• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Astrološka dešavanja od 2. do 8. septembra: U utorak potraga novog posla, u petak moguć poziv na proslavu

E. O.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Astrolog Jasmina Mitrović predviđa šta nas očekuje do kraja nedelje

  • 0
devojka žena leto horoskop zodijak Foto: Pexels / Andre Furtado

Astrološki aspekti ove nedelje biće puni izazova.

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Lava koji će napraviti izazovan aspekt prema Uranu i konjukciju sa Marsom, što donosi jednu izazovnu energiju prejakog delovanja, nametanja svoje ličnosti i stavova. Budite spremni na promene planova, a sama noć vam može biti nemirna i burna.

Međutim, rano ujutro Mesec će ući u znak Device i to je ujedno faza pred mlad Mesec, kada je Mesec potpuno sakriven i što donosi pojavu svih potisnutih emocija na površinu. Neki će to doživeti kroz posao, neki kroz veću kritičnost, sitničavost i perfekcionizam, dok će mnogi to osetiti i doživeti kroz svoje fizičko telo i zdravlje. Nervi su napeti, a creva i stomak naduti i osetljivi. Ukoliko ne prevaziđete izazove ovog dana koje on izvesno donosi, lako ćete upadati u konflikte i sukobe. Pojava nesanice, anksioznosti i stresa.

U utorak, pre svitanja, očekuje nas mlad Mesec u znaku Device, koji će najviše donositi aktivaciju polja posla, radnog mesta i zdravlja. Prvo je idealan trenutak da posadite seme svojih želja u vezi ovih tema. Možete aplicirati za novi posao, unapređenje kao i promene u zdravstvenim navikama i ritualima. Kako je ovaj mlad Mesec u opoziciji sa Saturnom, onda je savet da se odreknete neke toksične zdravstvene navike ili preuzmete odgovornost, i uprkos strahu, potražite bolji posao. Moguće je da ćete i dalje nailaziti na poteškoće i zastoje u narednim danima, ali to nikako nije znak da treba odustati, već da samo ostanete uporni i dosledni u svojim zamislima. Ovog dana možete biti u situacijama koje vam donose brige, povećanu ranjivost, nesigurnost, osetljivo zdravlje, pa budite pažljivi prema sebi i drugima. Osetljiviji ste na kritiku drugih pa se možete povlačiti u sebe.

Takođe, ovog dana imamo jedan od izaozvnih astroloških aspekata, a to je kvadrat između Marsa i Neptuna. Ovo donosi jednu iskrivljenu energiju, zakulisne radnje, manipulacije, spletke, situacije u kojima rečima hoćete da ugrozite nekoga ili navedete na pogrešan put. Izvesne su borbe, konflikti i okršaji. Osobe koje imaju problema sa disanjem, astmom, alergijama mogu imati pojačane simptome pa budite oprezniji. Možete biti zatrovani svojim ili tuđima mislima ili rečima. Kako je Mars i na poslednjem stepenu znaka Blizanci budite veoma oprezni u saobraćaju, vožnji, komunikaciji i transportu.

Ovaj oprez se savetuje i tokom srede, jer tek uveče u sredu Mars ulazi u znak Rak na duži period. Ovu promenu najviše mogu osetiti osobe koje su podznak ili znak Ovan ili Škorpija. Ovog dana izbegavajte važne sastanke, razgovore i odluke, jer lako dolazi do svađa i sukoba. Sasvim bezazlena komunikacija može se pretvoriti u bojno polje. Osobe će biti posebno dovitljive, rečite i brzoplete u razgovoru pa se lako dolazi do uvreda, čak i nehotice. Maksimalno dolazi do izražaja svaka i najmanja sitnica koja vam ide na živce, i to će biti povod za konflikt. Suviše pametovanja i kritikovanja pokvariće vam ovaj dan. Ukoliko uspete da prevaziđete izazovne situacije u kojima se budete nalazili i promenite potpuno način ponašanja i svoju reakciju imaćete najviše uspeha. Ovaj dan je dobar za promene u segmentu zdravlja i radnog mesta. Napravite dobru platformu zs uspeh kreirajući dobre svakodnevne navike i rituale.

zodijak, astrologija, devojke, voda, reka, horoskop Foto: Pixabay/vikkibilan

Od četvrtka Mesec će biti u znaku Vage što će doneti aktivaciju partnerskih emotivnih odnosa, ali i mogućih poslovnih saradnji i ortakluka. Kako će se Mesec spojiti sa Venerom u znaku Vage ovo je jedan od najlepših dana da započnete romantični odnos, obnovite ili osvežite postojeći. Organizujte romantični sastanak ili nekome pokažite svoje emocije. Ovog dana vam je mnogo više stalo da imate partnera i da vam odnosi budu u harmoniji i balansu. Ukoliko ste imali zategnute odnose u prethodnom periodu, sada je trenutak da ih popravite. Ovog dana možete naći nova rešenja za stare probleme. Od ovog dana Mars je u znaku Raka što će vam u narednom periodu doneti fokus energije po pitanju doma, nekretnine, zajedničkog života, stvaranja porodice ili privatnog biznisa.

U petak je slična energija kao i prethodnog dana. Usmerite se na stvaranje harmonije i balansa unutar doma, porodice i emotivnih odnosa. Prilike za emotivne susrete, prijatne događaje, koncerte, druženja su veoma izvesne. Možete dobiti poziv za rođendan, venčanje ili prosidbu. Najveći benefit ovog dana jeste ulaganje energije u ulepšavanje, estetiku, izlaske, i odnose. Neka vam reči služe kao inspiracija, a ne puko prepričavanje nebitnih detalja.

U subotu nas očekuje promena energije, i niz nepredvidivih dešavanja. Očekujte puno komunikacije, kretanja i informacija, ali i konflikata posebno u jutarnjim satima. Možete već ustati iz kreveta neraspoloženi ili će vas neka osoba isprovocirati da se namračite. Neke situacije izazivaju strah i otpor ka promenama pa ih osvestite tokom ovog dana. Vrlo je moguće da ćete imati kontakt sa nekom osobom iz prošlosti sa kojom ste bili u emotivnoj vezi i da će vas to navesti da se ponovo preispitujete. Kako će i Merkur napraviti kvadrat prema Uranu ovog jutra, očekujte neočekivano. Sve što ste planirali može da se promeni u sekundi. U vezi planova, dogovora, kraćih putovanja, saobraćaja, automobila, transporta, komunikacije i slično. Ostanite fleksibilni kako bi izbegli suviše nervoze i mentalnog stresa koji ovaj aspekt nosi.

Nedelju završavamo napetim aspektima. Mesec u Škorpiji sam po sebi donosi veoma intenzivne emocije kao što su strahovi, posebno od gubitka, napuštanja, odbacivanja, nemaštine, ali i ljubomore, posesivnosti, manipulacije i slično. Tome doprinosi Sunce opozicija Saturn što pojačava osećaj tuge, nemoći, neadekvatnosti, manje vrednosti, neuspeha, ali i pada imuniteta, volje, samopouzdanja. Ovog dana svi vaši kompleksi i blokade isplivavaju na površinu ali imate podršku aspekata Meseca prema Suncu i Saturnu koji vam pomažu da ih osvestite i iscelite, da vidite nešto što vam nije bilo vidljivo. Budite posebno obazrivi u kontaktu sa drugima i nežno prema sebi.

Autor: Jasmina Mitrović

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mesečni horoskop za septembar po astrologu Aleksandre Bjeljac

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop