• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Gua sha" kamen i valjak traže održavanje: Pažljivo i redovno čistite alate za negu lica

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako ste posebno zabrinuti zbog bakterija koje izazivaju akne, možete dodati alkohol u svoju rutinu dezinfekcije

  • 0
Gua sha alat za lice

pexels.com

Znate koliko je važno oprati četkice za šminku, ali je jednako važna i čistoća vaših alata za negu kože, poput "gua sha" kamena i valjka za lice.

Ako stalno menjate i perete peškire kojim brišete lice, zašto biste prljave četkice i ostalo koristili za šminkanje i negu? Njihova higijena je podjednako važna - bakterije se mogu nakupiti i na "gua sha" kamenu i valjku i izazvati izbijanje bubuljica ili infekcije.

Sama okolina u kojoj su ostavljeni ovi proizvodi koji potpomažu negu lica može izazvati nakupljanje bakterija. A pošto većina ljudi ostavlja svoje "gua sha" proizvode u kupatilu među ostalim preparatima za negu kože, možete pretpostaviti koje vrste bakterija bi mogle da budu prisutne. Pošto verovatno ne želite da vam ta ili bilo koja druga prljavština koja izaziva infekciju dođe do vašeg lica, pročitajte najbolje načine za čišćenje "gua sha" alata.

Pažljivo ih operite

Najlakši način da operete svoj "gua sha" alat je ručno. Navlažite ruke toplom vodom i sipajte sapun na ruke. Napravite penu i nanesite je na vlažni "gua sha" alat na 30 sekundi. Isperite toplom vodom i osušite mekom krpom - mikrovlakna su odlična za ovo.

Potopite ih u vodu

Ako imate malo više vremena, najbolji način da očistite "gua sha" alat jeste tako što ćete ga potopiti u posudu tople vode u koju ste dodali malo antibakterijskog sapuna. Uz to, takođe možete pokušati da ga operete svojim omiljenim sredstvom za čišćenje lica ako ste zabrinuti da stavljate proizvode koji nisu namenjeni za lice na svoj alat za "gua sha".

Gua sha alat za lice

pexels.com

Koristite četkicu na grebenima

Dok mnogi "gua sha" alati imaju zakrivljene ivice, neki imaju zupce poput češlja. Ako vaš ima čvrste izbočine ili češalj, koristite malu četkicu (poput četkice za zube) da očistite prostor između onih grebena na kojima se može nagomilati ulje koje ste koristili za masažu lica.

Vodite računa o materijalu od kog su napravljeni

Od čega je napravljen vaš "gua sha" alat, zavisi i koliko često morate da ga čistite. Što je materijal porozniji, češće ga treba čistiti. Metali poput srebra i bakra su najmanje porozni, ali se ne koriste baš često za pravljenje "gua sha" alata.

Kamenje dobrog kvaliteta kao što su žad i rozenkvarc nije porozno, što znači da ga često treba čistiti. Ovo kamenje lakše klizi po licu, a to znači da će se više proizvoda apsorbovati u kožu, a ne u alat kao kod poroznih materijala.

Posvetite se svakodnevnom pranju posle svake upotrebe

Čak i ako je materijal od kojeg je napravljen vaš "gua sha" alat manje porozan, najbolje je da ga očistite odmah nakon svake upotrebe. Što duže alat stoji sa uljima za lice i drugim proizvodima na njemu, veća je mogućnost da se na alatu razvije lepljivi film. Taj ostatak može da se upije u alat i potencijalno dovede do iritacije kože.

Poprskajte ga alkoholom za kraj

Ako ste posebno zabrinuti zbog bakterija koje izazivaju akne, možete dodati alkohol u svoju rutinu dezinfekcije. Ukoliko želite dodatni sloj čistoće, poprskajte malo alkoholnog dezinfekcionog sredstva na svoj alat kada se potpuno osuši. Na taj način ćete eliminisati sve zaostale bakterije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota