• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saveti za poboljšanje kože lica i kose: Jednostavni trikovi koji će postati vaša rutina

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trikovi koji će učiniti da se osećate kao da ste upravo izašli sa profesionalnog tretmana

  • 0
foto Freepik.com foto Freepik.com

Nikad dovoljno saveta i trikova za lepotu koji će vam pomoći da vaše svakodnevno šminkanje izgleda profesionalno, da na najbolji način iskoristite svoje omiljene proizvode za negu kože i da vaša frizura svaki dan izgleda sveže.

Ovi saveti su toliko jednostavni da nećete morati da menjate celu rutinu da biste iskoristili njihove prednosti za šminkanje, sređivanje kose i noktiju.

Koristite vazelin za manikir bez mrlja

Da biste održavali uredan manikir i držali lak nanoktima, a ne na koži koja okružuje nokte, nanesite malo vazelina oko granice gde nokti završavaju i počinje vaša koža. Sačekajte da se manikir osuši, a zatim operite ruke - svaki lak koji padne na vazelin odmah će se isprati.

Nega stopala Foto: Shutterstock

Nanesite suvi šampon na kosu pre spavanja

Suvi šampon je spas u poslednjem trenutku, kada morate hitno da stignete negde, ali nemate vremena da operete kosu. Trik je u tome da ćete dobiti maksimalne rezultate ako suvi šampon nanesete pre spavanja, jer će ga tako kosa apsorbovati dok spavate i ujutru ćete izgledati osveženo.

šampon Foto: Freepik.com

Stavite ruž za usne puderom kroz maramicu

Umorni ste od razmazivanja ili izbledelog karmina tokom dana? Nanesite ga uz pomoć pudera u prahu - ali nemojte ga stavljati direktno na usne. Umesto toga, postavite maramicu ispred usana. Kroz nju četkom raspršite puder, taman toliko koliko se zalepi za vaše usne. Potom nanesite karmin.

Koristite više maski za lice za maksimalne rezultate

Nega kože nije jedinstvena za sve nas, tako da prilagođavanje vaše rutine može pomoći da dobijete najbolje rezultate za vaš ten i tip kože. "Multi-maskiranje" je korišćenje više maski za lice ili istovremeno nanošenje slojeva na različita mesta na koži radi efikasnije borbe protiv različitih problema kože u isto vreme. Ako imate masnu T-zonu, ali suve obraze, na primer, možete koristiti hidratantnu masku na bočnim stranama lica i ugalj za čelo, nos i bradu. Baš kao da ste u na spa-tretmanu.

Dodirnite - ne utrljavajte parfem na zglobovima

Ovaj jednostavan savet će učiniti da vaš parfem traje mnogo duže: nemojte trljati zglobove jedan o drugi da biste naneli parfem (tako će se brže trošiti). Umesto toga, samo ih prilsonite jedan uz drugi.

Parfem Foto: Freepik

Koristite sjaj za lice za prirodan izgled

Dosadio vam je vaš uobičajeni hajlajter? Isprobajte sjaj za lice. Umesto da oblikujete lice, sve što treba da uradite jeste da utapkate malo sjaja koji reflektuje svetlost duž vrhova jagodica na kosti obrva i u sredinu usana.

Ispeglajte svoju kragnu peglom za kosu

Ako vam je kragna izgužvana i nemate vremena da izvučete dasku za peglanje, samo zagrejte peglu za kosu i pritisnite je oko kragne. Za kratko vreme imate savršenu košulju.

Izgledajte budnije pomoću "nude" nijanse ajlajnera

Želite da odmah osvetlite svoje oči, čineći da izgledaju šire i budnije? Nanesite nude olovku za oči na donju vodenu liniju. Prigušena neutralna nijansa je manje oštra od belog ajlajnera, ali i dalje čini da vaše oči izgledaju krupnije.

Video: Masaža koja vraća sjaj i mladalački izgled kože: Sa svojih 10 prstiju izbrišite godine sa lica

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota