• 0

Vreme čitanja: oko 14 min.

NEDELJNI ASTROVODIČ: Ovnovi i Vodolije ne dozvolite da vas izbace iz takta, Raka hvata prolazno neraspoloženje

M. M.

Vreme čitanja: oko 14 min.

Astrolog Olga Savić tumači kretanje planeta za period od 07. do 13. oktobra 2024. godine

  • 0
Horoskop zodijak Foto: Profimedia

Kojim znacima Zodijaka naredne sedmice stiže podrška planeta da ostvare sve što žele?

Astrolog Olga Savić

OVAN

horoskop, zodijak, astrologija, ovan Foto: Pixabay

Hrana

I u ovoj nedelji imate problem sa manjkom vremena. I pored užurbanosti, ne dozvolite da vaš organizam i imunitet trpe. Pojačajte ishranu kaloričnijim namirnicama, ali i belim lukom, celerom, limunom.

Ljubav

Porodica će „jesti“ vašu energiju – neki put vam donositi tenziju i osećaj da ćete iz kože iskočiti, neki put zahtevati svaku mrvicu vaše pažnje i truda. Voljena osoba će biti u nekim momentima savršeno razumna, u nekim savršeno nerazumna, a ove „nerazumnosti“ će ispeglati noćni časovi i strast između vas dvoje. Povremeno ćete se osećati kao da ste između dve vatre – snage imate, a nadamo se da će i živci izdržati. Slobodni Ovnovi – lep period da se sa nekim „pronađete“ – emocije teku lako, strasti još lakše. Ljubavne priče započete sada odlikovaće dubina osećanja, ali i trajnost i ozbiljnost.

Posao

Mnogo komplikacija u dogovorima, mnogo nekih prepreka koje treba u hodu preskakati ili rešavati. Šefovi će vam povremeno grickati živce, ali još više će ih grickati oni lažni autoriteti – oni što su samo sebe i nikog drugog ubedili da su bitni, da su neki faktor. E ti potonji će umeti da vas izbace iz takta, pa zarad svog mira – sklonite se i ne ubeđujte se sa onima koji ne žele da čuju. Timski rad i kolegijalno okruženje će predstavljati izazov za vas – ali će se obaveze završiti kvalitetno i na vreme.

Zdravlje

Nagomilan stres, stomačne tegobe.

BIK

foto Pixabay foto Pixabay

Hrana

Ove nedelje vam je apetit pojačan. Kao da ste ušli u jednu od svojih hedonističkih faza – sve volite, sve vam prija, u svakom zalogaju uživate. A bilo bi dobro da preskačete obroke u večenjim satima.

Ljubav

Dok se u poslovnom (a kod nekih i u porodičnom) segmentu dižu bure i oluje, sto stvari se dešava i malo je mira i predaha za vas – dotle u sferama ljubavi duvaju neki povoljniji vetrovi. Moguće je da se voljena osoba i vi povremeno ne čujete baš kako treba, nije vam komunikacija savršena – ponekad je razvučena a ponekad žustra – ali se zato osećate srcem, razgovarate pogledima i pronalazite mir jedno u drugom. Slobodni Bikovi – prijatelji vam donose dobru energiju i daju vetar u leđa – pogotovo oni sa kojima se niste videli duže vreme. Jedan slučajan susret može se pretvoriti u nešto više, pokrenuti vas.

Posao

Informacije su promenljive, dogovori nepouzdani, papirološka ili administrativna pitanja se gomilaju – na dnevnoj bazi se dešavaju promene i svaki odlazak na posao će vam unositi blagu nervozu jer ne znate šta će vas tog dana sačekati. Vi ste u takvoj energiji da nećete dozvoliti da vas ovakve situacije izbacuju iz takta – ali vam jednostavno neće prijati što svaki novi radni dan otvara nova „ratišta“. Informacije koje dobijate u vezi finansija jesu pozitivne, ali ovo je „kozmetičko“ poboljšanje. Nije ono koje vama treba.

Zdravlje

Moguće su prehlade.

BLIZANCI

foto Pixabay foto Pixabay

Hrana

Po pitanju apetita ići ćete iz krajnosti u krajnost – čas gladni kao vuk, čas mrljavite po tanjiru. Uzimajte više tečnosti i ne jedite s nogu – preskačite brzu hranu, grickalice i slatkiše. To pravi obroci nisu.

Ljubav

Voljena osoba ume u ovim danima da vam posveti dovoljno vremena, ume da vas razume, pruži vam podršku i pažnju – a i vi umete da joj uzvratite na isti način. Doduše, može da se provuče s vremena na vreme i po koja sitna napetost između vas dvoje – ali na ova saplitanja ne treba obraćati puno pažnje – važno je da je suština vašeg odnosa stabilna i jaka. Slobodni Blizanci – vaš društveni život se dosta intenzivira u ovoj sedmici. Više osoba može privući vašu pažnju, slatko ćete flertovati i uživati u komunikaciji – ali će se jedna od njih izdvojiti – ona koja će učiniti da zatreperite i zavarničite.

Posao

Nestrpljivost, kašnjenja i brljanja, a u nekim slučajevima i svadljivost (sa razlogom ili bez) – koja su možda povremeno postojala tokom prethodne sedmice – ostaće iza vas. Vratiće vam se u potpunosti vaš elan, vaša brzina i hitrina, vaša prava komunikativnost i vaša energija – a kada ste u takvom modelu ponašanja, male su šanse da neće sve biti obavljeno na pravi način i u pravim vremenskim okvirima. Dobra prilika za dogovor – od kojeg se može napraviti i ozbiljnija poslovna saradnja.

Zdravlje

Dosta dobro. Mogućnost blažih prehlada.

RAK

horoskop, zodijak, astrologija, rak Foto: Pixabay

Hrana

Uhvatiće vas neka prolazna neraspoloženja, pa će vam svaka hrana biti neukusna, nećete biti gladni i nećete uživati ni u najomiljenijim jelima. Ako ništa drugo, makar konzumirajte više voća i više tečnosti.

Ljubav

Komunikacija sa voljenom osobom će biti daleko od savršene. Kod onih koji žive zajedno – kućevne, svakodnevne teme će umeti da dižu tenziju kod oboje. Kod onih u vezama – nećete baš na prvu uspevati da se dogovorite i složite po raznoraznim pitanjima. No, ono što je isto kod svih jeste prisustvo snažnih emocija – a one će uspevati da peglaju mnoge neravnine na vašem putu. Što bi se reklo – ne trošite vreme na priču, iskoristite ga na bolji način! Slobodni Rakovi – lepi kontakti, kod nekih se oni vezuju za prošlost, kod nekih za nove, interesantne ljude u vašem životu. Ko god da vam donosi osmeh – dobro je.

Posao

Oni koji su vam nadređeni će vas nervirati. Doduše, nerviraćete i vi njih – ali ćete uspevati da se uskladite da bi se ono što je potrebno završilo brzo i na vreme. Komunikacija sa svima povremeno klacka, ali se dolazi do zajedničkog interesa i do rešenja. A vi ćete u poslu ovih dana biti prava mala munja nebeska i nema te prepreke koju nećete uspeti da rešite. Vaša energija jeste nezaustavljiva, ali gledajte da se ne istrošite previše – ni mentalno ni fizički. Povremeno sačuvajte sebe od stresa poslovne svakodnevice.

Zdravlje

Oscilacije raspoloženja, meteoropatske tegobe. Odmarajte više.

LAV

foto Pixabay foto Pixabay

Hrana

Svaki čas ćete posezati za hranom, svaki čas nešto grickati. Privlačiće vas i hrana koja je jako začinjena, pikantna. Jači ukusi vam sada prijaju. Umesto slatkiša – uzimajte južno voće, naročito mandarine.

Ljubav

Preosetljivi ste ovih dana i lako reagujete i sa razlogom, ali i bez njega – možete svaku reč voljene osobe doživljavati kao neki vid kritike na vaš račun, svaki postupak druge strane kao nešto što je usmereno direktno na vas. U suštini, vi lično ste nemirni iz ko zna kojih razloga, pa zato i postoje te pomalo burne reakcije na nešto što realno možda i nije toliko strašno (ili nije strašno uopšte). Posebno mogu biti nemirni oni Lavovi koji imaju neka unutrašnja preispitivanja ili koji su u bilo kom vidu tajnog odnosa. Slobodni – osoba koja vam se dopada verovatno nije slobodna. To vas i nervira, ali vas i privlači.

Posao

Neki vid neizvesnosti ili možda osećaj da kasnite po nekim pitanjima – može stvarati tenziju unutar vas, a neke i podstaći na odluke koje možda i nisu u potpunosti i do kraja promišljene. Ne saplićite sami sebe i ne žurite nigde – to može doneti više štete nego koristi. Otvara se pred nekima od vas prilično korektna poslovna ponuda, ali ili vam uslovi ne odgovaraju u potpunosti ili niste sigurni u stabilnost dogovora. Neka administrativna pitanja idu ka rešavanju, a komunikacija sa saradnicima se poboljšava.

Zdravlje

Respiratorne smetnje, sklonost povredama.

DEVICA

Devica, horoskop Foto: Pixabay

Hrana

Energiju trošite nemilice i zaista vam je potrebna raznovrsna hrana, količinski obilnija, da biste imali dovoljno snage i elana za sve. Pored redovnih obroka, ubacite i užine – voće i koštunjave plodove.

Ljubav

Ako baš ne budete zapeli da tražite razlog da budete nezadovoljni ili nervozni – imaćete dosta korektnu situaciju sa voljenom osobom. Komunikacija između vas dvoje je dobra a ukoliko je vaš odnos zapao u neki, pomalo statičan ili dosadan, rutinski period – sada možete da se pokrenete, oživite ga. A ništa ne bi falilo ni da se prisetite emocija i strasti – stoje one ispod površine i sada ih je lako probuditi. Slobodne Device – neko ulepšava vaše dane. Ok, to mogu biti i vaši prijatelji i kontakti sa njima – ali ima prostora da se ovde „provuče“ i neko ko vas intrigira, ko vam je primamljiv i sa kim je slatko flertovati.

Posao

Neke vama važne situacije, obaveze, projekti, administrativna pitanja i dozvole ili dogovori – ovih dana će se finalizovati. Neće to ići jednostavno, biće oscilacija i rešavanja situacija u hodu – ali Device mogu da očekuju uspeh. Sada je dobar period i da pokrenete neko dodatno poslovno angažovanje – i obezbedite sebi više novca na računu. Mudri potezi sa vaše strane, prepoznavanje pravog trenutka, ali i više nego dobra komunikacija sa svima sa kojima ste u kontaktu – biće više nego izraženi ovih dana.

Zdravlje

Dobro ste. Možda povremene stomačne tegobe.

VAGA

foto Pixabay foto Pixabay

Hrana

U ovoj sedmici vaš apetit će biti pojačan i teško ćete ga držati pod kontrolom. Mamiće vas zalogaji, slatki i slani i non stop ćete nešto grickati između obroka. Više tečnosti! – ali ne gazirana pića.

Ljubav

Nešto će vas ovih dana nervirati – ponekad će to biti voljena osoba, ponekad situacije (ili ljudi) na poslu, a ponekad i dešavanja u porodici ili neki član familije. U svakom slučaju – sve će ovih dana pokazivati tendenciju da vam skakuće po živcima. Da li se možete izboriti sa svim ovim? Pa naravno da da. Ponekad ćete balansirati i prilagoditi se, ponekad „oduvati“ nekog na keca, ponekad će vaš pogled biti dovoljan da osoba preko puta vas ućuti – različite situacije, pa različita i vaša ponašanja. Ali mir ćete postići. Makar svoj. Slobodne Vage – neko vas privlači, ali istovremeno i odbija. Strasti vam mogu pomutiti razum.

Posao

Neće vam prijati neke osobe na poslu – biće nervozne, razdražljive, previše kritičarski raspoložene, smetaće vam njihova netaktičnost. Ali, umete vi sa takvima da izađete na kraj – neke ćete „poklopiti“ rečima, neke delima. Bitno je da ćete vi umeti da radite u svom interesu i da postignete dobre rezultate. Dogovori, posebno oni sa ljudima sa kojima se razumete „na prvu“ će ići bez ikakvih problema i zastoja. Moguće su i nove saradnje, a posebno dobro je postavljen svaki vid interakcije sa strancima.

Zdravlje

Pojačana nervoza, mogućnost povreda.

ŠKORPIJA

horoskop, zodijak, astrologija, škorpija Foto: Pixabay

Hrana

Čas jedete redovno, kvalitetno....čas vas okolnosti uhvate „u mašinu“ pa zaboravite na hranu ili glad zadovoljavate brzim obrocima ili grickalicama. Takođe, uhvatila vas je pomama za slatkišima….

Ljubav

Voljena osoba vas iritira, voljena osoba vam povremeno budi sumnju, voljena osoba pokreće nemire u vama. I sve je to tačno – ali voljena osoba vam donosi i cunamije emocija i strasti, voljena osoba vas podržava, sa voljenom osobom se razumete bez i jedne izgovorene reči. U suštini, duboke i snažne reke bliskosti teku između vas dvoje – to što se povremeno pojavljuju talasi nije ništa strašno – isplivaćete, kao i milion puta do sada. Slobodne Škorpije – neko vas mami i prija vam. Neko je pokrenuo i uključio sva vaša čula i osećanja. Ok, iz nekog razloga vi smatrate da ovo nije savršena priča. Možda i nije. Ali je ipak vaša.

Posao

Opterećeni ste nekim situacijama, one vam vise nad glavom i ne daju vam mira. Kod nekih Škorpija je ovo odluka o promeni koja „visi u vazduhu“ i biće dovoljan samo mali podsticaj da prelomite. U dobrom ste periodu da stremite ka svojim ciljevima, ka ostvarenju svojih ambicija – pa čak i ako to znači presek i vaš odlazak. Generalno gledano – u ovoj sedmici umete da se izborite sa svakom situacijom i svakom osobom. U nekim slučajevima „na finjaka“, u drugim – vrlo odlučno i direktno u metu.

Zdravlje

Niste loše, ali ste ipak dosta energetski istrošeni.

STRELAC

Strelac horoskop Foto: Pixabay

Hrana

Trebali biste i dalje da uzimate dosta tečnosti, pogotovo čajeva sa limunom, medom, đumbirom. U većoj meri konzumirajte povrće, pogotovo kupus, brokoli, kelj, beli luk. Smanjite unos krompira i mahunarki.

Ljubav

Nikakvih većih problema ne bi trebalo da bude u vašim emotivnim relacijama tokom ovog perioda, sem eventualno onih koje biste sami sebi uspeli da napravite – mislima, razmišljanjima, opterećenjima, sumnjama. Mutne misli mogu biti vrlo nezgodan kompanjon, ali ih je lako raspršiti ukoliko između voljene osobe i vas postoji dobra komunikacija, dobra energija i bliskost. A ovih dana toga ima na pretek kod vas. Mutne misli stop, osmeh napred! Slobodni Strelčevi – ako vas jako privlači osoba za koju ste svesni da bi vam zakomplikovala život – razmislite da li je to baš pravi put za vas.

Posao

Ono, mentalno najzahtevnije po pitanjima posla – ostaće iza vas. Lakše se ovih dana diše, lakše se dogovara i nema toliko jurnjave u poslovnoj svakodnevici. Šta više – nekima od vas će na dnevni red doći ponuda koja ne deluje ni malo loše što se uslova tiče, a koja bi se pozitivno odrazila na stanje vaših finansija. Ne mogu da obećam da će u svakom danu biti opušteno i lagano – može povremeno postojati malo napetosti između šefova i vas, može povremeno biti žurbe – ali je suštinski, situacija korektna.

Zdravlje

Vaša energija se lagano vraća.

JARAC

horoskop, zodijak, astrologija, jarac Foto: Pixabay

Hrana

Upali ste u period jednolične ishrane. A i vi jedete preko volje, čisto da biste imali nešto u stomaku. Živite na grickalicama i nekim brzinskim obrocima, ne na pravoj hrani. Menjajte nešto.

Ljubav

Kod nekih mir, kod nekih nemir. I da li ćete sa voljenom osobom biti u jednoj ili u drugoj fazi – najpre zavisi od suštinske stabilnosti vašeg odnosa. Ima mnogo prostora za lepa i dinamična dešavanja, ispunjena dobrom energijom, emocijama i strastima – ali isto tako ima i prostora da voljena osoba i vi budete preosetljivi, da lako reagujete na svaku sitnicu ili da pokušavate da nametnete svoju volju i svoje mišljenje (partner nešto malo prednjači po ovom pitanju. Slobodni Jarčevi – uživate u nečijem prisustvu, u komunikaciji sa tom osobom – svesni ste da se nešto lepo dešava, ali ne želite da žurite.

Posao

Sa saradnicima, a pogotovo sa šefovima – ovih se dana čas razumete, a čas slažete kao rogovi u vreći. No, nije suština u tome da li ćete se voleti ili ne, već da li će poslovno sve biti na svom mestu i obaveze završene – a to hoće. Nekima od vas biće ponuđena poslovna promena, koja sa jedne strane gledano jeste povoljna (pogotovo finansijski), ali koja bi zahtevala mnogo više ulaganja vašeg vremena i odgovornosti. Vi razmislite da li možete sa ovim da izađete na kraj. Finansije su stabilne.

Zdravlje

Uglavnom korektno.

VODOLIJA

horoskop, zodijak, astrologija, vodolija Foto: Pixabay

Hrana

U jednom danu – počistite sve pred sobom i stalno ste gladni, stalno nešto grickate. U drugom – preskačete obroke i nemate apetit. Na apetit mnogo utiču vaša raspoloženja i to koliko ste zadovoljni.

Ljubav

Imaćete sto i jednu kritiku na partnerov račun. Neke od njih će možda biti opravdane, dok će veliki deo njih biti samo rezultat vaše nervoze koja nema veze sa voljenom osobom, već je vučete iz svakodnevice koja je prilično opterećujuća po vas. Partner jeste spreman da „pegla“ vaša neraspoloženja i trudi se da vam se prilagodi – ali ipak nemojte preterati. Svi mi imamo svoje granice. Da biste vi bili mirniji a partner imao manje zahtevan zadatak – i na dalje važi – što više vremena, ali onog aktivnog samo za vas dvoje. Slobodne Vodolije – nešto sporiji razvoj komunikacije sa osobom koja vam se dopada. Polako, bez žurbe.

Posao

Dok u emotivnom životu u jednom trenutku idete suncem obasjanom stranom ulice a u drugom kroz kišne oblake – u poslovnom segmentu je situacija prilično jednostavna. Od vas se očekuje da rmbate i to je to. Da, smatrate da šefovi nemaju pojma i da prave više štete nego koristi u poslovnoj svakodnevici i biće vam naporno da se prilagodite njihovim zahtevima, ali situacija je trenutno takva. Moguće je da nekima od vas lagano puca film i ako vam padaju na pamet bitnije poslovne odluke, savet je da ne delate impulsivno, već da napravite plan i pridržavate ga se.

Zdravlje

Pojačan stres, osetljiv imuni sistem.

RIBE

horoskop, zodijak, astrologija, ribe Foto: Pixabay

Hrana

Manje mesa, ali zato više ribe – bilo da je ona rečna ili morska – to će itekako i vašem stomaku, ali i vašem organizmu i zdravlju prijati. Takođe, ne posežite za slatkišima svaki čas, više se okrenite voću.

Ljubav

Postoji dobra komunikacija, postoji snažan emotivni element između partnera i vas. Postoji nit koja vas spaja i koja čini da se lepše i lakše sporazumevate, da više dajete sebe jedno drugom. Da li to znači da je pred vama jedna mirna i opuštena nedelja? Pa baš i ne. Okolnosti, svakodnevica, poslovni i porodični segment – sve ono što se dešava mimo vašeg odnosa prilično je iscrpljujuće i traži mnogo vašeg vremena i pažnje. Pronađite zato u voljenoj osobi mir, kao i ona u vama. Slobodne Ribe – „nudi“ vam se mnogo toga površnog i vi znate da to nije za vas, zato takve priče izbegavajte. Vama trebaju dubine.

Posao

Finansijski element, bar što se priliva tiče – još uvek je dosta stabilan, a postoje naznake i povećanja. Što se troškova tiče – tu nikakvi vaši pokušaji kontrole ne uspevaju da reše situaciju. Njih ima pa ima. Poslovno, vi niste u lošoj fazi – bar po pitanju energije, volje i elana. A sve ovo će vam itekako trebati, pošto poslovna svakodnevica zahteva vašu nepodeljenu pažnju, kao i dobru organizaciju. Neki od vas razmišljaju o promeni posla ili o zaokretu u karijeri – to jeste dobar put po vas, ali samo ako idete bez žurbe.

Zdravlje

Osetljivost zglobova i disajnih puteva.

www.venerasapapilotnom.com

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Astrološke prognoze za oktobar 2024. Aleksandre Bjeljac

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop