• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

3 najčešće greške u nezi kože lica: Pravi ih većina žena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad nabavite nov serum, losion ili kremu, nemojte očekivati da ćete ugledati porcelanski ten u ogledalu već posle nekoliko dana upotrebe novog preparata

  • 0
Tonik za lice, čišćenje lica, nega lica Foto: Shutterstock

Lepa, negovana koža lica san je većine žena. Nažalost, mnogo njih nije zadovoljno izgledom svoje kože, i pored toga što koriste brojne preparate.

Kozmetičarka @Allaboutskinstudio, koja na društvenoj mreži TikTok deli savete i trikove za negu kože, otkrila je i koje su to tri najčešće greške koje pravi većina žena, a koje negativno utiču na lepotu i zdravlje.

1. Samostalno tretiranje bubuljica

Jagodice na prstima pravi su rezervoar bakterija i klica. Ukoliko često dodirujete lice, nije isključeno da će se na njemu pojaviti bubuljice kao posledica nehigijene.

- Nemojte istiskivati bubuljice, prepustite taj deo posla stručnom licu - savetuje kozmetičarka.

2. Često menjanje preparata

Kad kupite losion, serum ili kremu za lice, nemojte očekivati da ćete dobiti porcelanski ten već posle nekoliko dana upotrebe.

- Kratkotrajna upotreba jednog, pa drugog losiona, kreme ili seruma može da bude još jedan razlog zbog kog vaša koža ne izgleda onako kako biste želeli - preporučuje kozmetičarka.

3. Nedoslednost

Prema njenim rečima, doslednost u korišćenju jednog proizvoda je ključna.

- Dajte šansu losionu, serumu i kremi da "prorade" na vašoj koži. Ako ni posle malo dužeg korišćenja ne vidite nikakav pomak, konsultujte se sa stručnjakom oko izbora novog proizvoda koji će više odgovarati vašoj koži - zaključuje kozmetičarka.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota