambicijom, kreativnošću i smislom za avanturu. To je neki način na koji preduzimamo akcije u našim životima. U ovom periodu ćemo prepravljati narativ naše volje, hrabrosti i ambicije.

Šta retrogradni Merkur donosi vašem znaku Zodijaka?

Ovan

Oni u ovom horoskopskom znaku će biti pod velikim uticajem u periodu retrogradnosti. Biće obuzeti intenzitetom i strašću da donesu velike promene u svom predstavljanju svetu. Važno je da im se aktivira strpljenje ali da se i paze da ne zaglave u neuspesima.

Bik

Postoji šansa da ovaj zemaljski znak može biti privučen bezumnoj drami. Trebalo bi da se drže dalje od toga, da ostanu povezani sa sobom i veruju svojoj intuiciji. Ovo je dobro vreme za nove hobije ili pronalaženje novih metoda opuštanja.

Blizanci

Merkur je vladar ovog znaka pa će i njima ova retrogradnosti teško pasti. Može ih podstaći na sukobe dok pregovaraju o svom prostoru u društvu. Teško će umeti da pronađu ravnotežu u profesionalnom i privatnom segmentu života, piše "Life style Asia".

Rak

Ovaj emocionalni znak će se baviti karijerom tokom ove retrogradnosti. Biće iscrpljeni i demotivisani kada je reč o poslovnom angažmanu. Rakovi mogu da prevaziđu ovaj osećaj tako što će efikasno podeliti svoj posao među podređene ili kolege.

Lav

Uvek optimistični Lavovi će biti uznemireni što bi narušilo njihovo samopouzdanje tokom Merkurovog retrogradnog hoda. Iako će im sigurno biti neprijatno, Lavovi treba da se sete da će i ova neizvesnost proći. Posle ovoga postaće jači i razvijeniji.

Devica

Ovo će biti veoma emotivni period za ovaj praktični znak Zodijaka. Device će biti prinuđene da se suoče sa unutrašnjim traumama i previranjima. Najbolje rešenje jeste da se prepuste aktivnostima koje bi umirile njihovu dušu. I na njih će kao i na Blizance najviše uticati ova retrogradnost zbog vladara Merkura.

Vaga

Ovaj znak koji traži ravnotežu imaće izazove da održi u balansu svoj posao i lični život u ovom periodu. Oni bi mogli da se suoče sa problemima u komunikaciji sa poslovnim partnerima i verovatno će se svađati sa supružnicima i partnerima više nego obično.

Škorpija

Ovaj intenzivan i strastven znak koji voli da bude na vrhuncu svega, bilo na poslu ili kod kuće, osećaće se bezvoljno i dosadno tokom retrogradnog hoda Merkura. U redu je usporiti u ove tri nedelje i raditi sopstvenim tempom umesto da se prisiljavaju da pokreću i izvršavaju stvari na ličnom i profesionalnom nivou.

Strelac

Ovaj vatreni znak će verovatno da pretera u materijalističkom smislu ili čak u stvarima koje se tiču njihovog srca. Najbolje bi bilo da zastanu i razmisle pre nego što naprave veliki trošak i da razmotre posledice svojih postupaka uopšte.

Jarac

Znak Jarac, koji je takođe poznat kao radni čovek Zodijaka, odvojiće malo vremena za porodicu tokom retrogradnosti. Biće posvećeni rešavanju domaćih sukoba i mogli bi da se osećaju emocionalno uzavreli od odgovornosti. Moraju biti strpljivi i ne dozvoliti da njihov temperament preuzme veštine donošenja odluka.

Vodolija

Ovaj humanitarni i progresivni znak će postati zahtevniji. Trebalo bi da se usredsrede na način na koji komuniciraju sa svima i da paze na njihov oštar jezik koji može da povredi njihovu porodicu i bliske prijatelje.

Ribe

Ovo je period transformacije za ovaj miran vodeni znak. Impulsivnost retrogradnosti kojom dominira Ovan može uzrokovati da donose brze odluke uglavnom vezane za novac. Moraju da kontrolišu svoje finansije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovi horoskopski znakovi u trenu mogu da vam zagorčaju život

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop