• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako da odaberete idealnu frizuru za svoj oblik lica: Pazite da ne napravite ove greške

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odabirom frizure ne samo prema boji, već i prema obliku lica možete postići savršen efekat

  • 0
Oblici lica Foto: Shutterstock

Većina ljudi zapravo i ne zna kakav oblik lica ima, jer nikada o tome nije ni razmišljala. Ipak, ženama ovo treba da bude važna tema kako bi znale da za svoj oblik lica odaberu frizuru koja im najbolje pristaje ili koji deo šminkom da istaknu.

Odabirom frizure ne samo prema boji, već i prema obliku lica možete postići savršen efekat. Ili da napravite veliku razliku, ali u pogrešnom smeru odabravši frizuru koja ne pristaje vašem obliku lica.

Zato, kada budete razmišljali o tome kako da se ošišate ili da stilizujete kosu, obratite pažnju da li će vam zbog oblika lica takav tip frizure pristajati. Pratite oblik lica sa slike i uz opise u nastavku odaberute idealnu frizuru za sebe.

1. Ovalno lice

Kaže se da su žene koje imaju ovalni oblik lica prave srećnice, jer im pristaje gotovo svaka frizura. Ukoliko ste jedna od njih, slobodno eksperimentišite.

2. Srcoliko lice

Ukoliko imate ovakav oblik lica, a volite da nosite šiške, one bi trebalo da budu nešto kraće, odnosno da ne pokriju čitavo čelo. Na nivou brade i uopšteno prema bočnoj strani lica trebalo bi da kosa ima dosta volumena, kako bi uravnotežila vaš oblik lica. Na temenu glave bi trebalo da izbegavate previše volumena.

3. Okruglo lice

Bujne šiške izdužuju vaše lice, pa su topla preporuka za sve sa okruglim oblikom lica. Takođe, možete nositi i kratke šiške. Duže šiške izbegavajte, jer će one učiniti vaše lice još manjim, odnosno kraćim.

Frizura, šiške Foto: Shutterstock

4. Četvrtasto lice

Vaša kosa bi trebalo da bude duža. Posebno dobro vam stoje šiške ili duži bob. Možete nositi i asimetrične frizure, koja ublažavaju oštre linije vašeg lica. Izbegavajte ravne šiške, jer ćete izgledati previše strogo i ozbiljno.

5. Oblik pravougaonika

Ženama sa ovim oblikom lica dobro stoje frizure koje su bujne sa strane. Takođe, odlično im pristaju i lokne. Šiške vizuelno skraćuju vaše lice; ako su ravno ošišane, vaše lice će delovati manje usko, što je dobro. Razdeljak na sredini dodatno će izdužiti vaše lice, što je u ovom slučaju poželjno.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota