• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je led zaista dobar za kožu lica? Stručnjak objašnjava sve prednosti hladnog tretmana

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Led je odavno popularan kao metoda za ublažavanje određenih stanja kože

  • 0
Led, nega kože, nega lica

Foto:Shutterstock

Iako na tržištu postoji "more" proizvoda za negu kože, dame se u poslednje vreme sve više okreću prirodnim i domaćim sredstvima.

Tako, na primer, žene već godinama umesto skupih krema koje pomažu u rešavanju podočnjaka, koriste led.

O tome na koje sve načine led može da doprinese poboljšanju kožu, na koji način se upotrebljava, ali i koliko je njegova upotreba efikasna, možete pročitati u nastavku teksta.

Koje su prednosti leda?

Opšte je poznato da se led koristi i u medicinske svrhe. Masaža ledom je sigurno jedna od efikasnijih i proverenih metoda protiv bolova u predelu vrata i leđa.

Međutim, pored ovih prednosti, led, kao što je već pomenuto, igra važnu ulogu i u nezi kože. Ukoliko se, na primer, probudite natečeni i podočnjaci su vam izraženi, led je najbolja stvar koju možete da priuštite sebi i svom licu.

- Hladnoća pomaže u odvodu viška tečnosti iz limfnog sistema, što takođe pomaže u smanjenju nadutosti lica - kaže estetičar Lori Skaro koja se već sedam godinama bavi proizvodima za negu kože i učestvuje u raznim testiranjima i istraživanjima novih proizvoda.

Kako kaže, limfna drenaža pomoću leda smanjuje natečenost ispod očiju.

- Korišćenje leda ispod očiju može pomoći u oslobađanju nakupljanja tečnosti, isušivanju toksina i izazvati efekat zatezanja - kaže Lori, a prenosi Health.

Led, kockice leda

Foto:Pixabay

Koji su benefiti ovakvog tretmana?

Umirivanje upalnih procesa - mnogi ljudi koji pate od upalnih stanja kože kao što su akne i rozacea mogu da imaju koristi od terapije ledom zbog njene sposobnosti da smanji upalu koja izaziva oba ova problema sa kožom.

Smanjenje vidljivosti pora - led tonira kožu čineći je glatkom i lepšom, dok istovremeno umanjuje vidljivost pora, ali ih i čisti od viška sebuma.

Piling kože - led može da ukloni površinski mrtvi sloj kože i podstakne nove ćelije da se razvijaju na zdraviji način.

Kako raditi tretman ledom?

Estetičar Lori Skaro savetuje da led nikako ne stavljate direktno na lice, jer na taj način možete samo dodatno izritirati kožu. Umesto toga, savetuje ona, umotajte kocku leda u tanku krpu, koja će zaštititi kožu lica i ruku, i počnite lagano da masirate lice.

- Kružnim pokretima utrljavajte led u lice nekoliko minuta - kaže ona.

Koliko često treba primenjivati ovaj tretman?

- Poželjno je da jednom nedeljno uradite masažu ledom. To je privremeni način da osvežite svoje lice. I ne zaboravite, led neće izbrisati sve nepravilnosti, te je potrebno da sebi obezbedite više sna, vode i dobru hranu - zaključila je estetičar Lori Skaro.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota