• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zašto vam je neophodan piling glave: Uvedite novu rutinu u nedeljnu negu kose

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jednom nedeljno radite ovo i videćete mnogostruke benefite po vlasi, sjaj i bujnost kose

  • 0
Tuširanje, kupanje, pranje kose

Foto: Shutterstock

Sasvim je jasno da je ključ zdrave kose zapravo zdravo vlasište. Zbog faktora životne sredine i u nekim slučajevima postkovida, problemi gubitka kose su se drastično povećali među ženama. Za borbu protiv ovoga neophodne su neke promene u načinu života, uključujući zdravu ishranu, redovno vežbanje, održavanje hidratacije i često "čišćenje" kose.

Jedna stvar koja se često zaboravlja je piling kože glave. Baš kao i koži tela i koži glave često je potreban piling kako biste se skinule mrtve ćelije kože i prljavština nakupljena u korenu. Evo nekoliko jednostavnih načina za pravilan piling kože glave.

Prednosti pilinga kože glave

1. Čisti kožu glave

Kada mrtve ćelije kože i prljavština blokiraju pore na koži glave, to blokira folikule dlake i usporava rast, a u određenim situacijama može čak izazvati i perut. Piling kože glave uklanja nagomilane proizvode za stilizovanje i podstiče rast dok korenu omogućava da diše.

2. Podstiče cirkulaciju krvi

Kao što se protok krvi u koži povećava redovnom masažom i pilingom, isto važi i za kožu glave.

Maska, kosa, pranje kose, žena

Foto: Shutterstock

3. Sjajna kosa

Pošto je korenu kose omogućeno da diše zahvaljujući izvlačenju prljavštine iz gornjeg sloja, izrasta nova kosa koja je, naravno, zdravija. Ovo omogućava kosi da izgleda sjajnije, postaje gušća i smanjuje probleme poput lomljivosti.

Pravi način za piling kože glave

Uklonite mrtve ćelije sa kože glave uz pomoć pilinga za vlasište. Umasirajte proizvod namenjen isključivo pilingu kose na kožu glave mekim kružnim pokretima, vrhova prstiju da biste se oslobodili prljavštine. Isperite vodom. Stručnjaci savetuju da koža glave treba piling jednom nedeljno i ne više od toga jer to poremeti pH ravnotežu vašeg vlasišta. Kako ste nežne kada radite piling lica, tako treba da bude i za piling glave.

Devojka, žena, kosa, frizura

Foto: Shutterstock

Nega vlasišta je važna za opšte stanje vaše kose. Međutim, to ne znači da morate da napravite potpuno novu rutinu ili da mislite da radite nešto pogrešno ako nemate rutinu nege kože u 12 koraka. Važnije je da budete svesni svog zdravlja i stanja svog vlasišta, da ga održavate čistim, hidriranim i zdravim.

Zato vodite računa da redovno perete kosu, izbegavajte da se previše proizvoda nakuplja na vašoj kosi i vlasištu. Pronađite proizvode koji vam odgovaraju i budite nežni prema svom vlasištu - uravnotežite upotrebu suvog šampona, toplote i laka za kosu.

Video: Jednostavan trik za savršenu frizuru

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota