• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naomi Kembel otkrila ključ svoje negovane kože: Drži se samo ovog pravila

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako deluje kao da je pronašla eliksir mladosti, istina je da Naomi svoju lepotu održava strogom disciplinom i raznim trikovima

  • 0
Naomi Campbell Kembel

Foto: Anthony Harvey for BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kad se spomene lepota, mnogi prvo pomisle na Naomi Kembel. Manekenka vitkog tela, prepoznatljiva je i po božanstvenoj koži i sada, kada ima 52 godine.

Poznato je da manekenke striktno moraju da vode računa o svojoj koži, jer su konstantno pod teškom šminkom, reflektorima, a često sate i sate provode na suncu kako bi napravile idealnu fotografiju.

Jedna od retkih koja je uspela da sačuva besprekoran izgled kože je upravo Naomi. Međutim, majčinstvo je, otkriva ona za Vogue, umnogome promenilo njenu percepciju lepote.

- Mislim da ako brinete o svojoj koži i negujete je, neće vam biti potrebno toliko šminke. Volim da vidim kožu koja sija, koja je hidrirana i ne volim "mat" izgled. Kada starite, manje je uvek bolje i više - rekla je Naomi.

Prema njenim rečima, kada je bila na početku svoje karijere, na lice je stavljala velike količine šminke.

- Doslovno je izgledalo kao da imam masku. Sada sve radim suprotno. Više ne želim da se krijem iza te "maske".Želim da me ljudi vide i osete - kaže ona.

Naomi ističe da je pravilna nega ključ lepe kože, koju, kako kaže, nikada nećete želeti da prekrijete.

- Ako pravilno koristite kvalitetne preparate, šminka vam neće biti potrebna. Prirodan sjaj je zdravi sjaj kože, a ako koristimo manje šminke, ona će bolje "disati", te će na kraju biti smirena, bez upalnih procesa i sličnih nepravilnosti - kaže Naomi.

Na pitanje da li postoji neka posebna tajna njenog izgleda, Naomi je rekla:

- Svakodnevno čistim kožu, a svake večeri pre spavanja skidam šminku. Kad se bavite javnim poslom, lice mora biti našminkano, a sva ta šminka prodire u pore. Kad ne radim, trudim se da se uopšte ne šminkam. Prija mi da moja koža bude čista, bez ikakve šminke.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota