• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ajlajner senkom: Kako postići savršenu liniju i uz kakve četkice

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne morate kupovati ajlajnere u raznim bojama, već uz ove savete iskoristite senke koje već imate

  • 0

Danas se olovke za oči i ajlajneri prodaju u skoro svim bojama. Ipak, nije svaki proizvod u mogućnosti da ponudi preciznu primenu, bogatu pigmentaciju i dugotrajnu postojanost.

Srećom, moguće je iskoristiti vašu omiljenu senku u ajlajner, samo morate da izaberete željeni krajnji izgled kako biste utvrdili koji je metod nanošenja najbolji za vas - možete postići tanke, oštre linije ili zamagljeni izgled kapaka. U nastavku teksta saznajte sve o tome kako da nanesete ajlajner senkom.

Oštre linije

Ako je vaš cilj da imitirate izgled ultrapreciznog ajlajnera, sve je u alatu koji izaberete. Za dobro definisanu liniju, preporučuje se mala četkica sa kosim i uskim uglom za preciznost u nanošenju.

Ajlajner, četkice, šminka, šminkanje

Foto: Shutterstock

Za najbolje rezultate izaberite intenzivno pigmentovanu senku. Četkicom uzmite senku i nanesite je u liniju trepavica. Dužim delom četkice izvucite "krilo" ajlajnera, a ukoliko ste nešto pogrešili, možete uzeti kremu za oči ili sredstvo za uklanjanje šminke i štapićem sa šiljatim vrhom obrisati višak i napraviti oštro krilo.

ajlajner, šminka, šminkanje

Foto: Shutterstock

Zamagljeni izgled

Želite živopisniji izgled ajlajnera? Senka za oči čini čuda da oživi zamućen i zadimljen, "smuki" izgled na kapcima. Za ovaj efekat možete koristiti gustu četku koja ima veću površinu.

Može se koristiti i ravna četkica sa zaobljenim vrhom - meka zaobljena ivica daje tinjajući, zamrljani izgled koji može da podigne vaše oči vizuelno.

Ajlajner, četkice, šminka, šminkanje

Foto: Shutterstock

Kada težite zamagljenijem izgledu, važno je da koristite senke koje su kremaste i po prirodi se mogu mešati. Nežno povucite četkicu duž linije trepavica. Nežnim povlačenjem umesto tapkanjem ćete moći da napravite "smuki" izgled. Ova tehnika je posebno efikasna duž donje linije trepavica za superseksi izgled i krupnije oči.

Ajlajner, četkice, šminka, šminkanje

Foto: Shutterstock

Mokra senka

Mešanje senke sa hidratantnim sprejom ili fiksatorom može pomoći u stvaranju veoma intenzivne alternative.

Ajlajner, četkice, šminka, šminkanje

Foto: Shutterstock

Kada radite sa vlažnom senkom, najbolji rezultat ćete dobiti koristeći četkicu sa finim uglom. Kada odaberete četkicu, jednostavno je poprskajte svojim hidratantnim sprejom ili fiksatorom i nežno je uronite u svoju senku.

Ajlajner, četkice, šminka, šminkanje

Foto: Shutterstock

Kada je senka vlažna, manje je verovatno da će se kruniti, a u zavisnosti od formule senke, možete kreirati mnogo različitih grafičkih oblika i intenziteta. Mokra senka nudi mnogo prostora za kreativnost.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota