• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako da kombinujete puder i SPF kreme: Ovo su ključni trikovi za savršen izgled

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kombinacija kreme za zaštitu od sunca i šminke sve dok sad bila je nezamisliva

  • 0
nega kože, nega lica, nega, krema Foto: Shutterstock

Dermatolozi stalno ističu koliko je važna uloga SPF kreme kad je u pitanju zaštita kože od sunca i potencijalnih opekotina koje mogu da nastanu. 

Ali, mnoge dame izbegavaju da nose zaštitne kreme, jer zbog posla ili drugih obaveza moraju da nose puder i drugu šminku.

Srećom, postoji nekoliko trikova koje možete da primenite i da u isto vreme imate na licu i SPF kremu i uobičajenu dnevnu šminku.

1. Sprej za fiksiranje SPF-a

Sprej za fiksiranje se inače koristi za večernju šminku, ali je odličan i kao finalni korak u dnevnoj rutini šminkanja, posebno u toku toplih dana. Ovaj sprej vam može pomoći da šminka ostane na mestu ceo dan bez razmazivanja. Neki od ovih sprejeva sadrže i SPF, te su često obogaćeni aloe verom i sličnim sastojcima za hidrataciju.

Krema za lice, osmeh, devojka Foto: Shutterstock

2. SPF u obliku pudera

U pitanju su SPF proizvodi u formu praha ili kamena. Praškasti najčešće dolaze u pakovanju sa četkicom i vrlo su praktični za korišćenje tokom dana, dok su kameni nalik klasičnom kamenom puderu. Prednost ovih proizvoda je što će pored dodatne zaštite i matirati kožu.

3. SPF i bjuti blender

Na čistu kožu nanesite puder na uobičajen način. Posle toga malo SPF kreme nanesite na ruku ili direktno na sunđer i lagano ga utapkavajte po licu. Važno je napomenuti da ne treba da utrljavate, već samo da blago utapkavate proizvod u kožu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota