• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Astrološka dešavanja od 16. do 22. septembra: Danas očekujte neočekivano, petak je dan korenitih promena

Vreme čitanja: oko 5 min.

Astrolog Jasmina Mitrović predviđa šta nas očekuje do kraja nedelje

  • 0
Horoskop Foto: Shutterstock

Astrološki aspekti ove nedelje biće puni izazova.

Ponedeljak započinjemo Mesecom u Vodoliji u kvadratu sa Uranom, pa očekujte neočekivano. Mogu vas probuditi neprijatne situacije i već tokom ranog jutra da doživite neku vrstu stresa. Najblaže je ako zaspete na posao, pa morate brzo da ustajete i da žurite. Mogući su buntovni izlivi unutar nekog odnosa sa prijateljem ili štrajkovi i pobune na kolektivnom nivou. Problemi sa tehnikom i strujom.

Moguće je da nećete moći započeti dan mirno, sa svojim uobičajenim ritualima. Malo pre podneva Mesec će ući u znak Ribe i time samo pojačati energiju predstojeće eklipse. Mesec iz Riba najčešće donosi uspavanost, nedostatak fokusa, potrebu za povlačenjem, izolacijom, melanholiju i tugu. Osetićete energiju među ljudima koja je blago depresivna i sklona osami. Kasnije imamo lep aspekt između Meseca i Marsa, pa ukoliko osetite neku unutrašnju potrebu da delovanjem, učinite to isključivo iz osećaja, a ne na osnovu racionalnog razmišljanja i analize.

U utorak nas očekuje energija slična prethodnom danu. Međutim, ovaj dan nosi nešto više izazova. Očekuje nas eksplozivna energija gde će se usled različitih vrsta nesporazuma sa drugima, pogrešnih informacija i interpretacija ulaziti u konflikte i sukobe. Ili nećete umeti sami da prenesete poruke koje želite na pravi ili direktan način, ili ćete druge ljude sasvim pogrešno razumeti i tumačiti. Ukoliko zelite da postignete dogovore sa drugima ili imate jasne razgovore, ostavite ih za neki drugi dan ukoliko je to moguće.

Ovog dana ste osetljiviji i ranjiviji, posebno što se ovaj aspekt dešava pred eklipsu, pa su dodatno pojačane sve senzacije. Mesec se sastaje sa Saturnom, pa možete posebno imati nalet tuge, depresije, straha, usled nekih sećanja ili realnih dešavanja koja vas zabrinjavaju. Lako dolazi do nesanice, nervne napetosti, osećaja krivice posebno ukoliko vas neko bude kritikovao. Osećaj distance, manje vrednosti i strah od povrede izraženiji je ovog i narednog dana.

U sredu posle ponoći imaćemo lunarnu eklipsu u znaku Ribe, koja nosi povećanu osetljivost, nesanicu, crevne tegobe, nadutost stomaka, sa akcentom na polje posla i zdravlja. I dalje su prisutne sve vrste nesporazuma što dodatno pojačava izaozvan aspekt između Merkura i Saturna, pa ovog dana očekujte kvarove uređaja, automobila, telefona, komunikacije, izazove u saobraćaju i administracijom. Moguća su odlaganje putovanja, dogovora, pregovora, ali i prekidi u komunikaciji sa nekom osobom.

Kosa Foto: Shutterstock

Na kolektivnom novou izvesne su promene u polju zakona i svetskih zbivanja. Rastrzani ste na dve strane, podjednako važne, sa snažnim osećajem neadekvatnosti i nezadovoljstva. Imate utisak da se morate odreći nečega u korist drugog. ve što ste započeli pre dve nedelje ali i ono što ste potiskivali kulminiraće.

U četvrtak imaćete dosta energije i borbenosti. Sitnice će vam ići na nerve i lako možete da planete na najmanju stvar. Ukoliko vas bilo ko ili bilo šta bude sputavalo izaći ćete na crtu i borićete se za svoje ciljeve. Nećete ostati dužni nikome u komunikaciji. Dobar je dan da se zauzmete za sebe i pokrenete se u smeru ostvarenja svojih ciljeva.

Podršku vam daje i dobar aspekt između Sunca i Urana što je odlično za postizanje veće slobode i oslobođenja od svega što vas ograničava. Moguće su velike promene ovog dana u polju pozicija ljudi, unapređenja na poslu, poboljšanje finansija i oblasti zdravlja. Moguće su i promene u polju zakona i novih projekata na kolektivnom nivou.

U petak ujutro Mesec će napraviti izaozvan aspekt prema Veneri i Plutonu što može aktivirati osećaj nezadovoljstva i straha od promene unutar izvesnog emotivnog odnosa. Lako dolazi do tranzicije, emocionalnog ili fizičkog udaljavanja a samim tim i pojave straha od gubitka i odbacivanja. Ego je naglašen, pa ako vas neko isprovocira nećete ostati dužni.

Ovo je dan kada je dobro napraviti neku korenitu promenu u svojoj svakodnevici kako biste ispunili simboliku i potrebu ovog aspekta. U drugim delu dana energija će se malo smiriti i moći ćete da se opustite ukoliko ste uspešno izbegli izazovne situacije.

Subotu pokušajte da provedete koliko god je to moguće mirno i opušteno. Najbolje je ukoliko nigde ne morate da žurite i sve stvari obavljate polako i staloženo. Mesec iz Bika daće vam potrebu da obezbedite sigurno mesto pod suncem ali i potrebu za hedonizmom. Ukoliko imate mogućnost posetite restoran kvalitetne hrane ili pripremite hranu kod kuće. Ovog dana dobro je i baviti se svojim finansijama i investicijama. Možete pokrenuti dugoročne planove i samo izvesnost i budućnost će vam biti motiv da nešto radite. Ukoliko je nešto rizično i neizvesno nećete želeti da se upustite u takve poduhvate.

horoskop, zodijak,astrologija, cveće, devojka, nasmejana devojka Foto: Shutterstock/Maria Markevich

Sunce u opoziciji sa Neptunom može doneti slabiji imunitet, viroze, prehlade i alergije. Izbegavajte sve opijate koliko je to moguće. Nemojte donositi neke važne odluke ili voditi ozbiljne razgovore ovog dana. Možete pričati i razmatrati sve opcije ali sačekajte dva tri dana da se situacija iskristališe. Merkur u kvadratu sa Jupiterom donosi puno planova i ideja ali i rasipanje enegije na više strana. Pokušajte da ne zakazujete previše obaveza ovog dana jer nećete uspeti sve da postignete kako ste zamislili.

Nedelju završavamo zanimljivo. Sunce će biti na poslednjem stepenu znaka Device i napraviće lep aspekt ka Plutonu, pa je ovo sjajan dan da se naprave velike promene i pomaci posebno u oblasti radnog mesta i zdravlja. Dobro je i za planiranje intervencije, promene radnog mesta i unapređenja. Moguće su i velike promene na kolektivnom nivou u vidu promene pozicija čelnih ljudi.

Sunce popodne ulazi u znak Vage, pa će fokus biti usmerena na partnerstva svih oblika, emotivnih i poslovnih. Kako je ovog dana Venera takođe na poslednjem stepenu i pravi izaozvan aspekt prema Plutonu, upravo ovog dana možete doživeti veliku prekretnicu u partnerskim odnosima. Mnogi odnosi se mogu završiti ovog dana, dol će neki preći na viši nivo funkcionisanja. Neke poslovne saradnje i ortakluci mogu biti okončani ovih dana. Najbolje bi bilo ukoliko je to moguće da ne pružate otpor promenama koje vam se nameću i da pustite ono što nema više smisla. Uzdržite se od previše priče i pametovanja, a upravo će baš to biti izazov koji treba prevazići ovog dana.

Autor: Jasmina Mitrović

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mesečni horoskop za septembar po astrologu Aleksandre Bjeljac

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop