• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

3 frizure koje će biti u trendu ovog proleća: Od kratke do duge kose

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove godine najmodernije će biti one frizure za koje nije potrebno mnogo vremena za stilizovanje

  • 0
Kratka kosa, frizura Foto: Shutterstock

Proleće je stiglo, a sa njim i novi trendovi i kada su u pitanju frizure. Ove godine najmodernije će biti one frizure za koje nije potrebno mnogo vremena za stilizovanje, kažu frizeri.

- Frizuru bi uvek prvenstveno trebalo birati prema obliku lica i stilu osobe koja je nosi - kaže za Ona.rs frizerka Svetlana Simić.

Kako navodi, modu je poželjno pratiti i u pogledu kose, ali ne po svaku cenu, jer ne stoji baš svakom sve.

- Ovog proleća u trendu će biti ultrakratke frizure, bob i paž, ali i takozvana šag frizura koja pordazumeva ležerniji način šišanja duge kose - objašnjava frizerka.

1. Ultrakratka kosa

Kako ističe naša sagovornica, žene vole promene, a za kratkim frizurama posežu one najhrabrije.

Zoe Kravitz, Kravic Foto: Profimedia/AFP/VALERIE MACON

- Ovog proleća moderne su i ultrakratke ženske frizure. Ovaj tip šišanja je najlakši za održavanje i ako vam dobro stoji uz oblik lica i umete da nosite takvu frizuru, ako odgovara vašoj energiji, može da bude promena koju će svi primetiti i na kojoj će vam pozavideti kako zbog dobrog stila, tako i zbog hrabrosti da je nosite. Ona će istaći crte vašeg lica, a za održavanje je svakako najlakša. Kosa će uvek izgledati zdravo i lako se stilizuje - kaže frizerka.

Među najpoznatijim ženama koje su nosile kratke firzure su Hali Beri i Zoe Kravic.

2. Šag frizura 

Jennifer Lopez Foto: Shutterstock

Nasuprot ultrakratkoj kosi je šag frizura, koja je bila popularna osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, a ovog proleća se definitivno vraća u modu.

- Ovaj model frizure je jedan od omiljenih mnogim damama, jer on ne podrazumeva "veliko" šišanje. To je siguran teren, a način kraćenja kose koji je sada opušteniji nego ranije i stepenastiji, takozvano slojevito šišanje, omogućava da duga kosa izgleda drugačiuje - objašnjava frizerka.

Majli Sajrus, Dženifer Lopez, Selena Gomez i Bili Ajliš su samo neke od poznatih dama koje su je isprobale.

3.  Bob ili paž frizura

Victoria Beckham, Viktoria Bekam Foto: Profimedia/ADMedia/Byron Purvis

Ovaj tip frizure takođe nije težak za održavanje, ako je prilagođen kvalitetu kose. I paž i bob su hit ovog proleća u svetu frizera, a ove dve slične frizure, od kojih je prva nešto duža, a druga malo kraća i sa istaknutim profilom, daće vam atraktivan, ali i romantičan izgled.

- Ove frizure zapravo nikada nisu ni izlazile iz mode, a kao što znate, mnoge holivudske lepotice i poznate svetske zvezde su se tako šišale. Paž i bob će definitivno biti u trendu i ovog proleća, a to da li ćete prošetati ove frizure zavisi od vas. Paž se preporučuje onim damama koje imaju tanju dlaku, dok je bob odličan za one sa bujnijom kosom - savetuje Svetlana.

Kako navodi frizerka, ako nemate vremena da je fenirate i ispravljate, ova frizura izgledaće savršeni i ako je samo "izlomite" uz  upotrebu gela za kosu ili pene. 

Možda je najpoznatija svetska zvezda sa bob frizurom Viktorja Bekam, a voli je i glumica Vanesa Hadžins, kao i Sijera.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota