• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uvek atraktivna bakarna boja kose: Evo kako da odaberete nijansu u skladu sa tenom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jarke crvene nijanse zahtevaju zdravu kosu i uredno podšišane vrhove, jer će u suprotnom frizura delovati isprano i neuredno

  • 0
Džulijan Mur, Julianne Moore Foto: GRAHAM WHITBY BOOT / INSTAR Images / Profimedia

Bakarne nijanse kose veoma su zahvalne, jer pristaju koži i sa toplim i sa hladnim podtonovima. Najbolji su izbor za svetlu i polusvetlu boju kože, a pristaju uz zelene, plave, braon i sive oči.

Jarke crvene nijanse zahtevaju zdravu kosu i uredno podšišane vrhove, jer će u suprotnom frizura delovati isprano i neuredno.

Za farbanje je najbolje obratiti se profesionalcu, a kod izbora nijanse trebalo bi uzeti u obzir boju očiju i ten. To dobro znaju brojne holivudske zvezde koje su već godinama verne bakarnim tonovima.

Svetlocrvena boja

Svetlocrvena boja najbolje pristaje srednje tamnoj i tamnoplavoj kosi i ružičastoj puti, dok su zlaćani tonovi s bakarnim odsjajem prigodniji za taman ten. Uz takve nijanse posebno će do izražaja doći zelene, plave i braon oči. Najsvetliju nijansu crvene nose Ejmi Adams i Bela Torn.

Srednje tamna crvena boja

Živahne bakarne nijanse veoma su zahvalne, jer se lepo uklapaju uz kožu sa toplim i hladnim podtonom. Najbolji su izbor za svetlu i srednje svetlu boju kože, a odlično se uklapaju sa zelenim, smeđim i sivim bojama očiju. Ove nijanse nose Džesika Čajsten, Kristina Hendriks i Isla Fišer.

Tamnocrvena boja

Tamnocrvena boja najbolji je izbor za srednje taman ten i tamne, braon nijanse očiju. Ona je dovoljno efektna sama po sebi, pa je nije preporučljivo dodatno isticati pramenovima.

Ako se, ipak, odlučite za pramenove, "omekšajte" ovu crvenu pramenovima svetlijim za jednu nijansu. Po ovoj boji kose poznate su Džulijan Mur i Džulija Roberts.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota