• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tačan redosled korišćenja preparata za negu kože: Jutarnja i noćna rutina korak po korak

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Možda ne razmišljamo previše o rutini nege kože, a istina je da nam je svima potrebna

  • 0
maska za lice, maska, nega kože, nega lica Foto: Shutterstock

Zbog velike količine preparata za negu kože i raznoraznih saveta koje možemo svuda da pročitamo i čujemo, često nismo sigurni kako i kada se određeni proizvod pravilno koristi.

Možete imati najbolje proizvode za negu, ali ako ih ne koristite na pravilan način, neće imat nikakvog efekta za kožu. I ne samo to - može postati iziritirana, isušena ili se osuti bubuljicama i aknama.

Kako biste dobili najbolje rezultate, proizvode kao što su hidratantne kreme, tonici i SPF kreme trebalo bi da nanosite određenim redosledom.

Jutarnja nega

Tokom dana uloga kože je zaštita. Zato je veoma važno da je tretirate na pravi način.

Korak 1: Sredstvo za čišćenje

Umivalicom, gelom ili penom utrljajte lice i isperite ga mlakom vodom. Nikako nemojte lice trljati peškirom, već njime samo blago utapkajte višak vode sa kože.

Korak 2: Toner

Nove formule tonera služe za vraćanje balansa pH vrednosti kože i dodavanje vlage koja je izgubljena tokom čišćenja. Najbolje je nanositi ga prstima, jer tupferi ili komadi vate upijaju dosta tečnosti.

Korak 3: Serum

Serumi su najlakše teksture i sadrže najjače koncentracije aktivnih sastojaka koji efikasno prodiru u kožu. Izaberite ih prema tipu kože ili problema sa kojim se borite.

Korak 4: Hidratantna krema sa zaštitnim faktorom

Ova krema će zadržati sve prethodne proizvode koje ste naneli i učini još efikasnijim i boljim. Krema sa zaštitnim faktorom je uvek obavezna, čak i kada preskočite neke od prethodnih koraka.

nega kože, nega lica, nega, krema Foto: Shutterstock

Noćna nega

Noćna rutina nege lica trebalo bi da bude deo vaše svakodnevice, ukoliko želite lepu i negovanu kožu.

Korak 1: Skidanje šminke

Koristite micelarnu vodu ili ulje za skidanje šminke, a zatim operite lice kako biste uklonili svu prljavštinu koja se nakupila tokom dana.

Korak 2: Piling

Redovno skidanje mrtvih ćelija sa lica učiniće da vaša koža bude čista i sjajna. Kada želite da uradite piling, možete na ovaj korak preći odmah posle skidanja šminke, kako ne biste duplo čistili kožu i iritirali je.

Korak 3: Toner

Povratite koži vlagu uz pomoć ovog dobro poznatog preparata. Birajte tonik koji ne sadrži alkohol.

Korak 4: Maska

Kada uradite piling, nanesite na lice masku koja će dodatno nahraniti i hidrirati kožu svim potrebnim nutrijentima.

Korak 5: Serum

Pre spavanja nanesite serum na lice i nikako nemojte zaboraviti da ga stavite i na vrat. Koristite serum koji sadrži hijaluronsku kiselinu, koji će vašu kožu tokom cele noći držati vlažnom i hidriranom.

Korak 6: Noćna krema

Tokom noći, lice je opušteno i zaštićeno od spoljašnjih uticaja, čisto je i spremno da u fazi odmora primi sastojke koji hrane i regenerišu kožu. Noćna krema za lice treba da odgovori tim zahtevima.

Korak 7: Krema za područje oko očiju

Kada žene govore o svojim brigama vezanim za prve znake starenja, područje oko očiju najčešće prvo pomenu. Zato je zaista bitno da ne preskačete ovaj važan korak. Vrlo malo kreme prvo utljajte između dva prsta, a zatim nežno utrljajte u predeo oko očiju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota