• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Podmladite i zategnite kožu uz pomoć "gua sha" tehnike

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prirodni lifting nikada nije bio dostupniji i jednostavniji

  • 0

Drage dame, pažnja! Postoji nov alat za negu kože i mi smo potpuno poludeli za njim, pa smo morali odmah da ga testiramo.

Možda ste već primetili svoje omiljene poznate ličnosti i influensere da koriste čuveni "gua sha" alat u svojim rutinama za negu kože.

Ako ste u potrazi za čarobnom tehnikom koja će promeniti celu vašu rutinu lepote, ne morate tragati dalje - tu je "gua sha".

Alat za negu kože u obliku srca dizajniran je ne samo da poboljša vaš svakodnevni ritual lepote, već i da vam pomogne da se opustite kada vam je potreban tretman vredan spa-salona.

"Gua sha" lica je trenutno posebno popularan , ali se može izvoditi na celom telu.

Bukvalan prevod reči „gua“ znači „grebanje“, a „sha“ (ša) znači „pesak“, što se odnosi na peščane tamne mrlje koje izgledaju kao lake modrice na koži koje se pojavljuju nakon gua sha tretmana tela.

Iako su pokreti veoma lagani – nema doslovnog "struganja" i primenjuje se samo najmanji pritisak – tehnika daje blistav ten i kožu koja je oblikovanija i zategnutija.

Šta sve radi "gua sha" i koje su prednosti:

  • Limfna drenaža
  • Bori se sa cističnim aknama
  • Bori se sa ožiljcima od akni
  • Smanjuje natečenost
  • Otklanja podočnjake
  • Omekšava bore i fine linije
  • Definiše konture i tretira liniju vilice, podbratka, očiju i jagodice.

"Gua sha" ili "guā shā", direktno se prevodi kao „ogrebotina“ i „pesak“ (ovde se pesak odnosi na povećano crvenilo na koži umesto na pravi pesak). Crvenilo na koži nastaje usled limfne drenaže, posebno određenim potezima.

Nakon primene "gua sha", uobičajeno je da korisnici osete crvenilo ili osetljivost (znak poboljšane cirkulacije), ali ti efekti crvenila će nestati u veoma kratkom vremenskom roku.

Kada koristite "gua sha", vi zapravo „stružete“ vašu kožu kratkim ili dugim potezima da biste stimulisali mikrocirkulaciju mekog tkiva, što povećava protok krvi.

Kako se primenjuje tretman?

Nanesite ulje za lice na vašu kožu, a zatim pomoću alata više puta masirajte kožu u pokretu uvek vukući ka spolje i nadole, niz vrat.

"Gua sha" ima za cilj da se pozabavi "ustajalom" energijom u telu, zvanom "či" za koju praktičari veruju da bi mogla biti odgovorna za upalu i oticanje limfnih kanala.

Upala je osnovni uzrok nekoliko stanja povezanih sa hroničnim bolom, stresom i nedostatkom sna. Smatra se da "trljanje" površine kože pomaže u razbijanju ove energije, smanjenju upale i podstiče zarastanja.

"Gua sha" se pored lica, izvodi i na leđima, zadnjici, vratu, rukama i nogama.

Vaš kozmetičar ili vi sami možete primeniti blagi pritisak i postepeno povećavati intenzitet da biste odredili koliku silu možete da podnesete. Naša preporuka je da uvek počnete nežnije, sa blažim pritiskom.

Video: Kako da najpametnije spakujete kofer za putovanje

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota