Aromatični kolač s vermutom, cimetom i vanilom
Uverite se sami da će vas ovaj kolač osvojiti - posebno ako ga servirate uz kuvano vino!
Sastojci:
- 200 g putera
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- kašičica cimeta
- 4 jajeta
- 1 kašičica arome vanile
- 2 kašike kakao praha
- 250 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 150 g rendane gorke čokolade
- 50 ml vermuta
- 100 g mlečne čokolade
Priprema:
Umutite puter, šećer, vanilin šećer i cimet. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite sve dok se šećer potpuno ne rastopi, pa sipajte vanilu. Zagrejte rernu na 175 stepeni.
Umešajte kakao, brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu - pa zatim sipajte i vermut. Sipajte u podmazan i brašnom posut kalup (prečnik oko 28 cm) i pecite oko jedan sat. Izvadite kolač iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. Rastopite mlečnu čokoladu na vodenoj pari, pa prelijte kolač. Pre sečenja sačekajte da se glazura sasvim stegne.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dia
Prijatno
Podelite komentar
UStevens slavs svi a koji slave
Lepo
Podelite komentar