• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Da li ste Vaga ili poznajete neku? Sve o horoskopskom znaku čije je vreme upravo sada

Vreme čitanja: oko 5 min.

Veoma prilagodljive, sa urođenim razumevanjem potreba i nagona drugih, lako ih je voleti i teško ih je zaista znati

  • 0
Vaga, znak, Astrologija, Zodiac, Horoskop, horoskopski znak, horoskopski znaci Foto: Pixabay

Ovo je njeno vreme. Do 22. oktobra vlada nebom i jaše na liniji između izbirljive Device i plodovima bogate Škorpije - šarmom naoružana Vaga.

Kardinalni vazdušni znak, Vaga je simbolizovana vagom i jedini je znak ispod velikog vrha zodijačkog točka predstavljen neživim predmetom. Kao takva, Vaga je povezana sa smirenošću i pravdom, vladavinom reda, zlatnim presekom i božanskim zakonom.

Simbolika vaga je prisutna u ličnosti Vage jer ova vrsta često zahteva posredovanje, ili protivtežu, ako hoćete, druge osobe da bi delovala, odlučivala, definisala, pobunila se ili odgovorila.

Pošto je moral mutan, a ispravno i pogrešno su trajne nijanse sive, za Vage je često akutno bolno da donesu odluku. Prirodne diplomate, često napuštaju ili potiskuju sopstvene želje u potrazi za ispunjenjem očekivanja onih oko sebe.

Veoma prilagodljive, sa urođenim razumevanjem potreba i nagona drugih, lako ih je voleti i teško ih je zaista znati. Društveno "tečni", mogu se osećati i delom i potpuno izvan sveta u kome žive.

Da biste sasvim upoznali Vagu, pročitajte neke od važnih smernica u nastavku.

Oskar Vajld, Oscar Wilde Oskar Vajld / Foto: Wikipedia/Napoleon Sarony

Planetarni vladar: Venera

Vagom vlada Venera, planeta lepote, estetike, imovine, muzike, umetnosti i vezanosti. Uticaj Venere daje Vagi energiju koja izglađuje bore, izbegava sukobe i traži zadovoljstvo. Vaga zna kako da ugodi i kako da izvede. Venera podržava i prepušta arhetipu Vage kao bonvivanta, društveno spretnog vampira obučenog u somot koji luta uređenim baštama i hotelima sa bogatim tapiserijama u svetu u potrazi za finim, duhovitim odnosom, blagim osvetljenjem i minimalnim naporom.

Pokojni veliki Oskar Vajld bio je Vaga čija je Venerina priroda ispisana u njegovim poslednjim rečima, izgovorenim u jednom hotelu u Parizu 1900. godine: „Moja tapeta i ja se borimo u duelu do smrti. Jedan ili drugi od nas mora da ode.”

Mitologija

Znak Vage povezan je sa boginjom Temidom. Na grčkom za „red“, Themis je personifikacija pravde i tumač volje bogova. Proročansko božanstvo, vladala je nad Proročištem u Delfima pre nego što je prenela privilegiju na boga vatre i flagrantnog silovatelja Apolona. Ovo odjekuje u ličnosti Vage jer one često mogu intuitivno predvideti potrebe drugih i osetiti kada se društvena dinamika menja.

vaga horoskop zodijak Foto: Pixabay.com

Temida je predstavljala moralni kodeks ponašanja i poštovana je kao izvor reparacija i donosilac ravnoteže. Temida je često prikazana kako drži mač, kojim se istina oslobađa od laži. Veoma težak metal. Nadgledala je ceremonije svih vrsta, što prati sklonost Vaga da ugosti ili barem nikada ne odbije gozbu, orgiju, venčanje ili rođendan.

Temida je bila druga žena Zevsa i majka Moraja, tri sestre ili sudbine koje su prele, merile i podelile konce života celom čovečanstvu. Ona je takođe bila majka Horaja, još jednog skupa sestara koje su upravljale vremenom i godišnjim dobima.

Graciozna, društveno spretna, posrednik u miru i zabrinuta za balansiranje potreba pojedinca sa okom i skalom na ono što je najbolje za kolektiv, Temida predstavlja viši izraz Vage. Kada Temidine želje ili dekreti nisu poštovani, ona je pozvala svoju drugu boginju Nemezidu, grčku za „dati ono što je dužno“, da kazni one koji su joj prkosili. U suštini, Temida je stvorila zakon, a Nemezida ga je sprovela.

Tim snova i postignuta ravnoteža.

Gvinet Paltrou Foto: G.LABEL / Planet / Profimedia

Snaga

Kada su sposobnosti i snaga u pitanju, Vage lako trguju njima. Uopšteno govoreći, ističu se u integraciji različitih grupa, razvedravanju raspoloženja, zaslađivanju pregovora i stvaranju udobnosti za sve. Da je Vaga komad nameštaja, bila bi to bogato tapacirana ležaljka.

Jednako taktične i duhovite, Vage su odlični sagovornici, mirovnjaci, društveni pregovarači, kulturni kritičari i pisci.

Značajni tvorci reči Vaga su Artur Rembo, F. Skot Ficdžerald, Truman Kapote i Vilijam Fokner. Kako vlada Venera, Vagama su prirodni romantičari. Uz prednost vazdušnog znaka kao što je odvojenost, Vage mogu lako da prelaze između naseljavanja i posmatranja mehanizacije ljudskog srca.

Rumi, izuzetno popularan pesnik koji je poznavao i govorio o terenu ljudskog srca, bio je, naravno, Vaga.

Vage su često hvaljene zbog svog ličnog stila. Pošto su im percepcija i popularnost važni, znaju kako da se oblače za život kakav žele i utisak koji se nadaju da će ostaviti.

U svom najboljem i najsjajnijem izdanju, Vage veruju u smirenost i zainteresovane su za dovođenje pitanja u fokus i pravdu.

Izazovi/slabosti

Za Sunce se kaže da pada u Vagi, što znači da mu nije udobno u znaku, a njegov prirodni izraz je osujećen. Ovo je razumljivo jer se Sunce odnosi na individualnost, ego i ličnu svrhu, a Vage su definisane njihovim odnosom prema drugima.

Udovoljavanje drugima

Velika borba za Vagu je da se rastave od straha kako će biti percipirane. Moraju da nauče da mogu da kontrolišu samo ono što stvaraju, a ne ono što drugi prave ili uzimaju od toga. Ovaj odnos prema drugima služi da se objasni ponekad raštrkana, ljudima ugodna energija Vage.

Vaga, horoskop Foto: Shutterstock

Neodlučne

Pošto Vaga prirodno vidi obe strane u svakoj situaciji, imaju problema sa donošenjem odluka ili biranjem strana. Toliko su dobri u pomeranju i pristajanju da gube iz vida svoj pravi ugao.

Nesklone sukobima

Javna percepcija je važna za Vage; rizikuju da daju najbolje od sebe masama, a ne svojim užim porodicama ili intimnim partnerima. U svojim pokušajima da udovolje svima, često ne uspevaju da zadovolje nikoga, a najmanje sebe.

Nesklone sukobima, one se bore da zauzmu stav i mogu biti optuženi da igraju na obe strane i da povlađuju sadašnjoj kompaniji. Kolačić sudbine koji sam pronašao u džepu stranca vešto predviđa: „Čovek koji se dotera kako bi odgovarao svima, uskoro će se pobeći.

Tarot

Svaki horoskopski znak korelira sa kartom u Velikoj Arkani Tarota. Za Vagu je ta karta Pravda. Prikazana kao nepristrasni sudija koji drži sečivo u desnoj ruci i karmičke ravnoteže u levoj, karta Pravde sugeriše da sudija u odeći odmerava logiku i intuiciju, balansirajući oboje pre nego što donese zaključak ili posegne za oštricom odlučnosti.

Sedma kuća

Vaga vlada sedmom kućom partnerstva. Neki astrolozi nazivaju bračnom kutijom, ova kuća se bavi dinamikom jedan na jedan: bračnim, poslovnim i drugim. Uređeni, obavezni i pravno obavezujući odnosi ovde nalaze svoj dom, dok su neuredni, vanbračni i vruće krvi domen pete kuće.

Prikladno je da Vaga bude vladar ove kuće, jer se starosedeocima najugodnije u odnosima i zajedničkim partnerstvima gde imaju na šta i na koga da odgovore.

(Ona.rs / Nypost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Astrološke prognoze za oktobar 2024. Aleksandre Bjeljac

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop