• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ova 4 horoskopska znaka završavaju 16-godišnji karmički ciklus pre kraja 2024. godine

M. M.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ovi znaci zodijaka ulaze u potpuno novu eru života

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Četiri horoskopska znaka uhvaćena su u karmičke cikluse koji traju od 2008. Na sreću, Pluton će ponovo ući u znak Jarca 1. septembra i ostati u ovom znaku do 19. novembra 2024. godine, kada ulazi u Vodoliju, planetu  transformacije i unutrašnje moći.

Kako je u pitanju ciklus oslobađanja i prihvatanja novih početaka, četiri horoskopska znaka su pod najvećim udarom, i ulaze  u potpuno novu eru svog života.

Naime, kardinalni znaci će ovaj tranzit najjače doživeti jer nastavlja metamorfozu započetu još 2008. godine, što im omogućava da završe i ovo poglavlje. Javlja im se prilika za sledeće plasmane i mogućnost da se ponose svojim uspesima, kao  i da nastave da uče iz iznenađenja koja su im priređena.

Pluton želi od njih da se uzdignu i preuzmu inicijativu kada je to potrebno, a ovi znaci će osećati da mogu da postignu sve što im je na umu i srcu.

1. Ovan

Horoskopski znak ovan Foto: Shutterstock

Pluton u Jarcu se delovao je restriktivno u vašem životu dok ste se svakodnevno borili sa "liderima" i onima koji su na pozicijama moći u odnosu na vas. Ali sada ste i sami postali više "komandant" ili ste, pak, možda spremni da preuzmete ulogu autoriteta.

Ipak, Pluton u Jarcu vas je naučio mnogo o diplomatiji, čak i ako odbijate da koristite ove taktike u svom svakodnevnom životu,  a i liderstvo se ne odnosi isključivo na posao, jer se u međuvremenu naučili da postanete "vođa" i kod kuće.

Pluton u Jarcu je prebacio na vas mnoge odgovornosti, od kojih su neke bile baš veliki izazovi. Ali sada možete da razmišljate o svom rastu, temeljima koje ste izgradili, kako vas je vaš korenski sistem podržavao i kako ste uspeli da ga prevaziđete. Vaša dostignuća su uvećana ovim tranzitom jer se Pluton vraća da vam prenese neke preko potrebne lekcije.

Sada su stvai čak i lakše dok se pripremate za još jednu bitku u kojoj ćete sigurno pobediti. Međutim, možda će konačno doći i vreme kada ćete da usvojite diplomatskiji pristup da pridobijete prijatelje i neprijatelje. Stičete poštovanje onih oko sebe i ovog puta morate da naučite kako da se oslobodite nezrele i buntovne strane da biste mogli da dočekate mudriju, strpljivu i kooperativnu verziju sebe.

2. Rak

Horoskop, rak Foto: Shutterstock

Odlučujući aspekt ovog tranzita za vas je u tome što ste iz iskustava u predhonim vezama naučili da postanete nezavisniji. Plutonov povratak u Jarca je lekcija o tome kako će vam zaštita vaših granica omogućiti da se uzdignete. Vaša sposobnost da volite je verovatno porasla i evoluirala tokom poslednjih 16 godina. Trenutno ste možda sa nekim ko predstavlja energiju koju tražite u partneru. Ali ako ste slobodni, možda nećete biti voljni da pravite kompromise ili se zadovoljite sa "manje".

Još jedan efekat ovog tranzita je vaš odnos sa prošlošću i kako se on povezuje sa sadašnjošću. Iako može da vam bude teško da se opustite, vidite kako su vas ta iskustva oblikovala i omogućila vam da promenite svoj put. Putovanje sada može da bude drugačije sa Plutonom između dva znaka, ali vidite da se delovi slagalice koji vam nedostaju odnekud pojavljuju.

Sa Saturnom u Ribama, imaćete potrebnu osnovu da nastavite da otkrivate ko ste i da se borite za ono u šta verujete. U naredna dva meseca pišete poslednje poglavlja predhodnog života, jer znate da će sledeća "knjiga" koju napišete biti fokusirana na vašu briljantnost i mudrost.

3. Vaga

Horoskop, Vaga Foto: Shutterstock

Pre nego što vidite kako se vaše romantična veza menja preko Plutona u Vodoliji, vratićete se još jednom da razmislite o onim odlučujućim trenucima tokom Plutonovog boravka u Jarcu koji su bili vezani za vaš temelj i korenski sistem. Poslednjih 16 godina pomoglo vam je da preuzmete više odgovornosti, što vam je možda omogućilo da steknete "zanat" kada je u pitanju vođstvo.

Sa emocionalnog nivoa, zbog Plutona u Jarcu ste emocionalno inteligentniji i duhovno povezaniji. Pluton vas je naterao da otkrijete misterije i istoriju u vezi sa domom, omogućio vam je da učite i istražujete, a učinio vas je i saosećajnijim i spremnijim da brinete o drugima. Iako je možda bilo teško na trenutke, vaše srce je evoluiralo tokom ovog vremena i vaša sposobnost da volite bezuslovno može da se odrazi na sve aspekte vašeg života.

Uloge koje ste morali da preuzmete tokom ovog tranzita verovatno će se odraziti na vašu karijeru, posebno ako postanete šef. Ovo vam može pomoći da budete povezaniji sa drugima jer će vaša simpatičnost i ljubaznost delovati iskreno onima oko vas. Pluton vas je naučio kako da vidite sebe u novom svetlu i da preuzmete uloge koje vam pomažu da pronađete i uravnotežite svoju unutrašnju snagu.

4. Jarac

Horoskop, Jarac Foto: Shutterstock

Kako Pluton ponovo ulazi u vaš znak, tako će i vaš identitet biti na meti ovog tranzita. Vaša evolucija u poslednjih 16 godina je  očigledna jer vam je planeta transformacije pomogla da se osećate snažnije i da budete ponosni na sebe. Ko ste, šta ste sve otpustili i kako ste porasli i pronašli svoju moć tokom poslednjih nekoliko godina biće u centru pažnje tokom ovog tranzita.

Sada u fokus ulazi to da povratite svoju poziciju i da se ne obeshrabrite predhodnim neuspesima. Sa Plutonom u vašem znaku, moguće je da doživite kulminaciju svega što ste izdržali, naučili i prihvatili tokom ovog tranzita. Dok se pripremate za budućnost, Pluton može da vam predstavlja zvezdu vodilju, nadu i priliku da se povežete ne samo sa sobom već i sa drugima.

Razvijanje boljih odnosa sa ljudima oko sebe i spremnost da ih saslušate mogu vam ići u prilog. Od vas se sada očekuje da otvorite svoj um, srce i duh za ono što vas čeka. Više vas neće sputavati strah jer ste kroz ove promene otkrili svoju otpornost i sposobnosti koje su vam omogućile da zablistate.

(Ona.rs/Your Tango)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mesečni horoskop za septembar po astrologu Aleksandre Bjeljac

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop