• 0

Vreme čitanja: oko 17 min.

MESEČNI ASTRO VODIČ: Slobodne Škorpije “voze” jake strasti, ovo je pravi mesec za Vodolije

Vreme čitanja: oko 17 min.

Astrolog Olga Savić tumači kretanje planeta za april 2024. godine

  • 0
proleće horoskop zodijak Foto: Pixabay

Kojim znacima Zodijaka ovog meseca stiže podrška planeta da ostvare sve što žele? Čega bi trebalo da se čuvate, a šta će vas prijatno iznenaditi?

Astrolog Olga Savić tumači za vas položaje planeta i sugeriše na šta bi trebalo da obratite pažnju.

Dok se proleće lagano odmotava pred nama i poziva nas da zakoračimo u boje i mirise okupane suncem, planete igraju svoj ples – u april ulazimo sa Suncem i Merkurom u znaku Ovna, Jupiterom i Uranom u znaku Bika. Mesec je u znaku Strelca, Pluton u znaku Vodolije. U znak Riba se smestilo društvance sačinjeno od Marsa, Saturna, Venere i Neptuna. Baš ovaj stelijum planeta u Ribama ukazuje na velike promene u raspoloženjima, neizvesnost i pojačanu osetljivost kojima smo toliko podložni u poslednje vreme.

Prvog aprila Merkur u znaku Ovna kreće retrogradnim hodom. Ne, nije „aprililili“ i nije prvoaprilska šala – narednih 25 dana bićemo skloni da se sapletemo na rečima, u komunikaciji, kasnićemo, menjati planove, biti u fazonu nesporazuma, imati probleme sa informacijama, vezama i u saobraćaju. Ovo nije dobar period da se zaletimo u dogovorima, u kupovini, u saobraćaju ili na rečima – sada je vreme u kojem važi „tri puta meri, jednom seci“.

No, s druge strane gledano, bićemo u prilici da ostvarimo nešto što smo propustili, da pronađemo nešto što smo izgubili, da dobijemo još jednu šansu u nekim situacijama, da obnovimo neke kontakte. Ovo je takođe period kada informacije koje su nam bile nedostupne ili sakrivene izlaze na površinu. Bar što se Merkura tiče, april obećava igranku bez prestanka – onu u kojoj će nam u nekim trenucima biti ludo zabavno, a u drugim ćemo želeti iz kože da iskočimo od nervoze.

Petog aprila Venera iz znaka Riba prelazi u znak Ovna, gde će boraviti do 29. aprila. U emotivnom smislu, imaćemo potrebu da osvajamo... a i nas će osvajati! Strasti se lako bude, zaljubljuje se u treptaju oka. Sve u fazonu „zaljubim se pet-šest puta u roku od tri minuta“. I u partnerskim odnosima će biti povišenih energija i sklonosti ka raspravama – no, vatra rasprava se lako zameni vatrom strasti. Prava planeta za buđenje u svakom smislu! I u poslovno finansijskom smislu nam sledi pokretanje, tu su novi načini zarade, novi poslovni angažmani, ideje koje sada možemo materijalizovati.

Osmog aprila nas čeka mlad mesec i totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, znaku koji predstavlja nove početke; pred nama je period velikih promena – nešto mora da se „pomrači“, ugasi – da bi se rodilo nešto novo. Neko mora da ode, da bi došao neko drugi. Završetak i početak idu ruku pod ruku. Ne zaboravite da je pomračenje okidač za događaje – koji ne moraju nastupiti brzo, već u narednih šest meseci.

U periodu od 5. do 12. aprila Mars i Saturn će biti u konjunkciji u znaku Riba – dve malefične planete jedna uz drugu – Mars koji pokušava da nagazi gas... i Saturn koji drži kočnicu. Nisu ovo jednostavni dani, možemo se osećati pod velikim pritiskom okolnosti (ili drugih ljudi), možemo se suočiti sa neprijatnim situacijama, porazima, lomovima.

Sunce prelazi u znak Bika 19. aprila i počinje vladavina ovog znaka. Jer, vreme je za više uživanja – u suncu, u hrani, u opuštenosti, u svim životnim zadovoljstvima.

Pun Mesec u znaku Škorpije imamo 24. aprila – emotivno, mentalno i fizički dosta naporni dani, isključivost, ljubomora, tvrdoglavost, posesivnost.

Poslednjeg dana aprila Mars iz znaka Riba prelazi u znak Ovna. Vreme je za buđenje. Srećno!

OVAN

Horoskop ovan Foto ilustracija: Telegraf

Ljubav

Bilo da ste slobodni ili zauzeti pripadnik ovog znaka, tokom aprila možete obnoviti neki kontakt koji će biti najpre seksualne prirode. Neko vreme ćete verovatno pokušavati da podignete ručnu kočnicu i iskulirate, ali s obzirom na to da iskušenje može biti prejako a vaša volja preslaba, razvoj situacije može da ode u pravcu konkretizacije.

Ukoliko od ove obnove očekujete neko posebno emotivno zadovoljstvo, od tog posla ništa nema, mnogo je više izvesno da ćete se brzo pokajati. No, ako ostavimo po strani ove obnove, slobodni Ovnovi će tokom celog meseca biti pod „opsadom“ udvarača/udvaračica. Očekujte mnogo flertovanja, strasti i zabave sa suprotnim polom. A zauzeti, umećete da isprovocirate drago vam biće, ali je malo verovatno da će vam partner ostati dužan. Kombinacija strasti, energije... pa i rasprava.

Posao

Prepreke u komunikaciji i u dogovorima, nesporazumi i problemi administrativne i papirološke prirode mogu obeležiti veći deo ovog meseca. Ukoliko ne budete suviše impulsivni i nestrpljivi i ukoliko budete umeli da učite na prošlim greškama, ali i iskustvima, ovo će biti dobar mesec što se rezultata tiče. Dobar je period da potpišete značajan ugovor ili pokrenete saradnju, ali samo ako proces dogovora traje već neko vreme i istrpeo je do sada više promena i različitih faza. Zaraditi hoćete, mentalno se umoriti hoćete.

Zdravlje

Možda delujete kao da ste od čelika, ali to je samo površinski „premaz“. Suštinski, prilično ste i fizički i mentalno iscrpljeni i trebali biste da više vremena odvojite za sebe, odmor, opuštanje.

BIK

Horoskop bik Foto ilustracija: Telegraf

Ljubav

Prva polovina meseca će biti nešto zahtevnija u partnerskim odnosima; vi ćete biti preopterećeni, možda i nervozniji nego inače, a voljena osoba dosta okupirana obavezama. Biće momenata u kojima će komunikacija ići teže, momenata kada ćete se razmimoilaziti u razmišljanjima, a moguće je da nećete baš uvek imati dovoljno vremena jedno za drugo. Drugi deo aprila je već opušteniji, kod oboje postoji više motiva i inspiracije, više strasti i uživanja, ali i više bliskosti.

Oko punog meseca u znaku Škorpije i vašem partnerskom polju u nekim partnerskim odnosima može doći do pojačanog nivoa ljubomore, ali će zato biti i onih parova koji će baš ovo vreme iskoristiti da naprave neke značajne korake. Slobodni, april je dobar za uživanje i zabavu, odnosi pokrenuti u ovom periodu mogu vremenom postati ozbiljni.

Posao

U većem delu meseca će finansijski segment biti ono što vas okupira i mesto gde ulažete najviše energije. Promenljive finansijske situacije vam mogu povremeno zadavati glavobolju; očekujte više stabilnosti tek pred kraj aprila. Poslovno, i pored manjih zastoja u komunikaciji sa saradnicima, odlaganja nekih planova ili dogovora – ovo će biti dosta miran mesec za vas. Mogućnost za neke konkretnije promene očekujte u drugom delu aprila. Strpljenje će vam se isplatiti.

Zdravlje

Ovo je dosta stabilan period u zdravstvenom smislu. Eventualno biste mogli imati češće glavobolje ili povremene alergijske tegobe.

BLIZANCI

Horoskop blizanci Foto ilustracija: Telegraf

Ljubav

Komunikacija sa voljenom osobom može biti obojena nestrpljivošću i vašim promenljivim raspoloženjima. Ukoliko je za ovakvo vaše stanje zaslužno to što ste pod pojačanim pritiskom kroz posao ili kroz porodicu, pokušajte da ne prenosite nervozu u partnerski odnos. Ako pak smatrate da je partner jednim delom kriv za to kako se osećate; onda bi bilo dobro da sednete i porazgovarate. Dobar je trenutak da kažete sve ono što vam je na duši i što vas opterećuje.

Takođe, mogli biste da razmislite da li ste i vi doprineli problemu. Drugi deo aprila donosi vam lepe zajedničke trenutke i više radosti. Slobodni Blizanci, Venera je tokom ovog meseca na vašoj strani; vaš društveni život se poboljšava, lako se sklapaju nova poznanstva, kontakti, lako se flertuje. A možete i susresti nekog koga dugo želite da vidite.

Posao

Dosta zahtevan poslovni mesec, pogotovo njegova prva polovina – moguće je više nesporazuma u komunikaciji sa šefovima i saradnicima, a i vi možete biti nefokusirani. Ovo je period kada se pred vas postavljaju kompleksni i ozbiljni zadaci, kada se od vas očekuje odgovornost i pravi rezultati. Prilagodite se trenutnom poslovnom tempu, organizujte se na najbolji način – sve je izvodljivo, pogotovo ako pokažete prilagodljivost, strpljivost. Zaslužene nagrade stižu u drugom delu meseca.

Zdravlje

Pojačan umor i nivo stresa. Bićete podložni problemima sa respiratornim organima – pogotovo alergijama.

RAK

Horoskop rak Foto ilustracija: Telegraf

Ljubav

Iako je odnos između voljene osobe i vas u stabilnoj fazi tokom celog aprila, ovo ne znači da ćete moći da se opustite i uživate. Dosta teškoća možete imati kroz komunikaciju; vaša promenljiva raspoloženja će izbijati kroz impulsivnost, nestrpljivost i razdražljivost – pa će biti momenata u kojima ćete “lomiti koplja” i biti na granici rasprave.

Poslovni i porodični sektor će vam oduzimati dosta vremena i živaca, a nervozu zbog toga će biti lako preneti u partnerski odnos. Ovo je mesec u kojem biste trebali da se pozabavite pitanjima i temama koje do sada niste uspevali da rešite, na kojima ste se saplitali. Slobodni Rakovi, ako ne na samom početku meseca, a ono tokom poslednje dekade – neko može zagolicati vašu pažnju. Pogotovo je ovaj drugi period pogodan za uživanja, druženja, flert i naravno – ljubav.

Posao

Pomračenje Sunca u vašem polju karijere ukazuje da će se ako ne sada, a ono u narednih šest meseci pred vama otvoriti vrata za veliku poslovnu promenu. Eventualno biste neke nagoveštaje u kom pravcu će situacija ići mogli da dobijete u poslednjoj dekadi meseca. Generalno, ovaj vam mesec donosi potrebu za isticanjem i pojačanu ambiciju, ali vuče i mnoštvo što sitnijih što krupnijih prepreka koje ćete morati da savladate. Teškoća će biti u komunikaciji, u dogovorima ali i po papirološkim pitanjima.

Zdravlje

Dosta ćete se trošiti – i mentalno i fizički, pa je potrebno pronalaziti prostor za resetovanje, opuštanje. Osetljivi su disajni putevi, a možete imati i problem sa spavanjem.

LAV

Horoskop lav Foto ilustracija: Telegraf

Ljubav

Emotivni život zauzetih Lavova će biti pomalo nejasan, promenljiv, sa usponima i padovima. Kao što ćete imati dane u kojima će biti mnogo dobre energije, lepih momenata i zadovoljstva, strasti sa osobom koju volite – isto tako će biti onih mutnih, čudnih, napornih dana sa nervoznom i nestrpljivom komunikacijom, sa naglašenom tvrdoglavošću kod oboje.

Sitnice i krupne stvari koje smetaju da se vaš odnos odvija stabilno i bez velikih oscilacija rešavajte odmah, ne gurajte pod tepih. I oboje se potrudite da uvek bude dovoljno vremena i volje za vaše zajedničke trenutke, samo za vas dvoje. Slobodni Lavovi, Venera je u dobrom aspektu na vaš znak tokom celog meseca, pa uživanja svakako neće faliti. Možda ovo nije vreme za neke stabilne ljubavne početke, ali za vruće i zapaljive strasti svakako jeste.

Posao

Pomračenje Sunca u polju koje vlada inostranstvom, proširenjem poslovanja i javnim i državnim institucijama ukazuje da će Lavovi u narednih šest meseci u ovim sektorima ostvariti značajne promene. Ovaj mesec donosi izazove, ali je više nego izvesno da ćete uspevati da sa njima izađete na kraj. Dobar je period da rešite sve ono što je ostalo nedovršeno, a do vas će stići I informacije koje već neko duže vreme priželjkujete. Iako je sektor finansija bolje postavljen – budite odgovorniji u troškovima.

Zdravlje

Meteoropatske i hronične tegobe su nešto izraženije kod starijih Lavova u prvoj polovini meseca. Mlađi, solidan zdravstveni period.

DEVICA

Horoskop devica Foto ilustracija: Telegraf

Ljubav

Tokom celog aprila Mars će tranzitirati kroz vaše polje partnerstava, gde se već nalazi Saturn. Prisustvo ove dve planete ukazuje na vrlo ozbiljan period u kojem se sami temelji odnosa moraju “pretresti”. Da, sada jeste moguće rešiti postojeću problematiku, napraviti promene koje vode ka poboljšanju odnosa i više vas povezati. Ali, realno gledano, i te kako je moguće da se neki parovi suoče sa prilično teškim izazovima koje neće umeti (ili neće želeti) da prevaziđu zajedničkim snagama.

Kao i uvek, komunikacija je ključ, ali ne ona obojena nestrpljenjem i bandoglavošću, već ona otvorena, iskrena, razumna. Slobodne Device, za strasti je ovo okej period, kao i za tajne veze, ali sa jednom napomenom – ono što na prvi pogled deluje kao opuštajuće i lagano, može se pokazati kao jako komplikovano i zahtevno.

Posao

Finansijski sektor će biti dosta jak tokom celog aprila iako ćete vi biti više nego sposobni da povremeno opustošite sopstveni novčanik i onim neophodnim, ali i onim potpuno nepotrebnim troškovima. Poslovno, do sada ste shvatili da se nalazite u profitabilnom, iako prilično zahtevnom poslovnom periodu. Oni sa kojima radite i sarađujete zahtevaju od vas visok stepen odgovornosti i posvećenosti, sve ćete to vi umeti da pružite, ali samo ćete vi znati koliko ćete se trošiti u procesu. I mentalno i fizički.

Zdravlje

Osetljivost na stres je prisutna, što može dovoditi do pojačane nervoze, ali i problema sa glavoboljama. Moguće su i alergijske reakcije i osetljivost disajnih puteva.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Horoskop za april 2024.

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop