• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Maska sa pantenolom za brži rast i oporavak kose: Ne košta mnogo, a čini čuda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Frizeri preporučuju da ovu masku koristite u proleće i u jesen, kad kosa najviše opada

  • 0
kosa, frizura, nega kose, devojka, lokne

Foto: Shutterstock

Gubitak do 100 vlasi dnevno ne tretira se kao zdravstveni problem. Ali, s proleća i s jeseni kosa više opada, pa bi joj trebalo s vremena na vreme priuštiti tretmane za oporavak i brži rast.

Jedna od provereno dobrih maski u ove svrhe je ona sa pantenolom i AD kapima u šamponu od koprive, uz dodatak blagotvornih ulja i kompleksa B vitamina. Nekada popularno porodično pakovanje šampona sada se vraća na velika vrata, a frizeri preporučuju da ovaj šampon posebno koriste dame koje imaju dugu kosu i često koriste peglu i presu za oblikovanje frizure.

Sastojci:

  • litarsko pakovanje šampona od koprive
  • bočica AD kapi na vodenoj bazi
  • 30 ml uljanih kapi koprive
  • 50 ml ulja ricinusa
  • 100 ml pantenol rastvora
  • 2 ampule B vitamina

Priprema:

Iz litarskog pakovanja šampona odvojite 250 mililitara i preručite ih u drugu bočicu. U litarsku bocu potom sipajte AD kapi, uljane kapi koprive, ulje ricinusa, pantenol rastvor i sadržaj ampula B vitamina. Zatvorite bocu i sve dobro promućkajte da se dodati sastojci sjedine sa šamponom.

Nanesite pakovanje na suvu kosu kao kad se farbate. Obmotajte kosu folijom, preko folije stavite peškir i ostavite masku da deluje nekoliko sati. Najbolje bi bilo kad biste mogli da prespavate sa ovom maskom.

Pre pranja kose isperite masku, pa kosu tretirajte onako kako ste navikli - najpre šamponom, a onda i regeneratorom ili obratno. Najnovije preporuke su da na krajeve kose najpre nanesete balzam, ostavite ga da deluje pet minuta, a onda isperete kosu i operete je šamponom bez ponovnog nanošenja balzama.

Stavljajte ovu masku na kosu dva puta nedeljno dok ne potrošite pripremljenu količinu. Već u drugoj nedelji primetićete da je kosa lepša i da manje opada, a da su vlasi sjajnije i zdravije.

Video: Postanite afro kraljica uz ovaj jednostavan trik: Za 5 minuta do savršenih lokni

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota