• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sredite stopala kod kuće lako i brzo: 3 recepta za meku i nežnu kožu peta

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve smo bliži vremenu kada ćemo nositi otvorenu obuću, pa je pravi trenutak za sređivanje stopala

  • 0
Nega stopala Foto: Shutterstock

Koža je ogledalo naše nege i navika. Ako je sjajna i zategnuta, to znači da osoba pazi šta jede, da vežba i da se neguje.

Onako kako vodimo računa o licu, rukama, telu, tako je poželjno da negujemo i pete kojima najčešće posvećujemo najmanje pažnje. Ispucale i grube pete nikad nisu bile prijatne za videti.

Međutim, nema žene koja nema ovaj problem. Srećom, za to postoji vrlo jednostavno rešenje koje ne zahteva odlazak u kozmetički salon.

Donosimo vam tri recepta kako da sredite pete i stopala kod kuće, a da vam koža bude svilena i nežna. Sve što vam je potrebno od sredstava većina žena već ima u domaćinstvu.

1. Soda bikarbona

Soda bikarbona je pravi melem za ispucale pete. Noge potopite u toplu vodu 10 minuta. Zatim napravite pastu od sode bikarbone i kupke, tom pastom dobro istrljajte stopala i pete, pa ih operite mlakom vodom.

Kada ste završili piling, stopala namažite hidrantnom kremom i obujte pamučne čarape. Koža će vam biti baršunasta i mekana.

2. Jabukovo sirće

Jabukovo sirće poznato je po svojim lekovitim svojstvima i po tome da ima veoma široku primenu u domaćinstvu, ali i u kozmetici. Za nežnu kožu peta isprobajte kupku na bazi ovog sirćeta.

Lavor napunite do pola mlakom vodom, pa u nju sipajte 200 ml jabukovog sirćeta. Potopite noge u ovu kupku i držite dok se voda ne ohladi.

Zatim izvadite stopala i lagano ostružite turpijom mrtvu kožu sa stopala. Stopalo namažite nekom masnom kremom ili kokosovim uljem i obujte pamučne čarape kako bi koža potpuno upila ulje ili kremu.

Ova kupka ima i terapeutska svojstva, jer se smatra da revitalizuje celo telo. Osim opuštanja mišića, jabukovo sirće će vas osloboditi i od gljivičnih infekcija stopala.

foto Pixabay foto Pixabay

3. Limun

Stopala možete kod kuće srediti i limunom. Uzmite jedan veći limun, iscedite ga, pa korom sa unutrašnje strane dobro istrljajte pete. Zatim koru pomoću čarape pričvrstite za stopalo i ostavite da tako stoji sat vremena.

Posle toga stopala operite mlakom vodom i namažite masnom kremom, a još bolje kokosovim uljem. Obujte pamučne čarape i ostavite najbolje tako i preko noći. Postupak ponavljajte tri dana, dok stopala ponovo ne budu meka i nežna.

Video: Ruskinja u prste stavila 2000 evra samo da bi lakirala nokte

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota