• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Laminacija obrva: Šta treba da znate o samom procesu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je sjajna privremena metoda stilizovanja uz koju ćete zaboraviti na docrtavanje obrva

  • 0
sređivanje obrva obrve Foto: Shutterstock

Iako tretman laminacije obrva nije nov, nedavno je postao sve popularniji na TikTok-u (kao što možete videti na osnovu pregleda na haštagu koji iznose jednu milijardu) i ponovo je pokrenuo interesovanja mnogih ljudi.

Laminacija obrva je polutrajna, neinvazivna procedura koja privremeno čini da vaše obrve dobiju puniji i paperjastiji stilski izgled.

Stvarni proces laminiranja obrva traje otprilike 30-45 minuta. Efekti procedure traju od četiri do šest nedelja — ali što je bolja briga tokom 24 sata nakon procedure, to su rezultati duži. Prevremeno izlaganje vodi, znoju i/ili pari može sprečiti pravilnu obradu dlačica.

Čin laminiranja obrva čini nekoliko koraka koji uključuju; stilizovanje dlaka u željenom pravcu, laminiranje nežnim rastvorima i tretiranje dlačica hidratantnom formulom. Laminacija obrva ne utiče na boju vaših obrva, ali tretman se može bezbedno kombinovati sa farbanjem obrva.

Laminiranje obrva je mnogo kraći proces od mikroblejdinga, ali mikroblejding je invazivnija i trajnija transformacija obrva i trebalo bi da traje godinu-dve. Proces uključuje upotrebu ručnog alata sa mikroiglama, a korišćenjem polutrajne boje unosi pigment u kožu kako bi stvorio savršen oblik obrva. Međutim, laminiranje obrva je nešto poput tretiranja vaših postojećih obrva kako biste restrukturirali dlačice obrva. Usluga uključuje primenu nekoliko rešenja na vaše trenutne obrve kako biste im dali čvršći i ujednačeniji oblik tokom dužeg vremenskog perioda.

sređivanje obrva obrve Foto: Shutterstock

Ako niste sasvim spremni da se finansijski ili na neki drugi način odlučite za mikroblejding, laminacija bi mogla biti dobra opcija za vas. Ciklus rasta dlačica obrva je tipično 90 dana, tako da se preporučuje tretman laminacije obrva svaka dva-tri meseca.

@jalizasbeautylounge Would you try a brow lamination?✨ #browlamination #browtutorial #browgoals #eyebrowsonfleek ♬ Forever - Labrinth

Proces rada

Prvo, kozmetičar koristi alkohol kako bi pripremio i dezinfikovao područje. Ovaj korak takođe uklanja višak masnoće sa dlačica, što omogućava obrvama da bolje upijaju proizvod.

Zatim primenjuje rešenje za podizanje koristeći keratin, kako bi se oštećene dlačice obrva obnovile, postale ispunjene, elastične, sjajne i glatke. Potom se na obrve stavlja folija, što pomaže u zadržavanju toplote sa kože, kao i da se pojačaju i aktiviraju efekti rastvora.

Zatim se dodaje hranjivi rastvor koji pospešuje vraćanju proteina nazad u dlaku dajući joj novu formu. Poslednja faza laminacije obrva predstavlja premazivanje obrva posebnom vrstom keratina, koja sadrži vitaminske komplekse i esencijalne amino-kiseline, koje doprinose bržem obnavljanju obrva.

Posle toga sledi piling za konačni rezultat.

Važno je izbegavati upotrebu retinola i bilo kakve lokalne tretmane na ovom delu kože najmanje 48 sati pre postupka laminacije, jer ovi proizvodi mogu učiniti kožu osetljivijom i potencijalno dovesti do iritacije. Takođe, nove obrve ne smeju doći u kontakt sa vodom 48 sati.

Video: Majstor za obrve zaludeo svet, od njihovog glancanja pravi spektakl

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota