• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tečnost koju kosa voli: Za zdravlje i brz rast

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neguje i čuva postojeće vlasi i pospešuje rast novih

  • 0
Kosa, nega kose

Foto: Shutterstock

Kosa, kao i koža, reaguju na promene u organizmu i najčešće su prvi znak da nešto nije u redu. Stil života koji vodimo, preparati koje koristimo, spoljni uticaji poput sunca, vetra i vlage utiču na stanje kose, jednako koliko i hrana koju unosimo.

Kako stručnjaci savetuju, prva i osnovna stvar koju treba da uradite da bi vaša kosa bolje rasla jeste da pijete dovoljno vode.

Ali ono što ima nebrojeno blagodeti za vašu kosu je jedna druga tečnost tečnost, posebno popularna u poslednje vreme - pirinčana voda, koja prija vlasištu, jer je skrob njen glavni sastojak. Skrob formira površinu oko vlasi kose kako bi ojačao koren i podstakao bolju hidrataciju i minimalno isušivanje.

Kako se pravi pirinčana voda za kosu

Kako bi ova tečnost uvek bila sveža, preporuka je da je ne pravite u velikim količinama, već da za početak napravite dva litra pirinčane vode.

Pirinčana voda

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pirinča
  • 2 l vode

Pirinač stavite u vodu i na umerenoj temepraturi ga kuvajte dok ne proključa. Čim proključa, procedite vodu. Voda koju ste dobili jeste tečnost za kosu.

Blago zamućenu tečnost ohladite, pa je koristite za ispiranje kose. Biće dovoljno da pola litra pirinčane vode iskoristite za jedno ispiranje.

Ostatak čuvajte u frižideru do sledeće upotrebe. Pirinač svakako možete da iskoristite za lagan obrok.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota