• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je vreme da kažemo kraj punim obrvama: Trend 90-ih se već vratio na TikTok

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tanke obrve nalik Pameli Anderson se potencijalno vraćaju na velika vrata zahvaljujući TikTok filteru

  • 0
crtanje obrva, kozmetičarka, devojka, šminka, obrve

Foto: Shutterstock

Ok, do sada smo često bili svedoci moći društvenih mreža. TikTok kao trenutno vodeća platforma na kojoj uz dobru razonodu možemo dobiti i korisne informacije, ali i sami postati planetarno poznati, prednjači i u postavljanju trendova.

Tokom prethodnih godina kupovale smo ulje čajevca, ricinusovo ulje i probavale svašta nešto samo da bismo imale prirodne bujne obrve i izbegle njihovo tetoviranje.

Kara Delavinj prva je asocijacija kad pomislimo na prirodne guste obrve, a šminkeri su njihovo stilizovanje digli na viši nivo.

Nakon što su nam obrve uspešno ili neuspešno porasle, morale smo pohitati u drogerije kako bismo se domogle gela za kosu i podigle ih nagore, opet sve radile kod kuće i izbegle odlazak na tretman laminacije obrva.

Bela Hadid

Foto: Instagram/bellahadid

Onda nam je na red došlo izbeljivanje obrva blanšom, ali ovde su mnoge stavile tačku na eksperimentisanje sa trendovima. Pa, šta je onda sledeće?

Kao što je mnogo puta dokazano - moda se vraća, trendovi su samo naizgled prolazni. Ovoga puta sa razvojem tehnologije imamo i malu olakšicu. Pre nego što se usudimo na bilo koji korak, možemo uz pomoć TikTok filtera isprobati kako bi nam to stajalo. Zahvaljujući tome mnoge od nas su izbegle blajhanje, a potom ponovno prefarbavanje.

Sada je zavladao potpuno novi trend, a to je isprobavanje tankih obrva.

@kaderimxx I said what I said ✨ ♬ Material Girl - Madonna

Mala rekapitulacija

Tanke obrve bile su deo mode 90- ih, što se nadovezalo na 2000-te, kada su devojke poput Paris Hilton i Kristine Agilere previše čupale i ponekad iscrtavale supertanke i zakrivljene obrve.

Nakon čitave generacije žena sa preterano počupanim obrvama (od kojih nekima nikada nisu izrasle, na šta su nas upozoravale naše mame i tetke), poslednjim ciklusom trendova dominirao je četkani, čupavi izgled obrva. Pamela Anderson je sigurno još jedna asocijacija na visoki luk i "prečupane" obrve, a moguće je da se ovaj trend vraća i zahvaljujući trenutno aktuelnoj seriji "Pam&Tommy" koja govori o njenom životu.

@anabreco Cuando te hiciste el microblading y las cejas 90teras vienen se regreso 😓😓😓 #90s #fyp #parati ♬ original sound - alexa 🌙

Bilo kako bilo, praćenje trendova nije imperativ, stoga se poigrajte sa TikTok filterom i debelo razmislite pre nego napravite nešto zbog čega ćete zažaliti. Ispravka će biti dug proces, imajte to na umu!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota