• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa dolaskom vrelih dana počinju muke sa tamnim flekama na licu. Mi znamo kako da ih ukrotimo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa dolaskom vrelih dana, svako od nas provodi više vremena na otvorenom

  • 0
Crvenokosa devojka Foto: Shutterstock

Preterano izlaganje suncu je, međutim, nezdravo i štetno za kožu, a posebno negativno utiče na osobe sklone hiperpigmentacijama. U pitanju je stanje kože koje se prepoznaje po tamnim flekama, koje nastaju kao posledica prekomerne proizvodnje melanina. Naime, melanin deluje kao prirodna zaštita kože od sunca, štiteći je od štetnog UV zračenja, ali preterano izlaganje suncu može poremetiti ovaj proces i izazvati hiperpigmentaciju.

Takvu kožu treba pravilno negovati i adekvatno štititi, a najbolji način za to je celodnevna i sveobuhvatna nega prirodnim sastojcima koji deluju depigmentirajuće. Upravo je takva Eptaderm linija EPTA SPOT - najnoviji saveznik u nezi kože sklone hiperpigmentacijama, koja svojom jedinstvenom kombinacijom sastojaka i njihovim zajedničkim delovanjem pomaže u nezi tamnih fleka. Švajcarski naučnici su razvili ovu liniju uzimajući samo najbolje iz prirode.

EPTA SPOT Foto: Promo

EPTA SPOT linija uključuje četiri proizvoda koji pružaju 24-časovnu negu. Svojom inovativnom formulacijom, gel za čišćenje stimuliše regeneraciju kože sklone hiperpigmentacijama. Savršen je kao prvi korak jer pruža blagi piling i ostavlja kožu sjajnom. Tu su još i dnevna krema i noćni serum koji zaustavljaju proces proizvodnje melanina i imaju efekat depigmentacije. I na kraju, EPTA SPOT 50+ krema za zaštitu od sunca pruža veoma visoku zaštitu od UVA i UVB zraka, istovremeno sprečavajući pojavu hiperpigmentacije na koži. Brzo se upija i ne ostavlja bele tragove na koži. Važno je naglasiti da se upotreba ove kreme preporučuje tokom cele godine, bez obzira na godišnje doba.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Eptaderm Srbija (@eptadermsrbija)

Svaki od ovih proizvoda ima ulogu u posvetljivanju problematičnih fleka na koži. Ono što celu liniju čini specifičnom i efikasnom jesu njeni sastojci - ViaPure ekstrakt korena sladića koji deluje depigmentirajuće, alfa arbutin sa antioksidativnim svojstvima i glikolna kiselina koja stimuliše proizvodnju kolagena i elastina uz eksfolijantno delovanje. Takođe, ekstrakt kore magnolije ima antiinflamatorna i antioksidativna svojstva, a Gigavhite je još jedan veoma važan sastojak kojim se postiže efekat depigmentacije i vodi poreklo od 7 različitih švajcarskih biljaka.

Proizvodi iz EPTA SPOT linije nisu testirani na životinjama, ne sadrže parabene ili parfeme i stoga su idealni za celu porodicu.

Pored EPTA SPOT linije, postoji i inovativna EPTA PSO linija za negu kože sklone perutanju i EPTA VTLG linija za tretman kože zahvaćene depigmentacijama kao što je vitiligo. Više informacija o linijama i proizvodima možete dobiti preko web sajta i društvenih mreža, na Fejsbuku ili Instagramu.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota