• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nega kovrdžave kose: Trikovi pomoću kojih ćete uvek imati savršene lokne

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od borbe sa zamršenim pramenovima do neukrotivih i suvih krajeva, loknasta kosa je definitivno priča za sebe

  • 0
Žena, lokne, kovrdžava kosa, bela majica Foto: Unsplash/Dmitry Vechorko

Koliko ste samo puta čule od svojih loknastih drugarica kako ne žele tršavu kosu, kako im je teško da je održavaju, kako im se ne sviđaju lokne, već žele ravnu kosu?

Iako deluje lakše, održavanje kovrdžave kose je zapravo teže nego kod drugih tipova kose. Kovrdžava kosa je suva i više sklona pucanju od ravne ili talasaste. Često je vrlo "neposlušna", a da bi delovala uredno potrebno je uložiti energiju i vreme u njeno oblikovanje.

Bilo da se radi o drugačijem načinu sušenja i oblikovanja kose ili o upotrebi hidratantnih proizvoda, postoji nekoliko načina na koje možete negovati svoje lokne, a ovo su neki od njih:

1. Šamponi za kovrdžavu kosu 

Koristite blage šampone, bez sulfata, koji će kosu očistiti, bez oduzimanja prirodne vlažnosti i prirodnog ulja.

Sulfat u šamponu izbegavajte, jer će potpuno isušiti dlaku, a naročito kovrdže koje su zbog njihovog okruglog oblika sklone isušivanju.

2. Pivo za kovrdžavu kosu

Postoji mnogo preparata na prirodnoj bazi koji se koriste za negu kovrdžave kose. Jedan od najčešćih u upotrebi i sa kojim se većina žena susrela u svojim eksperimentima, jeste i pivo.

Pivo sadrži magnezijum i kalijum, kao i vitamin B koji kosi daje prirodni sjaj. Kosu prvo operite, očešljajte i dobro ocedite od viška vode, a onda je polijte pivom. 

Zabacite kosu naglavačke i sušite fenom sa difuzerom.

3. Koristite maske za dubinsko hidriranje kose

Najvažnije je da ne koristite previše preparata. Koristite regenerator i neku masku, jer će oni biti dovoljni da hidriraju kosu i sačuvaju formu kovrdža. Maske nemojte držati duže od 15 minuta, a efekat će pojačati korišćenje kape za tuširanje. Takođe, ovo ne bi trebalo praktikovati, pa ni prati kovrdžavu kosu češće od dva puta sedmično.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota