• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Poznate dame bez šminke: Još jedan razlog zašto nas oduševljavaju

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mnoge poznate dame vole da budu opuštene kao i svi mi kada je šminka u pitanju. Zahvalni smo im na tome jer ih to čini bližim svakoj od nas

  • 0
Dženifer Lopez Foto: Instagram/chrisappleton, JLo

Znate kako je kada dođu oni dani (nekada je to svaki dan) kada jednostavno ne možete da se trudite previše da se uopšte ujutru obučete, a kamoli da se potrudite da se našminkate?

Kako postoje takvi dani za nas "anonimne" dame, ispostavilo se da se poznate ličnosti češće nalaze u tom raspoloženju.

Ipak, njima je teže u tim slučajevima jer nemaju sve takvu sreću da im je prirodna lepota jača strana koja hrani njihovo samopouzdanje u danima kada nemaju volju da se šminkaju ili jednostavno odmaraju lice od teške scenske šminke.

S druge strane, publika je navikla da ih viđa u punom zanosu sa kompletnom šminkom na licu zahvaljujući činjenici da većinu svog života žive ispred kamere, gde je svaki centimetar njihovog lica savršeno sređen, uklopljen, korigovan u skladu s potrebama posla i kadra koji se traži. Pa su tu još i svetlo, filteri, mali i veliki trikovi...

Ipak, mnoge poznate ličnosti su jednako opuštene kao i mi ostali kada je šminka u pitanju i mi smo im zahvalni na tome, jer ih to čini ženama bližim svakoj drugoj ženi, a često nas i oduševe svojim priodnim izgedom.

lice bez sminke, bez sminke, sminkanje Foto: Shutterstock

Da, da! I to toliko da pomislimo da ove dame mnogo lepše, svežije i mlađe izgledaju bez šminke i da uopšte ne treba da brinu oko opuštenih izdanja.

Inspirisani listom dama koje su očaravajuće i bez šminke, a koju je izdvojio portal "StyleReads", predstavljamo vam neke od poznatih žena koje svi obožavamo zbog njihovih uloga i harizme, a sada imamo još jedan razlog što ih volimo, i baš je prirodan...

Planetarno poznata po svojoj ulozi Glorije u TV sitkomu "Moderna porodica", Sofija Vergara je lepotica bez obzira u kom se izadnju nalazi ili koji je stajling odabrala. Prirodan proces starenja je nešto čega se ova dama ne stidi i očogledno nema problem da pokaže svoje lice bez šminke i korekcija.

Sofija Vergara Printskrin: Instagram/sofiavergara

Dženifer Lopez je žena koja je neizostavna na svim listama lepote, saveta za negu lica i tela, ali je i među prvima na listama kada je u pitanju neko ko nema komplekse da pokaže sebe u prirodnom izdanju, nenašminkanu, umornu ili tokom dnevne rutine nege lica... I svaki put nas očara svojim izgledom, šarmom i prirodnošću.

Jennifer Lopez , Emme Dženifer Lopez i ćerka Ema Foto: Profimedia/Stoianov-max/Lopez/BACKGRID/Backgrid USA

Još kada je počela u grupi "Destiny's Child", Bijonse je uvek izgledala savršeno. Danas sve češće je možemo "uhvatiti" u ležernim izdanjima, za šta kaže da joj sve više prija i da često izmišlja aktivnosti u slobodno vreme kada može da bude bez šminke sa porodicom.

Beyonce, Bijonse Foto: Instagram/beyonce

Šakira je jedna od poznatih ličnosti današnjice koja ne mora bilo šta da stavlja na lice da bi bila viđena i prepoznata. Njena prirodna lepota zrači čak i kada ide ulicom bez ikakvih dodatnih fiksatora na licu, što je dobra stvar s obzirom na količinu vremena koje javnost traži od njenog života.

Sa glasom anđela i blistavim osmehom devojčice, svi prepoznajemo divnu Ališu Kiz. Međutim, osim glasa, ova umetnica je još 2016. dospela na naslovne strane izjavom da su svi lepi na svoj prirodan način i da se više neće šminkati.

Ališa Kiz Printskrin Instagram/aliciakeys

Za deo publike koji prati rijaliti šou „U korak sa Kardašijankama“ odavno je jasno da Kajli Džener uvek želi, ali i mora da izgleda savršeno pred kamerama koje je prate u stopu. To je prosto imperativ ovakvog TV formata, ali i nešto što je opterećujuće za mlade devojke poput Kajli.

Nažalost, danas biti konstantno tip-top sređen, sa kompletnom šminkom i uvek aktuelnom garderobom je nešto što postaje opsesija većini mladih devojaka kojima je upravo Kajli uzor. Ipak, desilo se i to da je Kajli dobila gomilu pozitivnih komentara kada se "usudila" da objavi selfi bez šminke, na kojem dominiraju njena mladost i prirodna lepota.

Da li je ovo najava novog trenda, promovisanju prirodne lepote i uživanju u licu bez šminke?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota