• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Maska za kosu koja će joj vratiti zdravlje, bujnost i sjaj: Dva sastojka čine čuda za vlasi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da bi vlasi izgledale zdravo i bujno, potrebno ih je tretirati nekoliko puta mesečno

  • 0
kosa, maska za kosu, nega, lepota, češalj

Foto: Shutterstock

Nega kose je veoma važna za svaku ženu, ako se pridržava onog uvreženog mišljenja da je frizura pola dobrog stila svake dame. Da bi vlasi izgledale zdravo i bujno, potrebno ih je tretirati i prirodnim preparatima, koji se ponovo vraćaju u trend.

Jedan od njih, koji važi za zdravu i lekovitu namirnicu je svakako med, a maske sa oviom sastojkom su prava blagodet za vlasi. Med jača folikule dlake i na taj način umanjuje šanse za opadanje kose. Takođe, med smanjuje mogućnost lomljenja i oštećenja kose.

Maska od meda sadrži antioksidante koji pospešuju zdravlje kose i vlasišta, čini vlasi zdravim, mekim i sjajnim, a kosu čini lakšom za oblikovanje. Zbog hranljivih sastojaka, antioksidanata i sposobnosti hidriranja, maska za kosu od meda je odlična i za brži rast kose. Ako se kombinuje sa jednako delotvornim maslinovim uljem, koje takođe ima izvanredno dejstvo kako na kožu, tako i na vlasi, ova maska će biti blagodat za oštećenu i suvu kosu.

Sastojci: 

  • 1/2 šolje meda
  • 1/4 šolje maslinovog ulja

Pomešajte med sa maslinovim uljem u keramičkoj posudi i stavite je na 20 sekundi u mikrotalasnu.

Kada izvadite posudu iz mikrotalasne, ponovo dobro promešajte smesu i ostavite da se malo ohladi, tako da bude topla. Navlažite kosu vodom, pa pažljivo nanesite masku. Počnite od korena kose i vlasišta, pa je četkom za farbanje ravnomerno nanesite do krajeva.

Dok nanosite masku na kosu, nežno, kružnim pokretima masirajte vlasište. Kad nanesete masku na celu kosu, pokrijte je kapom za tuširanje i ostavite da odstoji pola sata. Posle toga opertite kosu nekim blažim šamponom, ali je dobro isperite kako biste u potpunosti skinuli ostatke maske.

Posle redovne upotrebe ove maske, dva puta nedeljno primetićete da vam je kosa mekša, sjajnija i manje lomljiva.

Video: Trik koji će vam olakšati život: Kosa je čista za čas a vreme pranja i sušenja upola kraće

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota