• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Domaći piling za celulit: Do glatke i nežne kože za manje od 10 minuta

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prirodni piling za celulit, pre svega, pomaže u odbacivanju mrtvih ćelija sa površine kože, ostavljajući je glatkom i blistavom

  • 0
žena devojka, kupka, nega, higijena, lepota, piling, telo Foto: Shutterstock

Celulit je u današnje vreme česta pojava, mnogo se o njemu govori i piše, a može se naći i veći broj preparata i tretmana za njegovo uklanjanje.

U toku zime i hladnih dana žene kao da zaborave na celulit, ali onda, kada dođe vreme za suknje, haljine i šortseve, panično traže rešenje za ovaj "problem."

Šta je celulit?

Celulit predstavlja degenerativne promene u potkožnom masnom tkivu koje se mogu napipati u vidu čvorića, kvržica i udubljenja na koži određenih delova tela, a kod uznapredovalih stadijuma se mogu videti i golim okom, u obliku narandžine kore. Posledica su nepravilne razmene materija u tkivu i usporene eliminacije štetnih materija iz međućelijskih prostora.

Kako nastaje celulit?

Masne ćelije u potkožnom masnom tkivu su odvojene vezivnim septama koje formiraju komorice. Tokom vremena, masne ćelije u komorama se povećavaju akumulacijom vode i toksina, a vezivne septe oko njih stvaraju nerastegljiva vlakna između kojih ostaju blokirane masne ćelije, čija funkcija se smanjuje jer do njih sada ne dolaze enzimi i hormoni neophodni za njihov pravilan metabolizam.

Tako zarobljeno masno tkivo podložno je degenerativnim promenama i, kako proces napreduje, javljaju se vidljive manifestacije u vidu: pomorandžine kore ili jastučića od celulita na stomaku.

foto Freepik.com foto Freepik.com

Pored masaža i tretmana, postoji i još jedno rešenje koje možete napraviti sami kod kuće, a u pitanju je piling. Često je greška da se piling nanosi na mokru kožu. Celulit se smanjuje poboljšavanjem cirkulacije, a to ćete najbolje postići pilingom pre tuširanja, dok je koža još uvek suva.

Za ovaj domaći piling potrebno vam je:

  • 50 g otopljenog kokosovog ulja
  • 4 kašike mlevene kafe
  • 10 kapi eteričnog ulja bosiljka
  • 10 kapi eteričnog ulja ruzmarina

Ova količina je dovoljna za piling butina, a ako vam je potrebno više pilinga, slobodno napravite dvostruku dozu.

U posudi pomešajte sve sastojke, zatim prstima nanesiti smesu na delove tela gde imate celulit. Posle pilinga obavezno te iste delove tela istuširajte mlakom vodom.

Preporučuje se da ovakav piling praktikujete tri puta nedeljno.

Video: Sneki ubica celulita je najveći prijatelj ženske guze a njenu mesožderku svi obožavaju

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota