• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Astrološka dešavanja od 7. do 13. oktobra: Ovo je sedmica velikih promena, jedan dan posebno plodan za ljubav

Vreme čitanja: oko 4 min.

Astrolog Jasmina Mitrović predviđa šta nas očekuje do kraja nedelje

  • 0
Horoskop astrologija zodijak Foto: Pixabay.com

Astrološki aspekti ove nedelje biće puni izazova.

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Škorpije koji odmah posle ponoći pravi lep aspekt sa Plutonom, što najavljuje sedmicu velikih promena u vašem životu. Pokrenite i sami značajne stvari ovog dana, umesto da samo čekate šta će da se dogodi. Mesec ubrzo prelazi u znak Strelca ne praveći više nijedan planetarni uticaj. Stoga je ovo dan za aktivaciju korenitih promena. Pratite osećaj lakoće ovog dana i uspostavite mir unutar sebe. Postajete optimistični i pozitivniji u vezi vaših planova i ciljeva.

Utorak je jedan od najznačajnijih dana u nedelji, jer ćemo imati dva planetarna uticaja. Venera će imati lep trigon ka Marsu, a Merkur prema Jupiteru, pa je upravo ovo dan kada se mogu pokrenuti vaši ljubavni odnosi, ali i poslovni planovi i projekti. Ovo je dan za upoznavanje potencijalnog emotivnog partnera, zaljubljivanje ili podizanja odnosa na viši nivo. Emocije strasti i bliskosti su prisutne i intenziviraju se.

Drugi aspekt donosi važne informacije, ugovore, edukacije i projekte, ali i priliku za planiranje ili odlazak na kraći ili duži put. Mesec iz Strelca sve to podržava i daje vetar u leđa za sve što ste zamislili. Ukoliko imate potrebe za nekom zvaničnom institucijom onda je sada pravi trenutak da im se obratite. Ipak, ovaj dan nosi i dosta izazova. Ukoliko imate nerešene izvesne odnose ili situacije one mogu eskalirati ovog dana i potencijalno lepe prilike pretvoriti u sukobe i okršaje. Budite fizički aktivni ovog dana kako biste izbegli bujicu ljutnje i besa.

U sredu je naglašena intuicija, pa se ne savetuju bilo kakvi razgovori koji treba da se zasnivaju na činjenicama i racionalnom delovanju. Informacije koje stižu do vas verovatno nisu istinite ili su polutačne. Bavite se kreativnijim delom posla ili svojim hobijima. Kada Mesec pređe u znak Jarca osetićete potrebu za povlačenjem i ozbiljnost.

Ukoliko možete osamite se jedan deo ovog dana. Jupiter kreće retrogradno, što donosi da se usmerimo ka unutra u vezi svojih vizija, planova i svrhe. Ovaj tranzit mogu najviše osetiti osobe koje su podznak ili znak Strelac ili Ribe, ali i svi ostali u nekom aspektu života.

horoskop, astrologija, zodijak, devojke, drugarice, vrh brda Foto: Pixabay/StockSnap

Tokom četvrtka posvetite se dugoročnim ciljevima i planovima, kao i zadacima koji zahtevaju disciplinu i posvećenost. Mesec u Jarcu i dalje naglašava povlačenje u sebe, ozbiljnost i hladnoću. Moguće su distance u emotivnim odnosima i slaba komunikacija. Unutrašnji osećaj donosi rastrzanost i podeljenost između dva cilja, dve osobe, dva pravca i slično. Imate utisak šta god da odaberete da nećete biti potpuno zadovoljni, i to je tačno. Ali je ovo samo privremeno. To što u sadašnjem trenutku ne možete ostvariti sve ne znači da nećete uopšte.

U petak će Mesec iz Jarca napraviti mnoštvo aspekata prema planetama, što će uticati da se situacija menja iz časa u čas. Mesec u opoziciji sa Marsom i kvadratu sa Merkurom donosi otezanu komunikaciju, konflikte i izazove u saobraćaju. Lako se možete posvađati sa nekom osobom ili se naći u napetoj situaciji punoj teških reči, besa i ljutnje. Ipak, mnogo je više lepih aspekata, pa ih koristite da se pomirite sa nekom osobom, za ulepšavanje ili ostavljanje lepog utiska na nekoga. Organizujte posetu koncertu, galeriji, neko druženje ili zabavu.

Budite smireni ovog dana bez obzira na potencijalne izazovne situacije u kojima se budete nalazili, i nastavite hrabro ka realizaciji svojih ciljeva.

leto horoskop devojka zodijak Foto: Pexels / Andrea Piacquadio

Subota je zanimljiv dan jer neće imati ni jedan uticaj, osim što će planeta Pluton nakon višemesečnog retrogradnog hoda krenuti direktno. To će konačno doneti promene u vašem životu koje ste duže vreme čekali. Ovaj uticaj će najviše osetiti Škorpije ili Ovnovi u podznaku ili znaku.

Mesec u Vodoliji donosi stres, nervnu napetost, promene, pobune, posebno protiv lažnih autoriteta, nametanja ograničenja ali i potrebu za umrežavanjem i druženjem. Iskoristite ovaj dan za okupljanje sa prijateljima ili svojim istomišljenicima.

Nedelju završavamo sa puno aspekta Meseca iz Vodolije prema drugim planetama, što najavljuje dosta promena i dešavanja upravo ovog dana. Puno toga što vam se ne sviđa aktiviraće se ovog dana i isplivati na površinu, što će iziskivati prilagođavanje i promene koje vam neće biti lagane. Ipak, ako ostanete mirni i sagledate širu sliku i percepciju više kvaliteta i vrednosti, shvatićete da su promene neophodne kako biste ostvarili svoje ciljeve i želje.

Merkur ove večeri prelazi u znak Škorpije, ali pre toga će napraviti kvadrat sa Plutonom na poslednjim stepenovima . Ovo donosi teške reči, odluke, ali i zahtevne razgovore, isplivavanje tajni ili nekih skrivenih informacija bilo da su vaše ili nečije. Desiće se neki odnos ili situacija koja će zahtevati radikalne promene od vas i svih učesnika. Zahtevanje od drugih da prihvate odgovornost biće nezahvalni zadatak, ali nakon prvobitne svađe ili konflikta može doći do značajnih uvida i razrešenja problema. Ovo je dan za krajeve i nove početke.

Autor: Jasmina Mitrović

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Astrološke prognoze za oktobar 2024. Aleksandre Bjeljac

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop