• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Wet look" frizura dominiraće ove sezone: Kako do mokrog izgleda kose korak po korak

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izgled mokre kose je prilično svestran, jer ga možete nositi na različite načine

  • 0
Kosa, nega kose, frizura Foto: Shutterstock

Takozvani "wet look", odnosno mokri izgled kose definitivno će obeležiti ovu godinu, ako je suditi prema izveštajima sa modnih pista, ali i trendovima koje uveliko nose poznate ličnosti.

Neki kreatori su se opredelil za kosu sa dosta laka, drugi su se opredelili za bočne zaliske, dok su treći zahvaljujući ultrasjajnom, odvažnom, ali nosivom izgledu stvari podigli na još viši nivo.

"Wet look" je prilično svestran, jer ga možete nositi na različite načine. Kosu možete u potpunosti zalizati preko glave, na jednu stranu, u kombinaciji sa niskom ili elegantnom punđom ili visokim repom. Naravno, i retro-frizure su dobrodošle.

Mokar izgled kose može delovati neuredno. Stoga, bez obzira na to koliko mokro želite da izgleda vaša kosa, verovatno ne želite da vam gel kaplje sa glave, niti da se stvori lepljiv osećaj usled nanošenja prevelike količine seruma za visoki sjaj.

Mera u dodavanju količine proizvoda za stilizovanje je veoma važna, zato obratite pažnju da ne preterate.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by AMBUSH® (@ambush_official)

Ukoliko vezujete kosu u niski rep, koristite proizvod koji će vam osigurati dozu suptilnog sjaja i doprineti lakšem stilizovanju vlasi.

Donje delove kose fiksirajte lakom koji će osigurati vlasima sigurno držanje. Kada dođete do sređivanja gornjih slojeva kose, počnite da nanosite gel. Ovo će obezbediti sjajni efekat i doprineti urednijem izgledu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Giambattista Valli Official (@giambattistavalliparis)

Odaberite prave proizvode

Proizvode kombinujte u zavisnosti od tipa vaše kose i izgleda koji želite da postignete. Ukoliko želite da razbašurite gel, to možete učiniti pomoću balzama za kosu.

Za trajnost vlažnog izgleda kose dodajte malo tečnog glicerina. Zahvaljujući njemu, sprečićete da mokri izgled iščezne, odnosno da se vlasi osuše.

Korak po korak

Ovo je zapravo veoma jednostavna, a veoma efektna frizura. Potrebno je da samo ispratite gorenavedene savete i korake koji slede.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Fendi (@fendi)

Pre svega, osušite opranu kosu. Isfenirajte je u skladu sa oblikom u kom ćete kasnije stilizovati kosu, pozadi ili na jednu stranu.

Kosu potom zaližite uz glavu.

Nanesite količinu gela, pene ili voska veličine lešnika, utrljajte u kosu i začešljajte. Ukoliko je potrebno dodajte još proizvoda, ali kao što je već napomenuto - ne preterujte.

Za uglađeni finiš koristite tanki češalj.

Kosu zaližite, učvrstite lakom i ponovo prosušite.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota