• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tečni puder pomešan sa vodom: Da li je ovo novi način nanošenja šminke?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo treba da isprobate samo sa podlogom na bazi vode, jer se formule na bazi silikona ili ulja neće mešati sa vodom

  • 0
Tecni puder Foto: Shutterstock

Vreme je da ponovo razmislite o načinu na koji nanosite puder, barem ako redovno istražujete TikTok trendove. Mešanje pudera u šolji sa vodom za maksimalan sjaj i postojanost je najnovije otkriće.

Ovaj kozmetički/naučni eksperiment je stalno dobija na popularnosti na TikTok-u zahvaljujući tvrdnjama da podlogu čini svetlijom i potpuno otpornom na prenos, odnosno brisanje.

Kreativci, uključujući @rachelrigler, izrazili su nevericu, a onda su i sami isprobali trik.

Za svoj test, Rigler je stavila nešto tečnog pudera u malu šolju vode. Nakon mešanja, sipala je sadržaj na svoju ruku, puštajući da voda isklizne, a zatim je na lice nanela proizvod. Izblendala je puder bjutiblenderom, a zatim je pritisnula papirni peškir na lice. Okrenuvši papirni peškir ka kameri, pokazala je koliko se malo šminke skinulo.

Što se tiče tačne nauke koja stoji iza ovog haka, poznati šminker Džejmi Dorman kaže za "Byrdie" da dodavanje vode menja viskozitet pudera koji je na bazi vode.

@rachelrigler What do we think? 😳 #makeuphack #makeup #foundation ♬ original sound - Rachel Rigler

Ona takođe napominje da ovo treba da isprobate samo sa podlogom na bazi vode, jer se formule na bazi silikona ili ulja neće mešati sa vodom.

Podloga je zaista lagana i glatka kada se nanese, i nije tako teška. Svakako je svetlija, ali se dosta manje skida. Doduše, dosta kapi pudera je potrebno kako bi se promešalo, tako da ovaj trik definitivno se neće isplatiti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota