• 0

Vreme čitanja: oko 6 min.

Danas je najznačajniji dan u godini, a petak je u znaku ljubavi: Astrološka dešavanja od 19. do 25. avgusta

Vreme čitanja: oko 6 min.

Astrolog Jasmina Mitrović predviđa šta nas očekuje do kraja nedelje

  • 0
Leto horoskop devojka zodijak Foto: Pexels / Hassan OUAJBIR

Astrološki aspekti ove nedelje biće puni izazova.

Ovaj ponedeljak je jedan od najznačajnijih i najaktivnijih dana u ovoj godini. Ne samo što ćemo imati pun mesec, već i čak pet planetarnih aspekata u jednom danu. Kao da se u jednom danu pokreće, rešava i dešava nešto što ste čekali dugo vremena. Pun mesec u Vodoliji je u kvadratu sa Uranom, svojim dispozitorom. To je kao da ste toliko željni čekali nešto važno da se desi i promene da se pokrenu, i sad kada se zapravo sve dešava, vama se čini da se svet raspada i ne vidite kuda vas to vodi. Odatle strah i potreba da se zadrže situacije i okolnosti u kojima ste bili jer vas novo parališe i unosi nemir. Ali šta je tu je, nazad nema.

Lavina se pokrenula i nosi. Sunce u konjukciji sa retro Merkurom donosi važne informacije, vesti, susrete, razgovore i pregovore. Posebno sa nekim započetim temama u prošlosti i sa osobama i situacijama u kojima ste već bili. Sunce u kvadratu sa Uranom donosi pobune, želju za slobodom i oslobođenjem, štrajkove, promene u poziciji ljudi na položajima, borbu protiv autoriteta i nametanja čvrstih pravila. Venera je u kvadratu sa Jupiterom i opoziciji sa Saturnom. Em je ona nezadovoljna u znaku Device, nesnađena, usamljena, usmerena na posao, obaveze, a opterećena zdravljem, perfekcionizmom, analizom i sumnjama, em joj ovi aspekti još više donose sumnje i nepoverenje, izbijajući joj poslednji atom nade i optimizma.

Ovo su sve one situacije kada želite ljubav, obilje i finansijsku stabilnost, ali vas okolnosti ne podržavaju. Nemogućnost ostvarenja željenog zbog prepreka, odlaganja, čekanja, udaljenosti, kao i nekih globalnih dešavanja. Ako sada ulazite u odnose oni su opterećeni izvesnim razlikama, obeleženi paralelnim odnosima, aferama, razlikom u godinama, prostornoj udaljenosti i slično. Što se posla i finansija tiče mogući su problemi sa zakonom. Dve spore planete Jupiter i Saturn su ovog dana u tačnom kvadratu, iako ovaj uticaj deluje i nekoliko dana ranije i kasnije. On donosi konflikt između vere i optimizma sa jedne strane, i straha i odgovornosti sa druge.

Ovo je test i ispit realnosti i poverenja da sve što se dešava ima svoju svrhu i razlog, iako sada trenutno vas okolnosti uopšte ne podržavaju i nemate potvrdu za tako nešto. Koliko možete da se izdignete iznad sopstvenog straha i ograničenja uma i podignete nivo vere, poverenja i optimizma da sve radi za vaše najveće dobro. Jupiter u Bliznacima nije neki nosilac velike vere, već je više usmeren na mentalno, na projekte, ideje, započinje puno stvari odjednom ne udubljivajući se ni u šta posebno.

Saturn u Ribama je naš ispit discipline i posvećenosti našim najdubljim uverenjima i snovima koje želimo da ostvarimo. Ali samo zato što je sada teško i ne vidite svetlo na kraju tunela, ne znači da treba odustati. Možda baš kada se sve naizgled raspada, samo dolazi na svoje mesto. Kada se podigne zavesa ovih okolnosti videćete pravu sliku svega. Dan donosi dosta stresa, nemira, puno kretanja, razgovora i prenosa informacija.

Od utorka Mesec ulazi u znak Ribe, što će doneti jednu mirniju energiju. Kao da će sve utihnuti nakon rolerkostera prethodnog dana. Ovog dana je najbolje što više vremena provesti u tišini i nekim meditativnim aktivnostima. Ukoliko treba da delujete ovog dana, onda to učinite bez puno analize i razgovora, već obratite pažnju na svoje telo i šta vam ono intuitivno poručuje. Možete biti pospani ovog dana, osetljiviji sa željom da se povučete u sebe i odmarate. Ukoliko možete priuštite to sebi.

astrologija, horoskop, devojka, smeh, more, leto Foto: Freepik/senivpetro

Sreda nosi sličnu atmosferu melanholije i usporenosti kao i prethodnog dana, ali ima mnoštvo Mesečevih aspekata koji će donositi promenu energije i aktivnosti. Ovog dana nije poželjno pametovati, zvocati drugima ili tražiti neke smislene odgovore ni insistirati na nekim preciznim rešenjima i razgovorima. Ukoliko komunicirate sa drugima, pobrinite se da to bude prijatna konverzacija bez insistiranja na činjenicama i isterivanju neke istine.

Kreativni rad, inspiracija, umetnost i lakoća neka vam budu vodilje ovog dana. Lako može doći do nesporazuma ovog dana posebno u emotivnim odnosima. Ukoliko uđete u identitet žrtve mnogo više nego obično mogu vas povrediti nečije reči i postupci. Osetljiviji ste nego inače, pa se više brinite za svoje mentalno i fizičko zdravlje. Tokom dana možete biti više pospani i rasejani. Sunce na poslednjem stepenu Lava može doneti izazov sa autoritetima, ljudima na položaju ali i promenu pozicije.

Od četvrtka Mesec ulazi u znak Ovna, što će doneti ubrzanje i dinamiku u svakodnevicu. Bićete impulsivniji i skloniji naglim potezima. Lakše se bude bes i ljutnja. Mesec u dobrom aspektu sa Plutonom donosi buđenje inicijative i hrabrosti da pokrenete neke važne promene u svom životu. Iskoristite ovaj dan za sve što vam je potrebna volja, snaga i borbenost da ostvarite ono što želite. Sunce u popodnevnim časovima ulazi u znak Device što će doneti fokus i usmerenje svesti na oblast posla i zdravlja. Više ćete razmišljati o svakodnevnim zadacima, obavezama ali i ritualima, pa ovo može biti idealno vreme da unesete pozitivne promene u svoje polje rada i zdravlja.

devojka žena leto horoskop zodijak Foto: Pexels / Andre Furtado

Petak rezervišite za ljubav i emotivne odnose, jer će ova tema biti najaktuelnija ovog dana. Mesec iz Ovna praviće lepe aspekte ka Jupiteru, Veneri i Marsu, što donosi aktivaciju ljubavnih odnosa. Idealno je za početak veze, ili ukoliko ste imali izazove u nekom odnosu onda se ovog dana on može podići na viši nivo. Ipak, baš će Venera i Mars biti u kvadratu ovog dana što donosi dosta strasti, vatrenih izliva emocija i uzbuđenja, posebno putem poruka i razgovora. Međutim, pripazite da ne dođe do nadmudrivanja i verbalno-psiholoških igrica manipulacije.

Obe planete su u Merkurovom znaku, što znači oba partnera su veoma inteligentna, ali na istu situaciju gledaju potpuno iz druge perspektive. Marsu treba mentalna stimulacija, zabava i igra, dok Veneri treba konkretna manifestacija ljubavi. I tu lako mogu upasti u zamku i razmimoilaženje u prioritetima i vrednostima. Oboma je cilj ljubav i odnos, ali potpuno se drugačije ponašaju i imaju očekivanja.

U subotu Mesec ulazi u znak Bika,što će doneti potrebu da se konkretizuju i realizuju vaši planovi i ciljevi u vezi izvesnog emotivnog odnosa i finansijske situacije. Imate strah od nepoznatog i neizvesnost u vezi novca ili ljubavi koji vas plaše, ali vam teško ide da se pokrenete u pravcu promena. Savet je da ne budete tvrdoglavi ovog dana i da se aktivirate. Imaćete jasnoću koji je vaš sledeći korak i šta trebate učiniti da biste popravili trenutnu situaciju. Preuzmite odgovornost i bez obzira što trebate čekati na realizaciju željenog ne odustajte.

Ovoj energiji dana pomaže i lep aspekt između retro Merkura i Marsa. Neki vaši započeti planovi i projekti iz skorije prošlosti sada ponovo dobijaju zamah, ili ih podižete na sledeći nivo. Budite fizički aktivni ovog dana. Mesec u Biku vas može usporavati i učiniti da budete pasivni i lenji. Ipak, možete očekivati barem dosta mentalne aktivnosti, razgovora, mudrovanja i debata. Dozvolite sebi da poslušate gde vas srce vuče i krenite tim pravcem. Potrebno je spojite dosta suprtonosti ovog dana.

Nedelju završavamo u lepoj i mirnoj energiji Meseca iz Bika koji želi odmor, maksimalni hedonizam i uživanje, pa ukoliko imate mogućnost, dozvolite sebi jedan opušten dan u kojem ćete imati zadovoljstva. Idite u neki lep restoran gde ćete uživati u ukusnoj hrani, ili pripremite obilniju gozbu kod kuće. Idealan je dan za romantično veče ukoliko imate partnera.

Sve što radite i planirate ovog dana treba da ima za cilj više udobnosti, zadovoljstvo i pre svega veći kvalitet. Bićete motivisani da radite samo nešto što ima trajanje u budućnosti, što vam pruža osećaj sigurnosti i mira. U komunikaciji su moguće trzavice usled tvrdoglavog držanja za svoje stavove i potrebe. Ukoliko ostanete fleksibilni i ne insistirate na samo svom gledištu možete izvući maksimalni benefit koji ovaj dan nudi.

Autor: Jasmina Mitrović

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mesečni horoskop za avgust 2024. godine

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop