• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Frizura En Hatavej izgleda savršeno i romantično: Jednostavnost za neodoljiv utisak

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako frizure En Hatavej mogu izgledati pomalo jednostavno, mnogo je razmišljanja i planiranja uloženo u svaku od njih

  • 0
En Hatavej, Anne Hathaway Foto: Profimedia/gcj/Mavrixphoto

Prelepa glumica već šesnaest godina sarađuje sa frizerom Adirom Abergelom koji brine o njenoj kosi, posebno za njena glamurozna izdanja.

- En i ja radimo dugo godina, znam šta voli najviše i u čemu se oseća najbolje. Ovogodišnji filmski festival u Kanu je bio njen prvi Kan do sada i poseban izazov, kako za nju, tako i za mene i želeo sam da ona doživi to iskustvo - rekao je Abergel za BAZAAR.com.

Iako frizure koje je Hatavej nosila mogu izgledati pomalo jednostavne, u svaku je uloženo mnogo razmišljanja i planiranja. Prema Abergelu, kanski crveni tepih je jedinstven zbog velikog broja kamera i veoma mu je bilo važno kako će njena kosa izgledati iz svih uglova.

Prvo njeno pojavljivanje je bila frizura zvana "izduvavanje fenom" uparena sa jednako elegantnom haljinom "armani prive".

- Moja inspiracija za ovaj izgled bila je obimna seksi kosa supermodela iz 70-ih i 80-ih. - objašnjava Abergel.

Kako postići ovu frizuru

Na sveže čistu kosu potrebno je poprskati prajmer za volumen, i to u koren da biste stvorili dugotrajnu podlogu. Potom grubo osušite kosu, (ne morate je celu skroz osušiti nego oko 80 odsto kose), fenom na opciji za hladno izduvavanje. Navijte nekoliko pramenova na srednje i velike metalne viklere i na svaki pramen uvijen u vikler nanesite lak za kosu.

Kada uklonite viklere pozabavite se "davanjem teksture" kosi  tako što ćete napraviti bočni razdeljak i dodati malo "krivina" pomoću pegle za kosu. Finalni potez je podešavanje celokupne frizure tako što nanosite lak za kosu i malo zagrejanog hranljivog ulja za kosu (na prstima) kako biste malo "raščupali" kosu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway)

Predlog frizure broj 2

Nošena uz "guči" mini-haljinu, druga frizura je bila sa "zavese šiškama" i razdeljkom na sredini i obimnim kaskadnim kovrdžama. Frizer Abergel kaže da su mu inspiracija za ovaj izgled bili modeli iz 1960-ih i "zavese šiške" kod Brižit Bardo i Fare Foset.

Koraci za ovu frizuru

Prvo postignite volumen tako što ćete prajmer za volumen poprskatina koren i sredinu kose. Zatim, da biste postigli efekat ove "krune" na glavi, napravite nekoliko lokni sa peglom za kosu i na svaku dodajte lak za kosu. Pustite da se delovi "krune" ohlade tako što ćete ih pričvrstiti na tom mestu iglom ili dugom metalnom šnalom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway)

Dok se ovaj deo hladi, ponovo upotrebite peglu za pravljenje uvojaka i talasa oko slepoočnica i potiljka. Zatim "oslobodite krunu" i još malo poradite na uokviravanju lica. Poslednji potez je dosta laka i ulja za kosu za finalno oblikovanje frizure prstima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota