• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako do punijih usana u 2 jednostavna koraka: Trik koji koriste i poznate svetske lepotice

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukoliko niste pristalica estetskih korekcija, punije usne možete imati i bez nekog od takvih tretmana

  • 1
Šminkanje, usne, šminka

Foto: Shutterstock

Većina žena voli punije usne, pa ako ih priroda takvima nije "nagradila", odlučuju se na razne korekcije kojima će takvu želju sebi ispuniti. Sa druge strane, ima onih koje nisu pristalice estetske hirurgije ili korekcija, imaju strah od igle ili jednostavno ne žele sebe u tom smislu da menjaju, pa pribegavaju raznim trikovima za lepotu.

Jedan od njih je i trik čuvenog šminkera Maria Dedivanovića, čiji je video postao viralan na društvenoj mreži TikTok, a u kome on odaje tajnu kako svojim klijentkinjama šminka usne, koje potom deluju puno i jedro.

Manekenka Hejli Biber jedna je od njih, koja sa javnošću deli svoje male tajne za lepotu, bilo da je reč o ritualima nege kože ili trikovima za šminkanje. Nedavno je podelila i video "iza scene" i metodu od dva koraka za vizuelno postizanje punijih usana.

Reč je upravo o tehnici Maria Dedivanovića.

Ona nije jedina koja ovu tehniku primenjuje, pa smo u proteklih nekoliko meseci isto mogli da vidimo i kod pevačice Adel, glumica Dženifer Aniston i Lili Džejms.

Dedivanović ističe važnost kvalitetne olovke za usne, a mnoge poznate dame su isto potvrdile i istakle da je ona najvažniji saveznik za pune usne.

Kako do punijih usana u dva koraka

Korak 1 - Kupidonov luk

Prvo obratite pažnju na tzv. Kupidonov luk, odnosno na udubljeni deo na gornjoj usni. Ako želite efekat punijih usana, onda taj deo lagano iscrtajte iznad ivice usne, a kako olovkom prelazite ka uglovima, tako se držite prirodne linije usana.

Ako uradite suprotno, usne će izgledati neprirodno, vidljivo iscrtano pa i musavo.

- Zbog ovog koraka, usne izgledaju punije i smanjuje se prostor između nosa i usana - rekao je Dedivanović i dodao kako je bitno ostati unutar ivice usana.

@makeupbymario My liplift technique went viral! Here’s how I do it #mariosLipLift #makeupbymario #lipliftbymario ♬ Lovin It Good-JP - Bold Eagle

Korak 2 - Donja usna

Ponovite isti proces i na donjoj usni.

- Lagano precrtajte središnji deo donje usne, a kako idete ka uglovima, tako olovkom ostanite unutar prirodne linije - kaže Dedivanović.

On je napomenuo i da precrtavanje donje ivice usana dalje od sredine može značajno da promeni izgled i da usne mogu izgledati spušteno, pa je bitno da imate mirnu ruku i da dosledno ispratite oba koraka.

Video: Možeš i da pričaš i da piješ i da se ljubiš: Izmislili nakit koji zakačiš za usne

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • V8

    31. mart 2022. | 23:26

    Samo trening usnama, ima da nateknu bolje od bilo koje estetike, a ništa ne boli...

    Podelite komentar